طرح گواهی صرفه‌جویی آب به هیات وزیران ارائه شد

علی نقوی، مدیر عامل بورس انرژی، از ارائه طرح گواهی صرفه‌جویی آب به هیات وزیران خبر داد و گفت: این گواهی‌ها که مشابه تجربه موفق صرفه‌جویی گاز و برق هستند، می‌توانند به کاهش مصرف آب و تخصیص منابع به صنایع جدید کمک کنند.

به گزارش بیدار بورس، در همایش «پساب و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در بورس انرژی» که با حضور مدیران شرکت آبفای تهران، وزارت نیرو و کارگزاری‌ها بورس برگزار شد، علی نقوی، مدیرعامل بورس انرژی به بیان دیدگاه‌ها و چالش‌های پیش‌روی این حوزه پرداخت.

او با تأکید بر اهمیت مسئله آب و ضرورت مدیریت منابع آبی گفت: صنایع متنوعی در بورس انرژی پذیرش شده‌اند. براساس برنامه توسعه هفتم، صنایع باید به سمت استفاده از پساب و آب‌های غیرمتعارف حرکت کنند.

** چالش‌ها و فرصت‌های پیش‌رو

مدیرعامل بورس انرژی به هم‌کاری با شرکت‌های دولتی و مشکلات مرتبط با آن اشاره کرد و گفت: این شرکت‌ها به همکاری با بخش خصوصی و بورس الزامی ندارند اما این همکاری با شرکت فاضلاب تهران بسیار موثر بوده است.

او، هم‌چنین به تجربه همکاری با شرکت آبفای تهران اشاره کرد و گفت: تضامین مالی و مالکیت دولتی برخی شرکت‌های فاضلاب از جمله چالش‌های اصلی برای عرضه محصولات مرتبط در بورس بوده است.

** بازار آب و انرژی در بورس

نقوی با اشاره به راه‌اندازی بازار آب در بورس انرژی اعلام کرد: طراحی و پیاده‌سازی ساختار بازار آب برای اولین بار در غرب آسیا در بورس انرژی انجام شده است. عرضه پساب از اردیبهشت‌ماه امسال آغاز شد و امیدواریم این روند با استقبال بیش‌تری همراه شود.

او، هم‌چنین از برگزاری جلسات مشترک با وزارت نیرو برای تعیین اولویت عرضه آب یا پساب خبر داد و به تجربه کشورهایی مانند استرالیا و آمریکا در مدیریت هزینه‌های انتقال آب اشاره کرد.

** ایده‌های نوآورانه برای سرمایه‌گذاری

نقوی در ادامه از طرح‌هایی برای صدور گواهی‌های سپرده آب و ایجاد زیرساخت برای پذیرش مخازن و تصفیه‌خانه‌ها خبر داد و افزود: این گواهی‌ها می‌توانند امکان سرمایه‌گذاری در منابع آبی و پساب را برای صنایع بزرگ و کوچک فراهم کنند.

او، هم‌چنین به ارائه طرح گواهی صرفه‌جویی آب اشاره کرد و گفت: این گواهی‌ها که مشابه تجربه موفق صرفه‌جویی گاز و برق هستند، می‌توانند به کاهش مصرف آب و تخصیص منابع به صنایع جدید کمک کنند. این طرح به‌صورت لایحه به هیات وزیران ارائه شده است.

** توسعه محصولات جدید

نقوی در بخش دیگری از سخنانش، به توسعه محصولات جدید در بورس انرژی پرداخت و گفت: محصول جدید جامدات زیستی که نوعی سوخت زیستی است، برای اولین بار عرضه شد و مورد استقبال صنایع مختلف از جمله صنعت لاستیک قرار گرفت. هم‌چنین عرضه برق تولیدی از فاضلاب تهران در بورس انرژی به‌عنوان یکی از اقدامات آینده در دستور کار قرار دارد.

**تأمین مالی و حمایت از صنایع

او، با تأکید بر این‌که ابزارهای تأمین مالی مانند انتشار اوراق سلف موازی استاندارد و صندوق‌های پروژه، نقش مهمی در توسعه بازار آب و انرژی ایفا می‌کنند، افزود: بورس انرژی آماده است تا با استفاده از این ابزارها، ظرفیت‌های جدیدی برای سرمایه‌گذاری و تأمین مالی در حوزه آب و انرژی ایجاد کند.

این همایش با هدف شناسایی فرصت‌های جدید در حوزه آب و انرژی و ارائه راهکارهای نوآورانه برای بهره‌وری و مدیریت بهتر منابع به کار خود پایان داد.

کد خبر 38862

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =