سرنوشت بورس در سال ۱۴۰۲ چه می‌شود؟

بازارسهام در اولین روز کاری سال ۱۴۰۲ سهامداران را خوشحال کرد و با رشد ۳۷ هزار واحدی که داشت، توانست به ابرکانال دو میلیون واحد که از سال ۹۹ تا کنون نتوانسته به آن دست یابد، نزدیک شود.

بازارسهام در اولین روز کاری سال ۱۴۰۲ سهامداران را خوشحال کرد و با رشد ۳۷ هزار واحدی که داشت، توانست به ابرکانال دو میلیون واحد که از سال ۹۹ تا کنون نتوانسته به آن دست یابد، نزدیک شود.

این رشد بازارسرمایه از اواخر سال گذشته آغاز شده و به گفته کارشناسان بورس به دلیل جاماندگی از بازارهای رقیب قصد عقب‌نشینی ندارد؛ چرا که در سال گذشته دلار بیش از ۷۰ درصد، طلا بیش از ۸۰ درصد و سکه بهارآزادی ۱۱۹ درصد رشد داشته‌ و این بازدهی‌ها در حالی است که شاخص کل بورس تنها توانسته ۳۷ درصد رشد کند؛ بنابراین رشد بورس دور از انتظار نیست.

*گارد بازارسرمایه، صعودی است

علی سجادی، مدیرعامل شرکت مشاور سرمایه‌گذاری امین نیکان آفاق در خصوص روند بازارسرمایه در روزهای آتی به بیداربورس گفت: با شروعی که امروز بازارسرمایه داشت به نظر می‌رسد گارد شاخص صعودی است و با توجه به مقاومت‌هایی که تا کنون شکسته کانال دو میلیون واحد را می‌توان کاملا در دسترس دانست و به عبارتی شاخص از لحاظ عوامل بنیادی حرکت به سمت کانال دو میلیون را تایید می‌کند.

او در ادامه بیان کرد: قیمت کنونی سهام و کانالی که شاخص در آن قرار دارد نشان‌ از این است که این ارقام تثبیت شده و ریسک جدی بازارسرمایه را تهدید نمی‌کند.

*شرط صعود بورس در سال ۱۴۰۲ چیست؟

به گفته وی صعود بازارسرمایه وابسته به شرایط کلی و برخی فاکتورها است که اگر شرایط مساعد باشد بازار می‌تواند روند رو به رشد خود را ادامه دهد چرا که در دو سال اخیر بازار نتوانسته خود را با شرایط تورمی و قیمت ارز که بر روی بسیاری از صنایع بورسی تاثیرگذار است، هماهنگ کند.

سجادی اضافه کرد: اگر بورس بتواند اعتماد از دست رفته را بار دیگر جلب کند و مردم در کنار بازارهای سنتی مانند طلا و ارز به بازارسرمایه هم به چشم محلی مناسب و قابل اطمینانی برای سرمایه‌گذاری نگاه کنند، شاخص کل می‌تواند در تمامی سال ۱۴۰۲ روندی صعودی داشته باشد.

به عقیده این کارشناس بازارسرمایه بسیاری از صنایع بورسی هنوز خود را با قیمت‌های جاری دلار همراه نکرده‌اند چرا که بخش عمده‌ای از ۱۴۰۱ با رقم‌های پایین‌تری از دلار درآمدهای خود را ثبت می‌کردند، بنابراین قیمت های کنونی دلار در بسیاری از صنایع دلار محور و صادرات محور دیده نشده است.

او با بیان اینکه افت و خیز مقطعی دلار نمی‌تواند تاثیر چندانی بر روند بازارسرمایه داشته باشند، عنوان کرد: نرخ دلار در بلند مدت سقوط شدید و هیجانی را تجربه نخواهد کرد و با فرض اینکه اتفاقات مثبت سیاسی از جمله تنش زدایی و توافقات برجامی رخ دهد و دلار تا حدودی کاهشی شود صنایعی که مستقیم تاثیر می‌پذیرند صنایع بانکی، خودرویی و صادرات محورها هستند.

وی در ادامه اظهار کرد: با کاهش نرخ ارز صادرات این صنایع تسهیل می‌شود و هزینه‌هایی که برای صاردات و جابه‌جایی ارزشان متحمل می‌شدند تا حد زیادی می‌تواند کاهش قیمت ارز را جبران کند، بنابراین عواملی که به تثبیت شرایط سیاسی منجر شود می‌تواند خبر مثبتی برای کلیت بازارسرمایه باشند.

خبرنگار: نازنین درویشی

منبع: بیدار بورس
کد خبر 28144

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =