به گزارش بیداربورس، بازار سرمایه برای سومین هفته پیاپی روند صعودی خود را حفظ کرده است. این مساله که با ورود پول حقیقی همراه بوده، می تواند تائید کننده شکل گیری روندی برخلاف آنچه در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ رخ داده است، باشد.
شاخص کل بورس طی معاملات هفته گذشته به بالاترین رقم در ۸ ماه اخیر خود صعود کرد. البته شکسته شدن مقاومت یک میلیون و ۵۶۰ هزار واحدی در معاملات روز چهارشنبه نیز کمک قابل توجهی به معاملات روزهای آینده خواهد کرد.
حذف ارز ترجیحی از اقتصاد ایران مهمترین خبر هفته گذشته بوده است که باعث رشد نمادهای گروه زراعت و کشاورزی شده است. در صورتی که همین روند ادامه دار باشد، می توان گفت جراحی اقتصاد کشور میتواند خبر خوبی برای شرکتهای بورسی باشد و قیمتگذاری دستوری که در سالهای گذشته بلای جان بورس شده بود، به صورت آهسته از سیاستگذاری اقتصادی کشور خارج شده و می توان امیدوار به روزهای آینده بود.
به نظر می رسد یکی از مزیت های حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، کوتاهی دست دلالان از کالاهایی است که این ارز به آنها اختصاص داده می شد. مهم ترین تبعات این اتفاق، پایین نگه داشتن و مصنوعی بودن قیمت محصولات بود که منجر به افزایش قاچاق در برخی از اقلام، افزایش مصرف و کاهش عرضه در بازار این کالاها شد.
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به طور حتم منجر به شفافیت و تک نرخی شدن، حرکت دولت به سمت اقتصاد آزاد و دوری از اقتصاد دستوری خواهد شد که این امر کمک زیادی را به روند معاملات بازار سرمایه دارد و نخستین گام مثبت در مسیر این بازار خواهد بود.
* رشد ۲.۳ درصدی شاخص کل بورس
روند صعودی شاخص کل بورس در هفته سوم اردیبهشت ماه ادامه داشت. در اولین روز کاری هفته شاخص رشد ۱۴ هزار و ۱۳۰ واحدی را پشت سر گذاشت و روز یکشنبه ۹ هزار و ۱۹۴ واحد صعود کرد.
روز دوشنبه شاخص ۱۲ هزار و ۹۴۲ واحد پائین آمد. روز سه شنبه نیز شاخص افت ۵۶۹ واحدی داشت؛ اما در آخرین روز کاری هفته شاخص کل بورس تهران ۲۴ هزار و ۹۶۹ واحد افزایش یافت.
شاخص کل در آخرین روز کاری هفته نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل ۳۴ هزار و ۷۸۲ واحد بالاتر آمد و در سطح یک میلیون و ۵۶۴ هزار و ۴۹۹ واحد ایستاد. بازدهی هفته شاخص بورس مثبت ۲.۳ درصد بوده است.
* رشد ۳.۷ درصد شاخص کل هموزن در یک هفته
شاخص کل هموزن بورس به استثنای روز دوشنبه، در باقی روزهای هفته اخیر صعود کرد. شاخص کل هموزن در روز شنبه سه هزار و ۸۴۵ واحد رشد کرد و در روز یکشنبه دو هزار و ۶۹۳ واحد افزایش یافت. اما روز دوشنبه دو هزار و۲۱۹ واحد کاهش را تجربه کرد و در روز سه شنبه دو هزار و ۷۷ واحد رشد کرد و در آخرین روز کاری هفته نیز رشد ۹ هزار و ۵۴۰ واحدی داشت.
شاخص کل هموزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین ۱۵ هزار و ۹۳۶ واحد افزایش و در سطح ۴۳۸ هزار و ۴۰۹ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص در طول هفته سوم اردیبهشت مثبت ۳.۷۷ درصد بوده است.
* افت ۵۲ درصدی ارزش کل معاملات بازار سرمایه
در هفته سوم اردیبهشت ماه میانگین ارزش معاملات کل هفته ۴۲ هزار و ۷۴۶ میلیارد تومان بوده است که نسبت به رقم ۷۰ هزار و ۶۸۱ میلیاردی هفته پیشین، افت ۳۵ درصدی داشته است.
البته در هفته گذشته ارزش معاملات خرد رشد ۸ درصدی داشته است. در این هفته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس ۶ هزار و ۱۳۹ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۵ هزار و ۶۵۳ میلیاردی هفته پیشین، افزایش را نشان می دهد.
حال باید دید شاخص کل بورس در هفته آینده به چه سمتی حرکت خواهد کرد و آیا روند سه هفته گذشته در هفته پایانی اردیبهشت ماه نیز تکرار خواهد شد یا خیر؟
نظر شما