ساناز ذبیحی در گفتوگو با بیدار بورس، با بیان اینکه صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت ملزم شدند که سرمایهگذاری در سهام، حق تقدم سهام و گواهی سپرده را به حداقل ۱۵ درصد و حداکثر ۲۵ درصد برسانند، اظهار کرد: برای این مصوبه یک فرصت یکساله به صندوقها داده و گفته شده که حداقل سه درصد را باید تا پیش از پایان سال محقق کنند.
وی افزود: با توجه به اینکه سرمایه صندوقهای درآمد ثابت حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است، سه درصد از آن حدود ۹۰۰۰ میلیارد تومان میشود و از این میزان ۵۰ درصد آن باید در خرید سهمهای پورتفوی سهام استفاده شود.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: این اعداد میتواند به بهبود شرایط بازار سرمایه کمک کند، اما به شرطی که توسط متولیان، حسابرسها و سازمان بورس نظارت روی آن انجام گیرد.
ذبیحی ادامه داد: پیش از این، ابلاغیههایی در خصوص سرمایهگذاری صندوقها داشتیم که صرفا ابلاغ شده و به دلیل عدم بررسی و نظارت دورهای بسیاری از صندوقها جز در موارد خاص، آن را رعایت نمیکردند.
به گفته وی، سازمان پیش از این سقف سرمایهگذاری در سهام برای صندوقها را افزایش داده بود، اما چون کف سرمایهگذاری همان پنج درصد بود، تغییر خاصی ایجاد نمیکرد.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: از سوی دیگر سازمان بورس، سقف سرمایهگذاری صندوقها در اوراق بهادار منتشره از سوی دولت را کاهش داده و به ۳۰ درصد رسانده که البته این موضوع به اوراق قبلی ارتباط پیدا نمیکند، یعنی اگر پیش از این میزان سرمایهگذاری بیش از ۳۰ درصد بوده باشد، نیازی به کاهش آن نیست، اما از این پس نمیتواند به بیش از ۳۰ درصد برسد.
به گفته ذبیحی، این اقدامات میتواند بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار داده و در صورتی که اجرای آن به درستی صورت گیرد، سبب بهبود اوضاع شود.
یک کارشناس صندوقهای سرمایهگذاری معتقد است که مصوبات سازمان بورس برای بهبود اوضاع بازار سرمایه نیازمند نظارتهای دورهای است.
کد خبر 1832
نظر شما