به گزارش بیدار بورس، امیرعلی امیرباقری با اشاره به اثر انتخاب رییس بانک مرکزی بر معاملات بورس، اعلام کرد: یکی از نکات قابل توجه در معاملات هفته گذشته، موضوع انتخاب علی صالح آبادی برای ریاست بانک مرکزی بود که به عنوان خبری مثبت برای فعالان بازار سرمایه تلقی شد.
فرد منتخب دارای تجربه فعالیت و شناخت کامل از بدنه بازار سرمایه است. بنابراین اکنون می تواند همگرایی خوبی را بین بازار سرمایه و پول ایجاد کند.
موضوع تامین مالی یکی از مهمترین مقولات اثرگذار بر عقب ماندگی همیشگی بازار سرمایه از بازار پول و جزو رسالت اولیه بازار سرمایه است. در حالی که همیشه تامین مالی از طریق روش سنتی یعنی بازار بانکی انجام شده است. رییس بانک مرکزی به دلیل شناختی که از بازار سرمایه، تولید و فضای اقتصاد حاکم دارد نسبت به این موضوع آگاه است که نرخ سود بانکی و اوراق از جمله اهرم های اثرگذار برای ایجاد فشار بر بدنه بازار سرمایه هستند.
با وجود چنین سوابقی از رییس بانک مرکزی، انتظار می رود انتخاب وی در نرخ سود بانکی و اوراق انعکاس پیدا کند و تا حدودی فشار از بدنه بازار سرمایه برداشته شود. شناخت صالح آبادی از بازار سرمایه، روش های تامین مالی و نیز گسترشی که در زمان ریاست در بازار سرمایه اتفاق افتاد، طبیعتا می تواند کمک شایانی به بازار سرمایه داشته باشد.
یکی از مهمترین دغدغه های فعلی فعالان اقتصادی تفاوت بین نرخ رسمی و نرخ بازار آزاد است که انتظار می رود در میان مدت این دو نرخ نسبت به یکدیگر همگرایی پیدا کنند و ضمن ایجاد سد برای رانت جویی، زمینه بازگشت رونق به تولید فراهم شود. ارتباط بانک ها با بانک مرکزی یکی از مهمترین دغدغه هایی بود که نقش رگولاتوری را در پاره ای از موارد دستخوش تغییر کرد. به نظر می رسد با ریاست صالح آبادی زمینه ترمیم این رابطه فراهم شود. در وضعیت اقتصاد مقاومتی و جنگ اقتصادی فعلی، چنین امکانی وجود دارد که بانک ها بتوانند بصورت یکپارچه سنگردار این عرصه باشند.
وجود فضای ثبات در معاملات بعد از ریزش اخیر شاخص بورس
هفته گذشته جهت قالبی در معاملات بازار حاکم نبود و فشار عرضه و تقاضا به سمت تعادل پیش رفت. وجود ثبات در معاملات بعد از ریزش شاخص بورس به عنوان فضایی معقول و منطقی در بازار تلقی می شود. می توان انتظار داشت در صورت وجود فضای ثبات، راه صنایع و سهام از یکدیگر جدا شوند و روندی معقول رخ دهد.
ترمیم قیمت های جهانی و افزایش نرخ نفت
ترمیم قیمت های جهانی و افزایش نرخ نفت می تواند فرصتی مناسبی برای اقتصاد نفتی باشد و سرمایه گذاران از این فرصت استفاده کنند. از طرفی برخی معتقدند این موضوع می تواند اهرم دیپلماتیکی برای ایران باشد تا در شرایطی که دنیا با بحران سوخت مواجه است، ایران قادر به بازگشت در بدنه بازار جهانی باشد و تا حدودی از فشار قیمت ها بکاهد.
نه تنها نرخ نفت و گاز بلکه اکثر کامودیتی ها با ترمیم قیمتی مواجه شدند. به طوری که سنگ آهن با ٢٠ درصد افزایش نرخ مواجه شد. این امر طبیعتا می تواند بر سهام شاخص ساز در بازار سرمایه اثرگذار باشد و به عنوان خبری مثبت برای فعالان بازار محسوب می شود. یکی از بحث های فعلی، مسئله ترمیم کسری بودجه و تامین مالی غیرتورمی است که انتظار می رود افرادی که در بازار سرمایه اشتغال داشتند و بیشتر با دغدغه تولید و تشکیل سرمایه ثابت مواجه هستند بتوانند در این عرصه قدمی مثبت بردارند. از رییس فعلی بانک مرکزی انتظار می رود تا با توجه به شناختی که نسبت به اقتصاد و بازار سرمایه دارد بتواند تا حدودی خواسته فعالان بازار را برآورده کند.
پیش بینی روند معاملات بورس در هفته جاری
گزارشات کدال یکی از مهمترین مسایل قابل توجه سهامداران است. طبق پیش بینی های صورت گرفته گزارش ٦ ماهه و ماهانه شرکت ها منتشر می شود که این اتفاق می تواند تا حدودی کمک کننده به روند صعودی بازار باشد. به نظر می رسد در هفته های پیش رو، بازار روندی متعادل در پیش بگیرد و فشار تقاضا به بدنه بازار بازگردد. اتفاقاتی مثبت در انتظار بازار سرمایه است و در میان و بلندمدت به عنوان گزینه نخست سرمایه گذاری تلقی خواهد شد. اما لازمه این امر انتخاب درست سهام توسط سرمایه گذاران و نگاه میان و بلندمدت آنها به این بازار برای سرمایه گذاری است.
نظر شما