چند پیش شرط برای پایان روند اصلاحی شاخص و ورود پول حقیقی به بورس

کارشناس بازار سرمایه با اشاره اهمیت ویژه شاخص ۲ میلیون واحدی، شروط پایان روند اصلاحی شاخص را و ورود پول حقیقی را اعلام کرد.

به گزارش بیدار بورس، نیما میرزایی درباره وضعیت روزهای گذشته بازار سهام که در آخرین روز هفته گذشته با بازپس ضعیف شاخص ۲ میلیون واحدی همراه شد به دنیای اقتصاد اعلام کرد: بازار سهام هفته گذشته همان‌طورکه انتظار می‌رفت روزهای پرنوسانی را پشت سر گذاشت و معاملات به دلیل تشدید نااطمینانی‌ها مجددا" وارد دوره فرسایشی شد و به نظر می‌رسید حتی تا اواسط این هفته هم شاخص ارتفاع بیشتری را از دست دهد.

مباحث پیرامون قیمت گاز صنایع و افت قیمت دلار و نشانه های منفی روند کاهشی قیمت‌ها در سایر بازارها برخی سهامداران را به سمت فروش و پیشی گرفتن فروش در تقابل با عرضه سهام هدایت کرد و موجب قوت گرفتن سناریوی ریزش شاخص تا کانال ۱.۸ میلیون واحد شد. سیگنالی که در یک ماه گذشته به‌ کرات از سوی تحلیلگران مورد بررسی قرار گرفته و در مورد آن هشدار داده شده است.

این موضوع از آن حیث حایز اهمیت است که کانال ۲ میلیونی شاخص از منظر روانی یکی از سطوح مهم محسوب می‌شود و عقب گرد از آن به منزله ورود به دوران اصلاح فرسایشی و رفتار هیجانی سهامداران خواهد بود. به ویژه آنکه در سال‌های گذشته معامله‌گران بازار سهام نشان دادند در مواجهه با اخبار منفی تا چه میزان اثرپذیر و شکننده هستند.

بازارهای موازی اگرچه در اغلب روزهای هفته گذشته با شیب کاهشی قیمت مواجه بودند اما بازار سهام به دلیل حواشی‌ دست به گریبان به طور معمول با تاخیر به روند تعادلی باز می‌گردد و  از اواسط هفته قبل نیز پس از ورود دلار آزاد به سطوح بالاتر و مواضع جدید مجلس در خصوص پیگیری قیمت گاز صنایع، رفته‌ رفته از جو منفی حاکم بر معاملات فاصله گرفت. از سوی دیگر جهش قیمت جهانی نفت و برخی خوش‌بینی‌ها نسبت به تداوم این وضعیت باعث متعادل شدن شاخص به سمت حوالی مرز روانی ۲ میلیون واحد شد.

این عوامل سبب شد گمانه‌زنی‌ها از نزول بیشتر شاخص به طور موقت متوقف شود. از این رو به نظر می‌رسد در هفته جاری بازار با نوسانات کمتری دست‌ و پنجه نرم کند. کاهش مجدد P/ E شرکت‌ها به محدوده‌های جذاب هم اجازه اصلاح عمیق را نخواهد داد. البته این سناریو در حالی می‌تواند به صورت جدی محقق شود که تغییر جدی در وضعیت متغیرهای اثرگذار رخ ندهد.

بازارسرمایه به طور معمول با تغییر مسیر بازارهای موازی وارد دوره های جدیدی می شود و به همین دلیل نباید از نقش پررنگ بازارهای رقیب بر روند بازار سهام به‌ راحتی عبورکرد. برخی شواهد نشان می‌دهد تا حدودی می‌توان پایان روند اصلاحی را نزدیک دانست. اگر به دلیل وضعیت مبهم برخی سیاست گذاری‌ها همچنان نمی‌توان نسبت به اقدامات مجلس در خصوص تغییر قیمت گاز در کوتاه‌مدت خوش بین بود اما اگر طی روزهای آینده با سیاست های جدیدی مبتنی بر کاهش سود شرکت‌ها مواجه نشد می‌توان به ورود پول حقیقی امیدوار بود.

یکی از عوامل موثر بر ورود پول به بازار در روزهای آینده ورود دلار به کانال ۵۰ هزار تومانی و جهش قیمت‌های جهانی است که در روزهای گذشته صعودی بود.

کد خبر 32351

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 4 =