به گزارش بیدار بورس، تحلیلگران بنیادی سیگنالهای مثبت غیررسمی را عامل افت نرخ ارز میدانند. از سوی دیگر تکنیکالیستها معتقدند که حد فاصل کانالهای ۶۷ و ۶۸ هزار تومانی حمایت مهمی در بازار وجود نداشته و بههمین دلیل نرخ دلار با یک فشار کاهشی تا سطوح قیمتی ابتدای کانال ۶۷ افت کرد.
بحرانهای ژئوپلیتیک منطقه همواره تاثیر قابل توجهی بر نرخ ارز در بازار کشور داشته است. باتوجه به حمایت ایران از نیروهای جبهه مقاومت اسلامی لبنان و فلسطین، تشدید درگیریها در غرب آسیا میتواند ریسکهایی برای اقتصاد کشور داشته باشد.
در نتیجه سیگنالهای مربوط به احتمال وقوع صلح در لبنان نیز میتواند انتظارات مثبتی را در بازار ارز به وجود آورد. در روزهای اخیر و پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا زمزمههایی از احتمال ایجاد آتشبس میان طرفین درگیری در مرز لبنان به وجود آمده است. روز گذشته یک مقام رژیم صهیونیستی نیز از پیشرفتهایی در مسیر مذاکرات آتشبس خبر داد.
بهعقیده تحلیلگران درصورتی که درگیریها و تنشهای نظامی در منطقه کاهش یابد، تقاضا برای داراییهای امن مانند دلار کاهش یافته و فشار کمتری بر بازار ارز وارد میشود. در این میان بازارسازی بانکمرکزی نیز تاثیر مهمی بر روند قیمت ارز دارد.
مقامات مسوول این نهاد اقتصادی در ماههای گذشته به دفعات از تلاش جهت ایجاد ثبات در نرخ ارز سخن گفتهاند. یکی از ابزارهای اصلی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات نرخ ارز، افزایش عرضه و تزریق ارز به بازار است. بازارساز با افزایش تزریق ارز تلاش میکند تا ضمن تامین تقاضای موجود، از افزایش قیمتها جلوگیری کند.
بررسیهای بهعمل آمده از معاملات ارزی غیررسمی گویای آن است که بانکمرکزی با افزایش تزریق درهم در بازار مرزی امارات اقدام به تقویت بخش عرضه معاملات میکند.
درنتیجه عوامل ذکر شده بازار ارز تهران یک روز کاهشی دیگر را سپری کرد. قیمت دلار آزاد به کانال 67 هزارتومانی بازگشت و یورو نیز در کانال 71 بهفروش رسید. تحلیلگران کف بازار معتقدند که باتوجه به سفر رئیسکل آژانس انرژی اتمی به تهران در روزهای پایانی هفته احتمال تداوم روند کاهشی وجود دارد.
البته این درحالی است که بعضی از ریسکهای سیاسی هنوز بهشکل کامل از میان نرفته است. درصورت تبادل آتش مجدد میان نیروی نظامی کشور و رژیم صهیونیستی، سطح ریسکهای سیاسی موجود در بازار افزایش یافته و قیمت ارز به قله بازخواهد گشت./دنیای اقتصاد
نظر شما