به گزارش بیدار بورس، میثم ابوالقاسمی با انتشار مطلبی با عنوان "شاخص سهام موفق به شکست مقاومت ۵. ۱ میشود؟ " در دنیای اقتصاد اعلام کرد: شاخص کل بورس دیروز با بیش از ۷ هزار واحد افزایش در محدوده یک میلیون و ۴۷۵ هزار واحدی قرار گرفت تا امیدواریهای جدیدی نسبت به تداوم این وضعیت بوجود آید.
بازار سهام در هفتهای که گذشت بر اثر یک بخشنامه جنجالی یک روز متوقف شد. با این حال بعد از یک روز ریزش مجددا توانست به مسیر تعادلی بازگردد. بورس تهران در دو سال اخیر تحتتاثیر عوامل داخلی و خارجی اثرگذار بارها تغییر مسیر داد. موضوعی مهم که سرمایهگذاران بورسی نیز نسبت به آن واقف هستند. از اینرو در مواجهه با شوکهای بیرونی واکنش منفی نشان میدهند. این مهم حاکی از میزان اثرپذیری بازار از برخی سیاستهای برونگروهی و تنشزا در راستای تغییرات متغیرهای اقتصادی است.
گرچه در چند وقت گذشته اقداماتی نمادین از جمله ۱۰فرمان بورسی در راستای نجات و بهبود وضعیت ناخوشایند بازار سرمایه مشاهده شد اما بیتوجهی سیاستگذار به عواقب برخی دستورالعملها و نمادین ماندن بخش عمدهای از آنها نتوانست زمینهساز ایجاد تغییراتی در روند بازار باشد. این روند سبب فرار پولهای راندهشده از بورس به بازارهایی با عمق کم و حرف و حدیثدار شد. اما شروع طوفانی بورس در ۱۴۰۱ اندکی از اعتماد رختبسته بازار را به جرگه سرمایهگذاران بازگرداند و حالا باید دید آیا سیاست گذار میتواند خود را با شرایط جدید بازار سرمایه وفق دهد؟
همگام شدن با بازار و آغاز عملیات نجات بورس با اعمال تغییر برخی قوانین از جمله افزایش یکدرصدی دامنهنوسان شاید بتواند تا حدودی از رخوت زجرآور این بازار بکاهد. متولیان بورسی درحالی تصمیم به افزایش تدریجی دامنه نوسان گرفتند که سالهای زیادی است فعالان بورسی و کارشناسان اقتصادی به عدم نقدشوندگی و سختبودن روند داد و ستدها بهدنبال ایجاد صفهای طولانی خرید و فروش معاملات معترض هستند. حتی در مورد کارآیی افزایش یک درصدی صحبت شده نیز اظهارات مختلفی به میان میآورند. با این اوصاف و از آنجا که سرمایهگذار نسبت به چنین اقداماتی واکنش نشان میدهد، باید دید اقدامات انجامشده تابلوهای معاملاتی را به سمت چه رنگی هدایت میکند.
هفته گذشته و بهدنبال اخبار ضد و نقیض برجام، وضعیت پولهای بلوکه ایران و عوارض شرکتهای صادراتی، بازار سرمایه بصورت موقت وارد مرحله استراحت شد. بازار سرمایه برای رشد بیشتر و عبور از محدوده مقاومتی یک میلیون و ۴۸۰ هزار واحدی به محرک قوی و جدیتری نیاز دارد. حال باید دید در روزهای آتی و تدابیر انجام شده سیاستگذار، آیا بازار موفق به شکست این محدوده و بهبود شرایط فعلی خواهد شد یا اتفاقات دیگری رقم خواهد خورد؟
نظر شما