۲۰ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۰
ارزش دلار بالا رفت

ارزش دلار مقابل بیشتر ارزها افزایش پیدا کرد.

به گزارش بیداربورس به نقل از رویترز، گروهی از اقتصاددانان آمریکایی در نامه مشترکی هشدار دادند که تداوم روند کاهش اطمینان مصرف کنندگان به شرایط اقتصادی این کشور باعث خواهد شد تا رشد اقتصادی به دلیل کاهش سرمایه های ورودی جدید کاهش قابل توجهی پیدا کند. در بازار ارز معامله گران کماکان امیدوارند دولت و کنگره بر سر افزایش سقف بدهی دولت به توافق برسند تا از تعطیلی دولت جلوگیری شود. نگرانی از بدهی های دولت در ماه های اخیر در بین فعالان اقتصادی آمریکا بالا گرفته است.  

بانک جهانی در گزارش جدید خود از چشم انداز اقتصادی کشورهای جهان اعلام کرد که همه گیری کرونا کماکان اصلی ترین ریسک مشترک بر سر راه اقتصاد جهانی است و در نتیجه شیوع سویه های جدید انتظار می رود رشد اقتصادی جهان کمتر از چیزی باشد که پیشتر تصور می شد. در این بین، رشد اقتصادیچین در سال اینده به ۵.۴ درصد خواهد رسید  که نسبت به رشد ۸.۵ درصدی پیش بینی شده امسال آن یک کاهش محسوس است. اقتصاد چین سال قبل را با رشد ۲.۳ درصدی به پایان برده بود.  

ارزهای اروپایی در هفته های اخیر تا حد زیادی برابر دلار عقب نشسته اند که یکی از دلایل اصلی آن، رشد اقتصادی بیشتر آمریکا در ماه های قبل و همچنین انتظار رشد اقتصادی بیشتر برای این کشور تا سال اینده به نسبت کشورهای اروپایی بوده است. در بین ارزهای مهم اروپایی، یورو عملکرد بدتری را نسبت به سایر سایرین مقابل اسکناس سبز داشته و نرخ برابری آن به طور معناداری از محدوده ۱.۲ دلاری که اواخر سال قبل ثبت شد، فاصله گرفته است.  

رؤسای جمهور آمریکا و چین در یک گفتگوی اینترنتی بر سر تداوم گفت‌وگوها به توافق رسیدند. با وجود آنکه روابط دو اقتصاد نخست جهان از نظر سیاسی کماکان بهبود زیادی از زمان ترامپ نداشته اما حجم روابط تجاری و سرمایه گذاری دو کشور کماکان رو به افزایش است. چین یکی از سرمایه گذاران خارجی اصلی در آمریکا به شمار می رود و این امید وجود دارد که با تلطیف مناسبات سیاسی دو کشور، موج تازه ای از سرمایه توسط اتباع این کشور روانه بازارهای مالی آمریکا شود.  

کسری حساب تجاری آمریکا کماکان رو به افزایش است و این مساله فشار را روی دلار بیشتر می کند. در ماه آگوست واردات آمریکا ۲۸۷ میلیارد دلار بوده که این رقم ۷۳.۳ میلیارد دلار بیشتر از صادرات بوده است. در مقایسه با ماه قبل، صادرات آمریکا ۰.۵ درصد و واردات این کشور ۱.۴ درصد بیشتر شده اند. کماکان بیشترین کسری حساب تجاری مربوط به تجارت با چین ( ۲۸.۱ میلیارد دلار) بوده است و پس از چین نیز، کانادا ۵.۱ میلیارد دلار بیشتر از وارداتش از آمریکا، به این کشور صادرات داشته است.

 وضعیت کسری بودجه دولت، احتمال مخالفت برخی سناتورها دموکرات با انتصاب جروم پاول به عنوان رییس بانک مرکزی آمریکا، بالا باقی ماندن نرخ تورم و امید کم به کاهش آن در کوتاه مدت و افزایش تنش های بین پکن و واشنگتن از جمله دلایلی است که فشار را روی دلار در بازار ارز زیاد کرده است. چین به تازگی یک شرکت صادرات محصولات دریایی مستقر در آمریکا را منشأ کرونا معرفی کرده است و محدودیت ها نیز روی حضور شرکت های بزرگ چینی در بورس آمریکا روز به روز بیشتر می شود.  

با بازگشت تدریجی زندگی به سطح عادی در آمریکا و فروکش کردن نسبی تب کرونا، بازار کار این کشور رفته رفته در حال جان گرفتن است تا جایی که تا پایان سپتامبر، ۱۵۳ میلیون و ۲۳۰ هزار نفر در بازار کار مشارکت داشته اند. شمار جمعیت بیکاران آمریکایی تا پایان این ماه معادل هشت میلیون و ۳۹۸ هزار نفر بوده است. سهم بخش خصوصی از اشتغال کل، ۱۲۰ میلیون و ۸۹ هزار شغل و بخش دولتی ۲۲ میلیون و ۷۹۳ هزار شغل بوده است. همچنین ۹ میلیون و ۵۹۹ هزار آمریکایی نیز خود اشتغال بوده اند.

 تا پایان ماه آگوست متوسط نرخ بیکاری در بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا به ۳.۶ درصد رسید که در مقایسه با ماه قبل ۰.۱ درصد کمتر شده است تا بدین ترتیب پایین ترین نرخ بیکاری آلمان در ۱۴ ماه اخیر به ثبت برسد.   طی این مدت شمار افراد بیکار آلمانی با ۱.۱ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به یک میلیون و ۵۴۰ هزار نفر رسیده و جمعیت شاغلان نیز در آلمان در این ماه با ۰.۴ درصد افزایش نسبت به ماه قبل به ۴۴ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر رسیده است.

شواهد حاکی از آن است که نرخ تورم کماکان دغدغه جدی سیاست گذاران در منطقه یورو طی ماه های اینده باقی می ماند. طبق اعلام مرکز آمار فرانسه،  نرخ اولیه تورم فرانسه در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر با ۰.۲ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه ماه قبل به ۲.۱ درصد رسید که این نرخ تورم،  بالاترین تورم ثبت شده این کشور در ۳۴ ماه اخیر بوده است.  مهم‌ترین عامل افزایش نرخ تورم طی این مدت مربوط به بخش انرژی بوده که در آن تورم  به ۱۴.۴ درصد افزایش یافته است.

رییس بانک مرکزی آمریکا از بالا ماندن نرخ تورم در ماه های آینده خبر داده است.  جروم پاول با بیان اینکه تقویت سطح مخارج مصرفی و احیای اقتصادی مساله ای زمان بر خواهد بود،  از بزرگ تر از حد انتظار بودن شوک های وارده به زنجیره تامین سخن گفته است.  وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه رشد اقتصادی آمریکا در سطح نیرومندی حفظ خواهد شد وعده داد بانک مرکزی از تمامی ابزارهای در اختیار خود برای کمک به اقتصاد بهره گیرد.  

تاکنون بیش از ۲۳۸ میلیون و ۸۶۹ هزار و ۳۱۵ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و ۸۷۰ هزار و ۴۹۲ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۷۳۳ هزار و ۵۷۵ نفر، برزیل با ۶۰۱ هزار و ۴۷ نفر، هند با ۴۵۰ هزار و ۹۹۱ نفر، مکزیک با ۲۸۲ هزار و ۸۶ نفر و روسیه با ۲۱۷ هزار و ۳۷۲ نفر بوده است.

گریگ مخوروس - استراتژیست ارشد ارزی در موسسه کارمینیاک - گفت: مشخص نیست که چه زمانی شاهد بازگشت مجدد نرخ تورم در کشورهای مختلف به محدوده هدف دو درصدی خواهیم بود اما با بالا باقی ماندن نرخ تورم،  انتظارات تورمی نیز نسبت به قبل از آغاز کرونا به میزان قابل توجهی بیشتر شده است.  در این شرایط،  دارایی های امن مقصد جذابی برای سرمایه گذاری باقی خواهند ماند و رشد قیمت دارایی های پرریسک تر آهسته خواهد بود.     

شاخص دلار (نرخ های زیر بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است)

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد،  در معاملات امروز با ۰.۲۶ درصد افزایش نسبت به روز گذشته، در سطح ۹۴.۳۲۸ واحد بسته شد.

شاخص دلار معمولا در برابر شش ارز مهم جهانی یا ۱۰ ارز برتر جهانی بیان می شود که شاخص دلار در گزارشات ایسنا،  شاخص ۱۰ ارزی  و در بردارنده تغییرات قیمتی دلار مقابل ارزهای یورو،  پوند انگلیس،  روپیه هند،  دلار استرالیا،  دلار کانادا،  دلار سنگاپور،  فرانک سوییس،  رینگت مالزی،  ین ژاپن و یوان چین است.

نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۷۸ دلار اعلام شد.   

ارزهای اروپایی

در تازه‌ترین دور از معاملات،  پوند با ۰.۱۸ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۶۰ دلار مبادله شد.  یورو ۰.۱۵ درصد پایین رفت و با ماندن در کانال ۱.۱۵ به ۱.۱۵۵ دلار رسید.

ارزهای آسیایی

در معاملات بازارهای ارزی آسیایی،  هر دلار با ۰.۸۸ درصد افزایش به ۱۱۳.۲۹۸ ین رسید.   در برابر همتای استرالیایی،  هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۶۰ دلار مبادله شد.   همچنین نرخ برابری  دلار معادل ۶.۴۵۰ یوان چین اعلام شد.

کد خبر 8250

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 9 =