۳۰۰۰هزار میلیارد برای ساخت ۴میلیون مسکن نیاز است

مدیرعامل صندوق ملی مسکن با اعلام این‌که ۳۰۰۰هزار میلیارد برای ساخت ۴میلیون مسکن نیاز است، گفت: بانک اقتصاد نوین و پاسارگاد به‌ترتیب به ۱دهم و ۷دهم تکلیف قانونی پرداخت وام نهضت ملی مسکن عمل کرده‌اند.

به گزارش بیداربورس، مهدیار اسماعیلی با اشاره به بررسی موضوع  تأمین منابع  نهضت ملی مسکن در جلسه دیروز شورای‌عالی مسکن اظهار کرد:‌ عدم پرداخت کافی تسهیلات یا استنکاف برخی بانک‌ها از پرداخت مالیات عدم پرداخت وام (جریمه مالیاتی) در جلسه دیروز این ۲ موضوع به‌شدت توسط رئیس‌جمهوری مورد تأکید قرار گرفت که بانک‌ها متعهد باشند یا به تسهیلاتی که باید بدهند پایبند باشند و یا اینکه به‌موجب قانون به‌میزانی که تسهیلات ندادند، مالیات آن را مثل همه مالیات بپردازند.

وی با بیان این‌که با احتساب کمترین اعداد ۳۰۰۰هزار میلیارد تومان برای ساخت ۴میلیون واحد نهضت ملی مسکن نیاز است، افزود: مسکن یک کار اقتصادی است و تمام منابع مالی موردنیاز نهضت ملی مسکن نمی‌تواند توسط منابع دولتی یا درآمدهای صندوق ملی تأمین شود، بخشی را مردم و  بخشی را هم بانک‌ها باید در قالب تسهیلات تأمین کنند.

وی با اعلام این‌که "امسال از بودجه عمومی ۲۸.۵ هزار میلیارد تومانی برای نهضت ملی مسکن ابلاغ شده که بخشی از آن تخصیص یافته است"، تصریح کرد: از وصولی خط اعتباری مسکن مهر نیز ۵ هزار میلیارد تومان توسط بانک مسکن پرداخت می‌شود، ضمن این‌که ۲۰ هزار میلیارد تومان از مسیر فروش نفت مطابق مصوبه شورای‌عالی سران قوا به سال ۱۴۰۲ موکول و منتقل شد که از سال گذشته که به این عدد اضافه می‌شود و آن عددی که قدری ما را امیدوار می‌کند آن ۲ میلیارد دلاری است که رهبر معظم انقلاب مجوز آن را صادر کردند.

مدیرعامل صندوق ملی مسکن با بیان این‌که مطابق قانون بانک‌ها باید بابت عدم پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن ۱۵۰ هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت کنند، اضافه کرد: از ۸۱۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات سال اول و دوم که باید برای پروژه‌های نهضت ملی مسکن پرداخت می‌شد بر اساس یک روایت تاکنون ۱۷۵ و مطابق روایت دیگر ۲۲۵ هزار میلیارد پرداخت شده است، روایت دوم حالت خوش‌بینانه‌تر پروژه‌هایی است که قرارداد آنها امضا شده است، اما وام آنها هنوز پرداخت نشده است.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: رئیس‌جمهوری در جلسه شورای‌عالی مسکن تأکید داشت که باید جریمه‌های مالیاتی از بانک‌ها اخذ شود نه این‌که دریافت شود.

وی درباره عملکرد بانک‌ها نیز گفت: از ۲۰ درصد تکلیف قانونی تا امروز بانک مسکن به ۷۴ درصد، بانک پاسارگاد ۷دهم درصد،‌ بانک شهر ۴ درصد، مؤسسه ملل ۵ درصد، کارآفرین ۶دهم درصد، بانک گردشگری نیم درصد و بانک اقتصاد نوین ۱دهم درصد عمل کرده‌اند.

وی در رابطه با چگونگی اخذ جریمه مالیاتی از بانک‌ها ابراز کرد: سازمان امور مالیاتی براساس قانون می‌تواند جریمه‌ها را از دارایی‌های بانک‌ها اخذ کند. صحبتی بانک‌ها دارند می‌گویند "پول‌های در حساب ما پول‌های مردم است و نمی‌شود سازمان مالیاتی تصرف کند" که بنده در مورد آن بحثی نمی‌کنم.

کد خبر 35873

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 13 =