واگذاری سرخابی‌ها؛ چالش جدید بورسی‌ها

حذف ارز ۴۲۰۰‌ تومانی با رای نماینده‌ های مردم و مجوز آنها برای واردات خودرو از جمله مهم‌ ترین محورهای نوشته‌ های جمع اقتصادی‌ ها و بورسی‌ ها در توییتر بود، اما در جمع بورسی‌ ها توییت میثم فدایی، مدیرعامل فرابورس از توییت‌ های پربازدید و پر واکنش بود.

به گزارش بیدار بورس، او در صفحه توییتر خود نوشته بود که «چه در عرضه اولیه و چه در معاملات ثانویه مدیران‌عامل، هواداران و پیشکسوتان باید از ایجاد هیجان خودداری کنند، وگرنه جرم خواهد بود و طبق قانون بازارسرمایه ‌برخورد خواهد شد.

خواهش می‌کنم از هرگونه ایجاد هیجان قویا پرهیز کنند. ‌» در قسمت نظرات توییت فدایی افراد مختلفی درباره عرضه سهام سرخابی‌ها نوشته‌هایی منتشر کرده بودند.

یکی از این افراد نوشته بود که هیجان را رئیس سازمان خصوصی‌سازی و مدیران وزارت اقتصاد می‌دهند. ۱۰درصد سهام ۲ شرکت زیانده را دارند به مردم ارائه می‌کنند، درحالی‌که شرکت‌های کامودیتی‌محور ما با این قیمت‌های جهانی P/ E =۳ دارند.

آنها در رابطه با این مساله نوشته بودند که تلخی این اتفاق تا همیشه برای آقایان و حتی سازمان بورس می‌ماند و البته فدایی هم در پاسخ به این ادعاها بیان کرد که شفاف‌سازی‌ها در این‌خصوص در جلسه‌ای که دیروز برگزار شد، انجام شده است.

برخی از کاربران هم به این موضوع پرداخته بودند که معیار تعیین جرم برای هیجان چیست و چطور تشخیص داده می‌شود، اما برخی از نظرات هم انتقادی بودند.

انتقاد از اینکه با عرضه این دو باشگاه ظلم دیگری در حق سهامداران مظلوم می‌شود. ادعای آنها این بود که این دو باشگاه ورشکسته هستند و در نهایت مردم هستند که ضرر می‌کنند اما برنده این ماجرا دولت و وزیر و رئیس سازمان خصوصی‌سازی هستند که تا همیشه می‌گویند آنها بودند که طلسم خصوصی‌کردن این باشگاه‌ها را شکستند، اما نمی‌گویند به چه قیمتی!

واگذاری دو تیم استقلال و پرسپولیس و بورسی‌شدن آنها همچنان بین فعالان حوزه بورس سوژه‌ای پربحث است که اختلاف‌نظرها هم درباره آن زیاد است.

همایون دارابی، فعال حوزه بورس یکی از افرادی بود که به این اتفاق، ‌نظر مثبتی داشت و نوشت: «عرضه سرخابی‌ها اقدام شجاعانه و گام بلند دولت آیت‌الله رئیسی در آغاز شفاف‌سازی بخش ورزش و واگذاری امور غیرمرتبط دولت است. یکشنبه روز تاریخی برای بازار سرمایه است که با پیگیری و پافشاری دکتر قربان‌زاده و تیم خصوصی‌سازی و همراهی سازمان بورس و فرابورس به‌دست آمده است. ‌»

در مقابل رضا امانی از دیگر فعالان حوزه بورس این پرسش‌ها را مطرح کرد: «واقعا دولت می‌خواهد مجموعا ۷۰۰ میلیاردتومان به این دو باشگاه به اعتبار بازار سرمایه، پول بدهد که با این همه پول چه کاری کنند؟ چه کسی فردا می‌خواهد جواب بدهد؟»

یکی دیگر از فعالان حوزه بورس هم در توییتر خود نوشت که باشگاه استقلال و پرسپولیس فعلا سود خاصی از محل عملکرد مالی نصیب سهامداران نمی‌کنند، احتمالا این دونماد بیشتر تحت‌تاثیر هیجانات طرفداران دو تیم معامله می‌شوند و از آن منظر قیمت سهام‌شان نوسان می‌گیرد، نه ارزششان. پذیره‌نویسی آنها هم که با کمک طرفداران است به تیم محبوبشان، نه صرفا سرمایه‌گذاری. ‌»

کد خبر 14452

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =