رضا صفی خانی کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه هفته ای که گذشت شاخص کل با مقدار ۱.۴۵۶ میلیون واحدی آغاز گردید، به بیداربورس گفت: اولین خبر هفته مرتبط با دستور لغو افزایش قیمت خودرو توسط رئیس جمهور بود که این امر باعث افزایش فشار فروش در سهام شرکتهای خودروسازی و قطعات خودرو همراه شد و به سایر صنایع نیز تسری پیدا کرد.
وی افزود: افزایش نرخ بازده تا سررسید اسناد خزانه اسلامی به نرخ ۲۴.۱ درصد و حراج ۱۹ امین مرحله اوراق تامین مالی اسلامی دولتی به مبلغ ۱۰ هزار میلیارد تومان و از دیگر اخبار منفی در هفته ای که گذشت بود.
صفی خانی عنوان کرد: اخبار پیرامون آزاد سازی ۳.۵ میلیارد دلار دارایی های مسدود شده ایران در کشورهای خارجی باعث جلوگیری از التهاب بیشتر نرخ ارز شد به طوری که قیمت دلار از محدوده ۲۸۶۰۰تومان به محدوده ۲۸۱۰۰ تومان بازگشت.
این کارشناس بازار سرمایه به حذف ارز ترجیحی اشاره کرد و گفت: لایحه حذف ارز ترجیحی یا همان لایحه «تامین مطمئن کالاهای اساسی، نهادههای دائمی، دارو و تجهیزات پزشکی و سیاستهای جبرانی برای حمایت از معیشت اقشار آسیبپذیر» در دستور کار مجلس قرار گرفت اما بررسی آن با قید دو فوریت یا یک فوریت مورد تصویب قرار نگرفت و مقرر شد به صورت لایحه عادی مورد بررسی قرار گیرد. اما در ادامه برخی نمایندگان مجلس اظهار داشتند که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی نیاز به تصویب مجلس ندارد و گفته های مسئولان نشان می دهد به زودی ارز ترجیحی برای کالاهای اساسی و نهاده های دامی به جز گندم و دارو حذف خواهد شد. اخبار پیرامون این موضوع نیز باعث افت و خیزهایی در قیمت سهام صنایع غذایی و دارویی و بخصوص در شرکتهای دریافت کننده ارز ترجیحی، شد.
وی افزود: برآیند اخبار و معلاملات سرمایه گذاران و انتظارات آنان از شرایط اتی باعث گردید تا شاخص کل با افت ۳.۱ درصدی در هفته ای قبل با مقدار ۱.۴۱۰ به کار خود پایان دهد و حجم و ارزش معاملات نیز نسبت به هفته قبل کاهش داشته باشد.
صفی خانی گفت: نحوه معاملات سرمایه گذاران و تقاضای موثر در منفی های بازار نشان میدهد شاخص کل در شرایط ارزندگی و کف حمایتی خود قرار دارد. مشخص نشدن شرایط توافق ایران و غرب در خصوص مسائل هسته ای یکی از اصلی ترین ابهام های سرمایه گذاران است که شروع مذاکرات از ۸ آذرماه و اخبار مرتبط با آن می تواند در هفته پیش رو بر روند معاملات تاثیر گذار باشد.
وی در پایان گفت: اخبار در خصوص حذف ارز ترجیحی نیز می تواند بر روند معاملات تاثیر گذار باشد که به نظر می رسد با توجه به شرایط کسری بودجه دولت این امر به زودی رخ خواهد داد. نماگرهای بازارهای جهانی نیز نشان از عدم ریزش و ثبات در قیمت کامودیتی ها در بازارهای جهانی نشان میدهد. بنابراین در مجموع می توان بیان کرد بورس تهران در هفته پیش رو شرایط ثباث و خنثی و با افت و خیزهای نسبی و محدود در صنایع مختلف همراه خواهد بود.
برآیند اخبار و معلاملات سرمایه گذاران و انتظارات آنان از شرایط اتی باعث گردید تا شاخص کل با افت ۳.۱ درصدی در هفته ای قبل با مقدار ۱.۴۱۰ به کار خود پایان دهد و حجم و ارزش معاملات نیز نسبت به هفته قبل کاهش داشته باشد.
کد خبر 9737
نظر شما