به گزارش بیداربورس، بر اساس آمارهای ارائه شده در فروردین ماه، میزان کل تجارت ایران ۶.۵ میلیارد دلار بوده که از این عدد ۳.۷ میلیارد دلار مربوط به صادرات و ۲.۸ میلیارد دلار مربوط به واردات بوده است. همچنین از نظر وزنی، تجارت ایران در نخستین ماه سال جاری ۹.۶ میلیون تن بوده که ۷.۳ میلیون تن آن مربوط به صادرات و ۲.۳ میلیون تن مربوط به واردات بوده است.
اتفاق مهمی که در سال جاری رخ داده، مثبت شدن تراز تجاری کشور است. در شرایطی که در دو سال گذشته تراز تجاری ایران منفی بود، در فرودین ماه با افزایش پنج برابری مثبت ۸۷۵ میلیون دلار شده است. صادرات ایران در این مدت از نظر ارزشی حدودا ۲۵ درصد افزایش یافته است و واردات نیز افزایشی یک درصدی را ثبت کرده است.
بررسیها نشان میدهد که حدود ۵۴ درصد از کل صادرات ایران به ۱۰ کالا اختصاص دارد. در میان محصولات صادراتی کشور در فرودین ماه، پروپان مایع شده، اوره، روغنهای سبک، متانول، بوتان مایع شده، پلی اتیلن، شمش آهن و فولاد و قیر نفت اصلیترین کالاهایی بوده که بیشترین مشتری را داشتهاند.
در فهرست اصلیترین کالاهای وارداتی نیز گندم معمولی، گوشی تلفن همراه، برنج، ذرت دامی، دانه سویا، تراکتورهای جادهای، کنجاله و اکسید آلومنیوم محصولاتی بوده که ایران در این مدت به کشور وارد کرده است.
آنچه در میان شرکای تجاری ایران به ثبت رسیده، همچنان نشان از نقش پررنگ چین دارد. این کشور در فروردین ماه نزدیک به ۱.۳ میلیارد دلار از ایران واردات داشته که ۳۵ درصد از کل صادرات ایران به حساب میآید. همچنین میزان واردات چین از ایران نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۳۲ درصدی را تجربه کرده است.
در دیگر تغییر رخ داده، امارات متحده عربی، جایگاه دوم صادرات کالای ایران را به خود اختصاص داده و با افزایش ۶۰ درصد جایگاه عراق را گرفته است. ترکیه و افغانستان نیز دیگر کشورهایی هستند که از ایران بیشترین واردات را داشتهاند.
در میان مبادی وارداتی اما همچنان امارات متحده عربی بیش از ۲۷ درصد از کل واردات ایران را به خود اختصاص داده و پس از آن چین، ترکیه، هند و آلمان قرار دارند. هندوستان که در سال گذشته در میان شرکای اصلی تجاری ایران نبوده به این فهرست راه پیدا کرده و جانشین سوییس و روسیه شده است.
نظر شما