مالیات، ترمز لوکس‌سواران را می‌کشد

دولت سیزدهم با تاکید بر عدالت محوری و برقراری عدالت اجتماعی کار خود را آغاز کرد در همین راستا مالیات‌ستانی عادلانه یکی از مهم‌ترین رویکردهای سازمان مالیاتی است که در این راستا ۳۷۰ هزار خودروی لوکس در کشور شناسایی شده است.

به گزارش بیداربورس به نقل از ایرنا، مالیات از خودروهای لوکس و گرانقیمت برای اولین بار از سال ۱۴۰۰ در راستای اجرای ماده (۳۰) قانون مالیات بر ارزش افزوده اجرایی شد. اهمیت مالیات ستانی از خودروهای لوکس به قدری است که در قانون بودجه ۱۴۰۲ بند (خ) تبصره (۶) آمده است. از این رو انواع خودروی سواری و وانت دو اتاق(کابین) دارای شماره انتظامی شخصی در اختیار مالکین اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی که قیمت روز خودروی آنها بیش از ۳۰ میلیارد ریال است نسبت به مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات سالانه خودرو به نرخ یک درصد می‌ شود.

لوکس سواران برای اطلاع از شمول یا عدم شمول و میزان مالیات متعلق و پرداخت آن، نیاز است تا به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی my.tax.gov.ir مراجعه کرده و پس از انجام ثبت‌نام و ورود به درگاه مذکور، میزان مالیات مربوط را مشاهده کنند.

**هشدار سازمان مالیاتی به لوکس سواران

سازمان امور مالیاتی اسفندماه سال ۱۴۰۱ در اطلاعیه‌ای به مالکان خودروها و خانه‌های گرانقیمت نسبت به پرداخت مالیات هشدار دارد.

بر این اساس، سازمان مالیاتی اعلام کرد: در اجرای تبصره ۶ قوانین بودجه سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ مالیات متعلق به خودروها و واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای گران قیمت از طریق درگاه خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی my.tax.gov.ir به اطلاع عموم مردم شریف کشور رسیده است. مالکان محترم می‌توانند با مراجعه به درگاه یاد شده نسبت به پرداخت مالیات تعیین شده اقدام نمایند تا مشمول محدودیت‌های قانونی نشوند.

آن دسته از مالکانی که به ارزش های تعیین شده یا مالکیت اعتراض دارند می‌توانند نسبت به ثبت اعتراض خود در درگاه یاد شده اقدام کنند تا مشمول محدودیت‌های قانونی نشوند.

**شناسایی ۳۷۰ هزار خودروی لوکس

سوی سازمان امور مالیاتی گزارشی از آخرین وضعیت مالیات ستانی از خودروهای لوکس را اعلام کرد که بر این اساس تعداد مشمولان مالیات بر خودروهای لوکس ۱۷۷ هزار و ۶۱۷ نفر هستند که ۳۷۰ هزار و ۱۱۳ خودروی گران‌قیمت دارند.

۶۸ هزار و ۲۲۷ نفر برای بررسی وضعیت مالیات بر خودروهای خارجی مراجعه کرده‌اند که ۱۸ هزار و ۳۷ نفر مالیات را پرداخت کرده‌اند ، ۱۴ هزار و ۸۵۲ نفر نیز نسبت به مالیات بر خودروهای گران‌قیمت خود اعتراض کرده‌اند.

مالیات مطالبه شده از خودروهای گران‌قیمت ۲۰ هزار و ۲۹۷ میلیارد ریال بوده است که تنها هزار و ۲۸۴ میلیارد ریال مالیات دریافت شده است که معادل حدود ۶ درصد است.

همچنین مالکان نسبت به پرداخت ۲ هزار و ۷۹۶ میلیارد ریال مالیات خودروهای گران‌قیمت خود اعتراض کرده‌اند که در حال بررسی است.

طبق اعلام سازمان امور مالیاتی برای خودرو هایی که مشمول مالیات می شوند تا زمانی که مالیاتشان پرداخت نشده امکان نقل و انتقال برای این خودرو ها ممنوع است.

اجرای قانون مالیات بر خودروهای لوکس با هدف توزیع درآمد، کاهش فاصله طبقاتی، عدالت اجتماعی و رفاه عمومی است که از سوی سازمان مالیاتی به شدت در دولت سیزدهم پیگیری می شود.

منبع: ایرنا
کد خبر 28296

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 7 =