به گزارش بیداربورس میثم مقدم، با بیان اینکه استفاده از ابزار مشتقه در بازار سرمایه ایران از سال ۹۵ شروع شده است اظهار داشت: از سال ۹۶ این ابزار رفته رفته رونق مناسبی گرفت بطوریکه در سال ۹۷ تقاضا برای آن افزایش یافت.
وی افزود: در سال ۹۷ تعداد کل نمادهای اختیار معامله ۴ الی ۵ عدد و تعداد کل قراردادهای معطوف به آن ۳۲ هزار مورد بود اما هم اکنون شاهد آن هستیم که روی ۳۳ نماد معاملاتی آپشن (اختیار معامله) داریم. همچنین حجم قراردادها به حدود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار عدد رسیده است.
مقدم تصریح کرد: حجم معاملات آپشنها امروز در نماد خودرو از سهم پایه خودرو بیشتر شده است و این اتفاق ارزشمندی است که قطعا میتواند به عنوان یک نشانه برای آینده روی قیمت سهم تاثیر گذار نیز باشد.
وی افزود: چرا که افراد در معاملات آپشن آینده را خریداری میکنند و قیمتگذاری برای آینده سهام انجام میدهند.
مقدم گفت: شاید در آینده بتوانیم از این پارامتر کمک بگیریم برای اینکه شاخص ریسک طراحی کنیم.
وی افزود: متولی عرضه کننده ابزارهای مشتقه صندوق توسعه بازار بود و هدف هم این بود که این ابزار در آینده بتواند به بازار کمک کند، استراتژیهای مختلفی هم مد نظر داشت، ابتدا اینکه بازار توسعه پیدا کند و به نقد شوندگی بازار کمک کند.
رئیس کارگروه ابزارهای نوین مالی کانون کارگزاران اظهار داشت: اوراق مشتقه، مشتق شده از دارایی پایه (سهام) است که بر مبنای زمانی که در آینده قرار است احصا شود، بسط داده میشود و شامل دو نوع کلی اختیار معامله و فیوچرز (آتی) است.
نظر شما