• تاثیر گزارش های 6 ماهه بر بورس چه خواهد بود؟

    تاثیر گزارش های 6 ماهه بر بورس چه خواهد بود؟

    کارشناس بازار سرمایه: به‌نظر نمی‌رسد گزارش‌های عملکرد شرکت‌های بورسی در نیمه اول سال ‌بتواند تغییری در شرایط بازار ایجاد کند و احتمالا تاثیر آن تا حدود زیادی خنثی می‌شود

  • صنایع برتر در گزارشات ۶ ماهه

    نوید قدوسی بررسی کرد؛

    صنایع برتر در گزارشات ۶ ماهه

    یک کارشناس بازارسرمایه در پیشبینی اینکه کدام صنایع گزارش ۶ ماهه خوبی ارائه خواهند داد، گفت: صنعت سیمان، بانک، دارو، غذا، زراعت و دامپروری و همچنین برخی از تک‌سهم‌ها انتظار می‌رود که گزارش عملکرد مناسبی داشته باشند.

  • بازارگردان‌ها تعیین‌کننده روند بورس!

    بازارگردان‌ها تعیین‌کننده روند بورس!

    تحلیلگر کارگزاری شهر با بیان این موضوع که مدت‌هاست که بازارسرمایه به محدوده دو میلیون واحد شاخص واکنش مثبت نشان می‌دهد و با اقداماتی همچون عدم الزام بازارگردان‌ها به فروش، پمپاژ خبرهای مثبت و ورود جریان نقد این محدوده حفظ می‌شود، عنوان کرد: بازار متوجه شده که سیگنال رشد و یا عدم رشد بازار در روشن یا خاموش بودن ایفای تعهد فروش از سوی بازارگردان‌ها است و باتوجه به ابهامات دستورالعمل بازارگردانی، اصلاح آن که ماه‌ها معطل مانده، می‌تواند به بهبود بازار کمک کند.

  • بررسی علل رشد نکردن بازار مشتقه در بورس ایران

    بررسی علل رشد نکردن بازار مشتقه در بورس ایران

    نیما کرامت مدیر معاملات مشتقه کارگزاری بانک سامان اظهار کرد: متاسفانه به دلیل عدم وجود زیرساخت فنی ، فرهنگ‌سازی و آموزش در ایران، بازار مشتقه در بورس تهران در ابتدای مسیر خود به سر می‌برد. 

  • سریال رکودی خسته‌کننده بازار ادامه دارد

    سریال رکودی خسته‌کننده بازار ادامه دارد

    شرکت آلومینیوم ایران از پیشنهاد هیات مدیره مبنی بر افزایش سرمایه ۳۲ درصدی از محل سود انباشته خبر داد.

  • تقاضا در بازارسرمایه جان می‌گیرد؟

    تقاضا در بازارسرمایه جان می‌گیرد؟

    یک کارشناس بازارسرمایه با یادآوری این مهم که در روزهای آینده شاهد انتشار گزارشات شش ماهه شرکت‌ها و صنایع مختلف خواهیم بود، بیان داشت: انتطار می‌رود انتشار گزارشات عملکردی مناسب شرکت‌ها از یک سو و کاهش احتمالی ریسک‌های بیرونی بازار از سوی دیگر تا حدی موجب ایجاد تقاضا در بازار شود.

  • امیدواری به بورس با کاهش ریسک‌های تهدیدکننده

    امیدواری به بورس با کاهش ریسک‌های تهدیدکننده

    یک کارشناس بازارسرمایه با بیان اینکه هفته جاری با توجه به اتفاقات رخ داده در فلسطین و اسرائیل یک نگرانی به دیگر نگرانی‌های سرمایه‌گذاران اضافه شده بود، بیان کرد: هرچه ریسک‌هایی که بازار را احاطه کرده کم شود، اعتماد به سرمایه‌گذاری در کشور و بازار بورس افزایش می‌یابد و موجب رشد سرمایه‌گذاری می‌شود؛ درنتیجه می‌توان امیدوار بود که بازار بورس روند بهتری در آینده به خود بگیرد و بتوانیم شاهد رشد اقتصادی خوب در کشور باشیم.

  • زیان ماهانه ۳۰۰ میلیون دلاری ایران از فروش نفت به چین

    زیان ماهانه ۳۰۰ میلیون دلاری ایران از فروش نفت به چین

    یک تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: ایران در حالت تحریم در شرایطی با کشورهایی که حاضر به همکاری هستند، وارد داد و ستد تجاری می شود که به ناچار باید امتیازهایی را به خریداران بدهد مثلاً در بحث فروش نفت با چین تهران، طبق آمار رسمی در ماه حدود ۳۰۰ میلیون دلار به پکن تخفیف می ‌دهد.

  • تصور شما از شرایط بازار غیر واقعی است!

    یک تحلیلگر خطاب به رییس سازمان بورس گفت:

    تصور شما از شرایط بازار غیر واقعی است!

    یک کارشناس بازارسرمایه با انتقاد از سخنان رییس سازمان بورس، در خصوص عدم وجود فروشنده سنگین در بازارسرمایه، گفت: آمار خروج نقدینگی روزانه و سرانه خریدار و فروشنده که عملا سنگینی وزنه فروشنده‌ها را نشان می‌دهد، موید شرایط متفاوت از تصویر ترسیمی آقای عشقی است و اگر حقوقی‌ها امروز نسبت به خرید سنگین اقدام نمیکردند، قطعا شرایط بسیار دشوار می‌شد. انتظار می‌رود آقای عشقی به عنوان رئیس سازمان در وصف شرایط بورس واقعبینانه اقدام کند و تصویری واقعی از وجود فوبیا و دغدغه‌های سهامداران را به شورای عالی بورس و نهادهای تصمیم‌گیر منتقل سازد؛ بنابراین در روزهای آینده در صورت عدم هماهنگی و ارائه مشوق برای بهبود سمت خریدار در بازار می‌توان انتظار روزهای نامطلوب را داشت.

  • کاهش نرخ تورم با بازارسرمایه چه‌می‌کند؟

    کاهش نرخ تورم با بازارسرمایه چه‌می‌کند؟

    یک کارشناس بازارسرمایه با اشاره به سیاست‌گذاری‌های کلان اقتصادی دولت، اتخاذ سیاست انقباضی و از طرفی سیاست‌های گشایش اقتصادی و رشد تولید بیان کرد: با توجه به موارد ذکر شده شاهد کاهش نرخ تورم هستیم و به عبارتی هدف نرخ تورم تا پایان سال به میزان ۳۰ درصد پیش بینی شده که مهم ترین دلایل رکود در اکثر بازارهای موازی و روند کاهش قیمتی در این بازارها برگرفته از همین موضوع است و تا زمانی که این روال ادامه داشته باشد مهم‌ترین بازاری که مورد توجه پول‌های شناور موجود در اقتصاد کلان بوده و چشم انداز بازدهی قابل قبولی دارد، بازار سرمایه است.

  • موافق خروج سیمان و فولاد از بورس نیستم

    موافق خروج سیمان و فولاد از بورس نیستم

    عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: با خروج فولاد و سیمان از بورس کالا موافق نیستم بلکه معتقدم دولت باید مانع سو استفاده تولیدکنندگان در افزایش قیمت‌ها شود.

  • تداوم رکود در بورس با رفتارهای نادرست دولت

    تداوم رکود در بورس با رفتارهای نادرست دولت

    یک کارشناس بازارسرمایه در خصوص چرایی سایه انداختن رکود بر بازارسرمایه، تشریح کرد: بازار سرمایه در شرایط فعلی با توجه متغیرهای بنیادی، سودآوری شرکت‌ها و شرایط بازارهای موازی جذاب ترین بازار برای سرمایه گذاری است؛ اما آنچه این جذابیت را کاهش داده و شرایط رکودی در بازار را ایجاد کرده، مسئله اعتماد به بازار سرمایه بوده که نتیجه رفتارهای نادرست دولت در قبال بازار سرمایه است.

  • بورس کالا به عنوان نهاد مالی رسمی کشور حذف شدنی نیست

    بورس کالا به عنوان نهاد مالی رسمی کشور حذف شدنی نیست

    عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: بعید می دانم وزیر راه و شهرسازی هم مخالف بورس کالا باشد یعنی هیچ کس در کشور نمی‌تواند بورس کالا را رد کند.

  • ادامه شکست‌ها در قیمت‌گذاری دستوری  

    ادامه شکست‌ها در قیمت‌گذاری دستوری  

    یک کارشناس بازارسرمایه در خصوص حواشی از جمله بحث خروج سیمان و فولاد از بورس‌کالا و همچنین مالیات ۲ درصدی بر صادرات محصولات خام، عنوان کرد: اینگونه چالش‌ها را در گذشته نیز تجربه کرده و شاهد خروج سیمان از بورس‌کالا بوده‌ایم و اگر بار دیگر این اتفاق رخ دهد شاهد تکرار شدن ماجرای هیات وزیران در خصوص نرخ خوراک پتروشیمی‌ها خواهیم بود؛ افراد افراطی در خصوص دلارزدایی که این روزها روی کارآمدند و به دنبال اتفاقات عجیب و غریب هستند اما مانند داستان نرخ خوراک با شکست مواجه خواهند شد.

  • سیمان و فولاد را نمی‌توانند از بورس بیرون کنند

    شفافیت بورس‌کالا مشهود است؛

    سیمان و فولاد را نمی‌توانند از بورس بیرون کنند

    به گفته مدیر عملیات کارگزاری پیشرو شفافیت در بورس‌کالا امری کاملا مشهود است. سیمان و فولاد سابقه‌ای طولانی در بورس‌کالا دارند و همین امر موجب می‌شود تا این کالاها را نتوانند همانند خودرو از بورس‌کالا جدا کنند.

  • سناریو سال ۱۴۰۱ تکرار خواهد شد؟

    سناریو سال ۱۴۰۱ تکرار خواهد شد؟

    یک تحلیلگر بازارسرمایه با یادآوری این مهم که در مقایسه روند شاخص کل در شش ماهه اول امسال با سال گذشته شباهت‌های فراوانی از جمله اینکه در هر دوسال، ابتدا شاخص با روند افزایشی سال را آغاز کرد و سپس از اواسط اردیبهشت و آشکار شدن اثرات بخشنامه‌های بودجه‌ای روند نزولی به خود گرفته است، به چشم می‌خورد، عنوان کرد: احتمال اینکه روند بازار در نیمه دوم ۱۴۰۲ همانند سال گذشته باشد بسیار پررنگ است و باتوجه به اینکه افزایش نرخ دلار در نیمه دوم سال محتمل‌تر است، انتظار تاثیر آن بر شاخص‌کل وجود دارد. افزایش قیمت جهانی نفت و کامودیتی‌ها بر شاخص کل بورس تاثیرگذار خواهند بود و بنابراین انتظار می رود که حتی شیب صعود شاخص کل در اواخر نیمه دوم امسال بیشتر از سال گذشته باشد.

  • کام سهامداران بورس شیرین می‌شود؟

    کام سهامداران بورس شیرین می‌شود؟

    یک کارشناس بازارسرمایه معتقد است که بورس ایران تحت تاثیر برخی از مولفه‌ها می‌تواند موج صعودی جدیدی را تجربه کند و سود خوبی را در آینده به فعالین خود هدیه دهد.

  • آزادسازی پول‌های بلوکه شده دلار را به قعر می‌کشاند؟ 

    آزادسازی پول‌های بلوکه شده دلار را به قعر می‌کشاند؟ 

    یک کارشناس بازارسرمایه در خصوص آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده ایران، در سایر کشورها و تاثیر آن بر نرخ دلار و بازارسرمایه گفت: آزادسازی منابع بلوکه شده ایران از آن دسته خبرهای لحظه‌ای است که به صورت کوتاه مدت بر بازارها تاثیر خواهد گذاشت؛ بنابراین شرکت‌ها از قبل نمی‌توانند این مهم را پیشبینی کنند و در نتیجه برنامه‌های آن‌ها با اینگونه اخبار تعدیل می‌شود. 

  • دو صنعتی که با جایگاه اصلی خود فاصله دارند

    دو صنعتی که با جایگاه اصلی خود فاصله دارند

    یک کارشناس بازارسرمایه با بیان اینکه صنعت نفت و پتروشیمی و فلزی و معدنی، دو صنعت بزرگ کشور محسوب می‌شوند و دارای مزایایی هستند، عنوان کرد: در خصوص اینکه صنایع مذکور دارای مزیت هستند، جای بحثی نیست؛ اما در پاسخ به این سوال که آیا این صنایع توانسته‌اند باتوجه به مزیت‌های موجود به جایگاه اصلی خود برسند باید گفت که خیر. 

  • سرنوشت قیمت خودرو در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۲

    سرنوشت قیمت خودرو در شش ماهه دوم سال ۱۴۰۲

    حسن کریمی سنجری، کارشناس صنعت خودرو در پیشبینی قیمت خودرو برای روزهای آتی، خاطرنشان کرد: قیمت خودرو به دو بخش کارخانه‌ای و بازارآزاد تقسیم می‌شود که قیمت کارخانه‌ای وابسته به سیاست‌گذار است و بنابراین پیش‌بینی‌پذیر نیست.

  • کدام صنایع رهبر رشدهای آتی و نوسان‌های لحظه‌ای بازار هستند؟

    کدام صنایع رهبر رشدهای آتی و نوسان‌های لحظه‌ای بازار هستند؟

    یک کارشناس بازارسرمایه در پاسخ به این سوال که کدام صنایع می‌توانند رهبر رشدهای آتی و نوسان‌های لحظه‌ای در بازار باشند، گفت: در این خصوص شاید بتوان به صنعت خودرو و پتروشیمی اشاره کرد که هر دو تحت تاثیر اخباری همچون آزادسازی قیمت و یا نرخ دلار قرار دارند.

  • بانک مرکزی به سمت تک نرخی کردن نرخ‌ها گام بر می‌دارد

    بانک مرکزی به سمت تک نرخی کردن نرخ‌ها گام بر می‌دارد

    بانک مرکزی با سیاست‌های هوشمندانه به سمت تک نرخی کردن نرخ‌ها گام بر می‌دارد. به گفته یکی از کارشناسان بازار سرمایه آثار مثبت سیاست‌های بازارساز در صورت تداوم سیاست‌های اصلاحی و همسویی نهادهای تصمیم‌گیر در اقتصاد، به زودی مشاهده می‌شود.

  • رشد دلار بر کدام سهام بورسی تاثیر می‌گذارد؟

    رشد دلار بر کدام سهام بورسی تاثیر می‌گذارد؟

    یک کارشناس بازارسرمایه با اشاره به این موضوع که در چند روز گذشته علی‌رغم اخبار مثبتی که از گسترش تعاملات ایران و آمریکا شنیده شد شاهد افزایش قیمت دلار بودیم، خاطرنشان کرد: مهمترین دلیل افزایش قیمت دلار مسافرت‌های پایانی تابستان و همچنین تعطیلات اربعین است که تقاضا را برای دلار آزاد بالا برده، بنابراین به نظر نمی‌آید که روند افزایشی قیمت دلار ادامه دار باشد. محدوده ۵۰ الی ۵۱ هزار تومان مقاومت مهم پیش روی دلار است؛ اما اگر رشد دلار آزاد رخ دهد به نسبت آن نیز دلار حواله‌ای رشد خواهد کرد و درنتیجه شرکت‌های صادرات محور مورد توجه بازار قرار خواهند گرفت.

  • فرصت بورس با تخلیه حباب قیمت‌ در بازارهای موازی

    فرصت بورس با تخلیه حباب قیمت‌ در بازارهای موازی

    یک کارشناس بازار سرمایه گفت:در شرایط کنونی بازار به غیر از ریسک‌های سیاستگذار با ریسک جدی مواجه نیست. ریسک‌های تحمیل‌شده به بنگاه‌های اقتصادی از سوی سیاستگذار به عنوان عاملی بازدارنده در روندهای صعودی شناخته می‌شود که طی سال‌های اخیر نیز به‌کرات نقش کلیدی در نوسانات کاهشی بازار ایفا کرده است.

  • مصائب قیمت‌گذاری حامل های انرژی

    مصائب قیمت‌گذاری حامل های انرژی

     عبده‌تبریزی: در حوزه قیمت‌گذاری، حالا که دارید دست به قیمت‌ها می‌زنید، مثلا خوراک یا سوخت را چندبرابر می‌کنید، باید جهتی به آن بدهید که حداقل در راستای مزیت نسبی کشور حرکت کند، نه اینکه قیمت‌های غلط بدهیم و هرجا سود بالاتری بود، قیمت بالاتری هم برای آن درنظر گرفته شود.

  • بورس توانایی جذب نقدینگی را دارد؟

    بورس توانایی جذب نقدینگی را دارد؟

    بازار در وضعیتی قرار دارد که می‌تواند نسبت به شرایط بازارهای موازی منجر به بازدهی بیشتری شود؛ بااین‌حال در چنین شرایطی افراد باید ریسک ماندن در بازار را بپذیرند. در این میان آنچه سبب شده تا سرمایه‌گذاران تردیدهای بورسی را در صدر معادلات خود قرار دهند مشخصا به رفتار سیاستگذار باز می‌گردد.

  • مزایای فرموله شدن نرخ خوراک برای بازارسرمایه چیست؟

    مدیرسرمایه‌گذاری شرکت دانایان تشریح کرد؛

    مزایای فرموله شدن نرخ خوراک برای بازارسرمایه چیست؟

    یک کارشناس بازارسرمایه عنوان: فرموله شدن نرخ خوراک، اگر چه در کوتاه مدت سود بسیاری از شرکت‌ها را تحت تاثیر منفی قرار می‌دهد اما با توجه به رشد قیمت دلار در بلند مدت اثر آن کمرنگ‌تر خواهد شد.

  • بازار سرمایه، خبر نرخ خوراک را پیشخور کرده است

    بازار سرمایه، خبر نرخ خوراک را پیشخور کرده است

    ابراهیم سماوی، تحلیلگر بازار سرمایه، عدم تاثیرگذاری مصوبه روز گذشته بر بازار سرمایه را پیشخور شدن این خبر در بازار دانست.

  • تاثیر مصوبه نرخ خوراک بر بازار سرمایه چیست؟

    تاثیر مصوبه نرخ خوراک بر بازار سرمایه چیست؟

    مهدی رضایتی، تحلیلگر بازار سرمایه، معتقد است مصوبه وزیر برای بورس گنگ بوده و به همین دلیل بازار روز گذشته تاثیری که باید را از آن نگرفته است.

  • تغییری مهم که موجب رشد بازارسرمایه می‌شود

    تغییر احتمالی نرخ پایه دلار؛

    تغییری مهم که موجب رشد بازارسرمایه می‌شود

    به عقیده یک کارشناس بازارسرمایه آنچه که بازار امروز به آن بیش واکنش نشان داد نرخ خوراک بود و بازارسرمایه از موضوع مهم تغییرات احتمالی نرخ پایه دلار به آسانی گذشت، حال آنکه این موضوع در روزهای آینده پتانسیل خوبی را برای تحرکات آتی بازار سهام مهیا خواهد کرد .