عرضه آهن اسفنجی در بورس کالا اصلاح شود

انجمن فولاد ایران در نامه‌ای خطاب به وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن اشاره به اینکه افزایش قیمت آهن اسفنجی در بورس کالا، منجر به ایجاد ضرر و زیان قابل توجه کارخانه‌های فولادی به‌ویژه فولادسازان کوچک و متوسط شده و تعدادی از این واحدها طی ماه‌های اخیر مجبور به توقف تولید و تعطیلی شده‌اند، خواستار اصلاح شرایط عرضه و تقاضای آهن اسفنجی شده است.

به گزارش بیداربورس، بهرام سبحانی- رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران - در نامه‌ای به سیدرضا فاطمی‌امین (وزیر صنعت، معدن و تجارت) به موضوع افزایش قیمت آهن اسفنجی به عنوان شارژ فلزی اصلی در تولید فولاد طی ماه‌های اخیر اشاره کرده و خواستار سه موضوع کنترل اجرا و پایش کف عرضه ابلاغی به شرکت‌های تولیدکننده آهن اسفنجی، منع شرکت‌های بازرگانی از ورود به تالار اصلی و مجاز دانستن تولیدکنندگان فولاد به خرید این محصول در رینگ رقابتی و همچنین کاهش محدودیت‌های احتمالی بر مصرف گاز واحدهای احیاء مستقیم و فراهم کردن زمینه عرضه مکفی و تولید مستمر آهن اسفنجی در بورس کالا در ماه‌های آتی، شده است.

وی در نامه خود آورده است:

"پیرو مکاتبات متعدد قبلی با حضرتعالی و معاونان آن وزارتخانه و همچنین بورس کالای ایران، همانگونه که پیش‌بینی می‌شد آهن اسفنجی به عنوان شارژ فلزی اصلی در تولید فولاد کشور طی چند ماه اخیر افزایش قیمت قابل توجهی داشته است؛ بطوریکه نسبت قیمت آهن اسفنجی به شمش فولادی در بورس کالا از ۵۷ درصد در مرداد ماه به ۶۵ درصد در معاملات اخیر رسیده است!

با در نظر گرفتن هزینه‌های حمل، تبدیل و استاندارد ضایعات در فرآیند ذوب فولاد، قیمت فروش فعلی شمش در بورس کالا موجب وارد آمدن ضرر و زیان قابل توجه به کارخانه‌های فولادی به‌ویژه فولادسازان کوچک و متوسط می‌شود؛ کمااینکه تعدادی از این کارخانه‌ها به واسطه عدم توان تحمل زیان انباشته ماه‌های گذشته، مجبور به توقف تولید و تعطیلی شده‌اند که در مکاتبات قبلی این انجمن به اطلاع رسیده است.

بر این اساس و با توجه به اینکه با فرا رسیدن ماه‌های سرد سال، احتمال اعمال محدودیت‌های تامین گاز در کارخانه‌ها احیاء مستقیم وجود دارد، همین مسئله موجب کاهش عرضه و افزایش قیمت دوباره آهن اسفنجی خواهد شد، خواهشمند است دستور فرمایید:

۱- کف عرضه ابلاغی به شرکت‌های تولیدکننده آهن اسفنجی بطور جدی کنترل، اجرایی و پایش شود.

٢- با عنایت به کمبود شدید عرضه آهن سفنجی نسبت به تقاضا (کمتر از ۶۰ درصد)، شرکت‌های بازرگانی از ورود به رقابت در تالار اصلی منع شوند و تنها تولید کنندگان فولاد کشور (قوسی و القایی) مجاز به خرید این محصول در رینگ رقابتی باشند. تجار نیز صرفا در مچینگ و در صورت عدم تقاضای واحدهای تولیدی بتوانند آهن اسفنجی را خریداری کنند.

۳- ضمن رایزنی با مسئولان ذی‌ربط در وزارت نفت و شرکت ملی گاز برای کاهش محدودیت‌های احتمالی بر واحدهای احیاء مستقیم و ایجاد هماهنگی بین شرکت‌های تولیدکننده آهن اسفنجی، زمینه عرضه مکفی و تولید مستمر آهن اسفنجی در بورس کالا در ماه‌های آتی سال فراهم آید. "

کد خبر 23523

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =