به گزارش بیدار بورس، حسن روحانی رئیسجمهور در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا با بیان اینکه تقریبا موج چهارم را تقریبا هستیم، گفت: این روزها متاسفانه زبان تشکر در کشور ما دچار لکنت عجیبی شده است. زبان نقد و انتقاد همیشه باز بوده و امروز هم باز است و متاسفانه زبان تخریب و تحریف راه افتاده است.
وی افزود: بعضیها فکر میکنند اگر از یک وزارتخانه و دولت تعریف کنند برایشان دردناک است، خب از مردم تعریف کنید. مردم که در این صحنه فعال بودند، پرستاران و پزشکان فعال بودند، حداقل از آنها تشکر کنید.
روحانی یادآور شد: دولتها در دنیا ماسک را یکدیگر قاپیدند ولی ما در کشورمان به خوکفایی رسیدیم و ماسک را اهدا کردیم. کالا در کشور به وفور وجود داشت و درحالی بود که کشورهای دنیا با مشکل مواجه بودند اما ما شرایط غیرعادی نداشتیم.
وی افزود: در ۱۶ ماه اخیر، با کمبود تخت بیمارستانی مواجه نشدیم و این خود یک معیار است برای عملکرد ماست؛ در دنیا به مردم وقتی به بیمارستانها میرفتند چون تخت نداشتند، بیماران را در چمن خواباندند و این مسئله در کشور ما رخ نداد. در کشور ما تخت بهاندازهی کافی بود و وقتی که در زمان نیاز هم نیروهای مسلح به میدان آمده و حاضر شدند و از نظر تخت بیمارستانی نهتنها برای بیماران کرونایی و بلکه برای بستری سایر بیماران هم دچار مشکل نشدیم.
رئیسجمهور خاطر نشان کرد: بخشی از اینکه با کمبود تخت مواجه نشدیم در سایه طرح تحول سلامت بود؛ برخی این را نمیتوانند بفمهند در حالیکه این سه کلمه است؛ طرح تحول سلامت دچار تعجب جهانیان شد و دهها رهبر دنیا به خودِ من گفتند که چطور توانستید اینکار را در کشورتان انجام بدهید؟ کشورهای بزرگ نتوانستند این را انجام دهند که سهم پرداختیِ بیمار برای بستری شدن در شهرها به ۱۰ و در روستاها در مقطعی به ۵ درصد میرسد. چطور برخی این را یاد نگرفتند و این را که در مدرسه هم میتوان آموخت و عجیب است.
روحانی گفت: مردم ایران بدانند که کار دولت یازدهم و دوازدهم در زمینه سلامت در تاریخ کشور بینظیر بوده و اگر حرفی در اینزمینه هست، بگویید و در تاریخ کشور از ابتدا از زمان هخامنشیان تا الان تاریخ را ورق بزنید. تعداد تختهای ما در ابتدای دولت یازدهم، ۹۰ هزار تخت بوده و این میزان در پایان دولت به ۱۶۰ هزار تخت بیمارستانی خواهد رسید؛ این روشن است و بسیاری از تختهای قدیمی هم بازسازیِ کامل شد.
وی اظهار داشت: همچنین هجرتِ واقعی صورت گرفت و یعنی پزشک متخصص که تهران و شهرهای پرجمعیت را رها کرد و به بخشهای دور افتاده رفت و آنجا مستقر شد و بهجای اینکه بیمار از سراسر کشور به مرکز استان و تهران بیاید، متخصص در کنار او قرار گرفت؛ این کار مهم و بزرگ نبود؟
رئیسجمهور تصریح کرد: در مخیّله من نمیآمد که کسی درباره سه مسئله شک کند؛ یکی درباره برجام و خدمات آن که البته شکاکّین در این زمینه زیاد هستند، یکی در زمینه انقلاب دیجیتال و تحولی که ایجاد شد و یکی هم درباره تحول سلامت. البته در بقیه عرصهها هم تحول بوده ولی اینها از واضحات و بدیهیات بود.
روحانی گفت: در این ایام عدالت و انصاف کنار زده شد و شاهد تحریف، تغییر و آمار غلط دروغ بودیم؛ میخواهیم به کجا برسیم؟ در ایندوره که خیلی از مسائل واضح است که این همه فراز و نشیب و بالا و پایین رفتن ندارد و باید مسیر را طی کنیم و به روز انتخابات برسیم.
وی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: در این ۱۶ ماه شاهد بدیم که صنایع و خدمات ضروریِ فعال بودند؛ در روزهای اخیر یکی-دو روز برق دچار به مشکل خورد و کشور با مشکل روبرو شد. استمرار ارائه خدماتی مانند برق، بنزین و گاز مهم است و همیشه باید در اختیار باشد؛ زمانی که ارائه خدمات آموزش امکانپذیر نبود، از طریق مجازی ادامه دادیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه خوشبختانه تولید در کشور یکروز تعطیل نشد و در اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ مداوم بود و همه تلاش کردند، خاطر نشان کرد: آمار ابتلا و بستری در کارخانهها کم بود و مرگ و میر هم بهندرت رخ داد و چرخهی تولید با رعایت پروتکلهای بهداشتی یک لحظه هم متوقف نشد.
روحانی با اشاره به اینکه تمامی دستگاهها در کشور در این مدت تلاش و کوشش کردند، اظهارداشت: البته در این میان دو بخش فوقالعادگی ویژهای داشتند؛ یکی مدافعان سلامت که در خط مقدم بودند؛ هیچ پزشک و پرستاری بیمار را رها نکرد و البته جان خود را هم فدا کردند و شهدای سلامت برای ما بسیار ارزشمند هستند. البته دیگران هم آمدند و نیروهای مسلح، سپاه، نیروی انتظامی، بسیج، هلال احمر، بازرسیها و کسبوکارها در صحنه بودند.
وی ادامه داد: از طرف دیگر نیز نقش مقام معظم رهبری، مراجع و علما اهمیت بسیار داشت و اینکه مقام معظم رهبری در هر مسئلهای گفتند که من تابع مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا هستم، ستاد تقویت شد و یکنمونه آن نیز مراسم ماه محرم بود که ایشان تنها در حسینیه حضور داشتند پروتکلها را رعایت کردند. همچنین مراجع هم فتوا داده و تأکید کردند؛ حوزهها، مساجد و ائمه جمعه و جماعات وارد عرصه شدند و کار بزرگی در کشور صورت گرفت.
رئیسجمهور خاطر نشان کرد: از روزی که این ویروس وارد کشور شد و ما فهمیدیم، ممکن است اواخر بهمنماه وارد کشور شده باشد ولی ما روزِ آخر بهمن متوجه شدیم، یک لحظه هم در اطلاعرسانی مسامحه نشد و همان وقت اعلام کردیم. کشور ما یکی از منظمترین کشورها در اعلام دقیق آمار بوده و هست و شاید کم کشوری باشد که مانند ما عمل کرده باشد و برخی هم حتی آمارشان را اعلام نکردند و یا دقیق بیان نداشتند. ما بر مبنای استاندارد بینالمللی آمار را دقیق، روزانه و بدون وقفه اعلام کردیم.
روحانی گفت: اطلاعرسانیِ شفاف یکی از بزرگترین افتخارات دولت دوازدهم و وزارت بهداشت است و ما در بخشهای دیگر هم شفافیت داشتیم. شفافیت یکی از موضوعاتی است که این را نمیتوانید از دولت یازدهم و دوازدهم بگیرید؛ شفافیت، دولت الکترونیک، سامانهها و اینکه وزارت بهداشت به سامانه سلامت وارد شده و هماهنگی کاملی دارد. کالایی که وارد کشور میشود در سامانه تجارت ثبت شده و برای اولینبار در تاریخ کشور ایجاد شده است. دسترسی مردم به اطلاعات و شفافیت برای دولت یازدهم و دوازدهم است. ما برای موضوع مبارزه با فساد و تعارض منافع لایحه دادیم و بر آن اصرار کردیم و از زمان مجلس قبل ارسال کردیم و هنوز مانده است.
وی همچنین درباره واکسیناسیون اظهار داشت: از ابتدا میدانستند واکسن دقیق اگر تهیه شود، عامل بزرگی برای پیشگیری است اما چون در زمان متعادلی وقت نبود که واکسن همه مراحل خود را طی کند، تمامی مراحل طی نشد؛ همین مسئله موجب شد که خیلیها تردید داشته باشند که واکسن بزنیم یا نزنیم اما بعدها متوجه شدند که در همین مرحله هم میشود واکسن زد و ما نیز در همین مسیر حرکت میکنیم. یکی میگفت "اگر واکسن از شرق بیاورید، نمیزنم" و دیگری نیز گفت که "اگر از غرب واکسن بیاورید، نمیزنم" و یکی هم میگفت "اصلا واکسن نمیزنم". ستاد کرونا تصمیم گرفت از زمانی که اطمینانِ نسبی درباره واکسنها پیدا کردیم، ورود واکسن خارجی با قدرت انجام گرفت و عدهای مخالف بودند و ما نخواستیم فرصت را از دست بدهیم و در کواکس ثبتنام کردیم و ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز سفارش دادیم.
رئیسجمهور ادامه داد: اینکه در مقام عمل تأخیر شد، بحث دیگری است و از کشورهای دیگر هم واکسن خریدیم و وزارت خارجه، سفرا و وزارت بهداشت در اینزمینه فعال بودند و حتی به شرکتهای خصوصی هم مجوز دادیم ولی تهیه واکسنها سخت بود و نتوانستند بیاورند؛ الان هم مجوز واردات دارند ولی مقداری پیچیدگی دارد و تعداد واکسن هم در دنیا محدود است.
روحانی گفت: واکسن خارجی وارد شد و طبق ردهبندیِ سند ملی تزریق آن صورت میگیرد، تاکنون بیش از ۵ میلیون واکسن تزریق شده و بقیه هم وارد میشود و تزریق میشود. همچنان واکسن را از خارج وارد میکنیم و در تولید داخلی هم توان و حمایت ادامه خواهیم داد و امیدواریم چند واکسن داخلی ما نیز بهزودی به بازار بیاید؛ دو واکسن نزدیک است و یکی واکسن دیگر هم وارد چرخه خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد: ایران علیرغم تحریم، مشکلات و اینکه کشورهای پیشرفته در زمینه زیرساختهای بهداشتی از ما بهترند ولی وقتی تعداد فوتیها را بر مبنای یک میلیون نفر در نظر بگیریم، رتبه ما در دنیا پنجاه و یکم است و یعنی پنجاه کشور دیگر از جمله آمریکا، سوییس، آلمان، فرانسه، انگلیس، برزیل و هند شرایط سختتری از ما داشتند. این نشان میدهد که در کشور ما در زمینه مبارزه با کرونا کار بزرگی انجام گرفته و یکبار دیگر از همه تشکر میکنم. الحمدلله چهار موج را پشت سر گذاشتیم و تلاش میکنیم و از خدا میخواهیم که با موج پنجم مواجه نشویم و با تسریع در واکسیناسیون در هفتههای آینده شرایط بهتری داشته باشیم.
نظر شما