• بازار سهام در شرایط تورمی چگونه است؟

    بازار سهام در شرایط تورمی چگونه است؟

    به طور معمول این انتظار وجود دارد که تغییرات در سطح بازارهای جهانی بر روند بازار سرمایه ایران موثر باشد. در هفته گذشته سخنرانی پاول در مورد توقف سیاست های خرید اوراق خزانه داری تاحدی نگرانی را به منظور بروز تورم مورد انتظار را در بازار جهانی تشدید نمود و همین امر سبب افزایش بازدهی اواق ۱۰ و ۲۰ ساله خزانه داری ایالت متحده شد. از سوی دیگر اعمال سیاست توقف خرید اوراق توسط فدارل رزرو بر کاهش نسبت های جفت ارزهای اصلی موثر بود و سبب کاهش نسبی ارزش دلار آمریکا نسبت به سایر ارزهای اصلی گردید که می تواند بازخورد نگرانی از آینده بخش حقیقی اقتصاد این کشور باشد. تقارن این امر با بحران هلدینگ بزرگ چین، کاهش واردات چین در هفته گذشته، نوسانات بازار انرژی به نوعی بر فضایی نا اطمینانی در بازارهای جهانی دامن زده است.

  • بسته ۳+۷ را عملیاتی کنید

    بسته ۳+۷ را عملیاتی کنید

     به نظر میرسد حداقل دو هفته اکثر نمادها در محدوده  شاخص کل یک میلیون و ۴۰۰ هزارواحد در نقاط تعادلی معامله شوند تا ابهاماتی که بر سر بازار سرمایه است برطرف شود.

  • بورس جای سرمایه‌گذاری نیست؟

    بورس جای سرمایه‌گذاری نیست؟

    مردادماه سال ۱۳۹۹ به‌طور قطع همانند رویدادهای تاریخی مهم کشور، تاریخی ماندگار در ذهن بسیاری از سهامداران خواهد ماند؛ آنهایی که به دعوت بسیاری از مقامات و مسئولان کشور تمام یا بخشی از سرمایه خود را که به دلیل تورم‌های پی‌درپی در خطر نابودی می‌دیدند به بازار بورس روانه کردند و احتمالا سال‌ها بعد با بازگو کردن خاطرات تلخ آن روزها شاید لب به بزرگ‌ترین شکست خود بگشایند، البته شاید عده‌ای هم از شرم چنین شکستی آن را در سینه خود حبس کنند.

  • حاکمیت عوامل روانی بر بازار سهام

    حاکمیت عوامل روانی بر بازار سهام

    بازار سرمایه بعد از فراز و فرود ماه­ های اخیر، این روزها با چالش­ هایی روبروست. مهمترین چالش برای این بازار، ابهام است. ابهام، موجب اختلال در پیش بینی آینده و درنتیجه، احتیاط سرمایه­ گذاران خواهد شد.

  • توسعه زیرساخت‌ها، اولویت بنیادین

    توسعه زیرساخت‌ها، اولویت بنیادین

    امیر تقی‌خان تجریشی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه ملی از انتظارات و چالش‌های پیش‌روی رئیس سازمان بورس می‌گوید.

  • آینده بازار سرمایه در دست چه عواملی است؟

    آینده بازار سرمایه در دست چه عواملی است؟

    به نظر می‌رسد عدم اطمینان نسبت به وضعیت آتی اقتصادی – سیاسی کشور سبب شده است که این روزها ارزش معاملات در بازار سرمایه چندان قابل توجه نباشد علی رغم آنکه قیمت بسیاری از سهام در صنایع متعدد به محدوده‌های جذابی رسیده است لیکن چندان تمایلی به خرید در بازار احساس نمی شود. 

  • آشفتگی در تیم اقتصادی دولت!

    آشفتگی در تیم اقتصادی دولت!

    انتخــاب چهـــره‌های اقتصادی رئیس‌جمهور از همان ابتدا برای بسیاری عجیب و از دید خیلی‌ها معنای واقعی از تناقض‌ها و اختلافات و ناموزونی بود. ناموزونی‌هایی که امروز خود را در شکل تصمیم‌گیری‌ها و اظهارنظرهایشان به نمایش گذاشته است.

  • انتظارات بازار سرمایه  از رییس جدید

    انتظارات بازار سرمایه از رییس جدید

    همانگونه که پیش‌بینی می‌شد، با توجه به روی کار آمدن دولت جدید، انتظار تغییرات در نهادهای اقتصادی کشور کاملا مشخص بود. در اواخر هفته گذشته نیز در ادامه این تغییرات، پس از انتخاب آقای خاندوزی به عنوان وزیر اقتصاد و علی صالح آبادی به عنوان ریاست کل بانک مرکزی، شاهد انتخاب جناب آقای مجید عشقی به عنوان ریاست جدید سازمان بورس و اوراق بهادار بودیم.

  • نرخ بهره بین بانکی و بازار سرمایه

    نرخ بهره بین بانکی و بازار سرمایه

    نرخ بهره یکی از متغیرهای کلیدی در هر اقتصاد است. در اقتصاد نرخ سودهای متفاوتی از جمله تسهیلات، سپرده، بدون ریسک و... وجود دارد که نرخ بازار بین بانکی از میان آن‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد.

  • انتشار اوراق، راهی برای تامین کسری بودجه

    انتشار اوراق، راهی برای تامین کسری بودجه

    رشد و توسعه‌ بازار صکوک در چند سال اخیر، به دلیل نقش آن در گسترش سرمایه‌گذاری در طرح‌های سودآور تحقق یافته است؛ همچنین قابلیت دیگر صکوک، آن است که به عنوان ابزاری برای کنترل نقدینگی و اعمال سیاست‌های انبساطی و انقباضی پولی مورد استفاده قرار گیرد.

  • اصلاحات اقتصادی با آشتی بازار پول و سرمایه

    اصلاحات اقتصادی با آشتی بازار پول و سرمایه

    در بازار هفته گذشته شاهد اقبال سرمایه گذاران به گروه های پتروپالایشی بودیم. رشد نفت و فراورده ها، خیز مثبت دلار و رشد تا کانال بیست و هشت هزار تومانی در کنار گزارش های فروش مناسب شهریور ماه و انتظار برای ۶ ماهه های مطلوب به خصوص در پتروشیمی ها گرایش بازار به این نمادها را در پی داشت. حواشی مربوط به ارسال نرخ محصولات پالایشی و احتمال گزارش های مطلوب این گروه، رشد قیمت ها در نمادهای پالایشی را نیز به دنبال داشت.

  • کوچ نقدینگی در بلندمدت کجاست؟

    کوچ نقدینگی در بلندمدت کجاست؟

    در حال حاضر نرخ بهره بین بانکی حدوداً ۱۷.۹۵ درصد و همین نرخ در ابتدای سال ۹۹ به میزان ۸ درصد بوده است. بازدهی بازار سرمایه در سال ۹۹ حدودا ۱۶۱ درصد و همین رقم برای بازار سکه و دلار بیش از ۹۰ درصد بیان شده است.

  • سرمایه گذاری بلندمدت آری یا خیر؟

    سرمایه گذاری بلندمدت آری یا خیر؟

    از آنجایی که مردم ما از گذشته تاکنون  به سمت نوسان گیری و و رفتن راه صد ساله را در یک شب و افزایش دارایی روی آوردن واین خصوصیت بخشی از رفتارشان شده است به همین خاطر به دید خیلی بلندمدت در بازار  سهام نگاه نمی‌کنند، همانطور که ضریب نفوذ بازار سهام بیشتر شده، با داشتن یک سبد مناسب در بلندمدت میتواند بازدهی بیشتری داشته باشند اما از الان نمی توان بگوییم در کدام صنایع تمرکز داشته باشند چرا که پیش بینی مولفه ای مولفه های بنیادی سخت است.

  • شروع روند صعودی در بازار

    شروع روند صعودی در بازار

    در دو هفته اخیر شاهد افت شدید در بازار سهام بوده ایم، به صورتی که نمادهای کوچک و متوسط بازار هستند که تعداد آنها به حدود ۲۸۰ تا ۳۰۰ نماد می‌رسد، به قیمت‌های حوالی خردادماه سال جاری رسیده اند، به عبارتی رشدی که در طی ۷۰ روز کسب کرده بودند در طی دو هفته به طور کامل از دست دادند ! شاید بتوان گفت که دلایل اصلی این ریزش ها؛ رشد بیش از حد بازار و دلیل دوم آن وزن زیادی است که بازار در روزهای اخیر به احتمال توافق و انتظار کاهش قیمت ارز داده است که ممکن است در کوتاه مدت سبب اصلاح بازار شود.

  • زندگی سراسر سرمایه‌گذاری است

    زندگی سراسر سرمایه‌گذاری است

    زندگی سراسر سرمایه‌گذاری است. هرجا بحث انتخاب، تعهد و تخصیص منابع مالی و غیر مالی باشد شما دارید سرمایه‌گذاری می­کنید. انتخاب یک رشته تحصیلی به معنای سرمایه­‌گذاری چهارسال از زندگی­تان است. ازدواج یک سرمایه‌گذاری عاطفی و متعهد شدن است.

  • توسن در ترازوی بازار سرمایه

    نگاهی به حضور غول خصوصی صنعت فناوری‌های مالی و بانکداری الکترونیکی کشور در فرابورس

    توسن در ترازوی بازار سرمایه

    شرکت توسعه سامانه‌های نرم‌افزاری نگین با نماد «توسن» با شدت‌گرفتن عرضه‌های اولیه با روش عرضه ترکیبی و با مشارکت دو میلیون و ۹۸ هزار و ۶۳۵ کد معاملاتی در بازار سرمایه عرضه شد. در فرایند عرضه، هر سهم توسن ۷۶۳ تومان کشف‌ قیمت شد. بر این اساس ۱۰ درصد از سهام توسن عرضه شد؛ همچنین حداکثر سهام تخصیص‌یافته به هر کد معاملاتی ۵۰ سهم بود. یعنی هر یک از سهام‌داران توانستند کمتر از ۴۰ هزار تومان از سهام توسن را خریداری کنند.

  • وقتی همه به دنبال نقطه‌زنی هستند!

    مصیبتی به نام تابلوخوانی در بورس!

    وقتی همه به دنبال نقطه‌زنی هستند!

    بورس ما  روز به روز بیشتر شبیه به یک قمارخانه و و مسابقه‌ی لاتاری می‌شود.  همه به دنبال نتیجه‌ی فوری و راز خاص و برملانشده‌ی کسب ثروت از بورس هستند! وقتی شکست می‌خورند روی سهم بعدی، عدد بزرگتری را شرط می‌بندیم و دوباره قصه تکرار می‌شود.

  •  آیا اخبار مثبت به کمک بازار خواهد آمد؟

    پیش‌بینی کارشناس بازار سرمایه:

     آیا اخبار مثبت به کمک بازار خواهد آمد؟

    برخلاف ماه‌های گذشته که بازار در سردرگمی و بلاتکلیفی کلی بسر می برد، طی هفته های اخیر اخبار سیاسی و اقتصادی سکان هدایت شاخص را بدست گرفته و موجب نوسان شاخص در محدوده ۱.۵ میلیون واحد گردیده است.

  • شرایط بورس چه زمانی خطرناک خواهد شد؟  

    شرایط بورس چه زمانی خطرناک خواهد شد؟  

    بازار سرمایه از اوایل خردادماه رشد جدید خود را آغاز کرد و شاخص کل از محدوده یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد به حوالی یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد رسید.   این رشد ۴۰ درصدی تنها در سه ماه به صورت شارپی اتفاق افتاد و بازار با اصلاح چندانی مواجه نشد. طبیعتاً اصلاح جزئی در محدوده‌های فعلی، لازمه رشد بازار است تا شاخص کل و سهام مختلف خود را برای یک رشد جدید و راند صعودی بعدی آماده کنند.  

  • انواع روش‌های افزایش سرمایه

    انواع روش‌های افزایش سرمایه

    ساختار شرکت‌ها با یکدیگر متفاوت است اما به طور کلی هر نوع از افزایش سرمایه که باعث ورود منابع جدید به شرکت شود، می‌تواند وضعیت بهتری را برای آن شرکت ایجاد کند.

  • گزینه های مناسب سرمایه گذاری کدام گروها هستند؟

    گزینه های مناسب سرمایه گذاری کدام گروها هستند؟

    بازارسرمایه در روز گذشته در حالی با افزایش ۱۳۰۰ واحدی شاخص کل و ۲۶۰۰ واحدی شاخص هم‌وزن به کار خود خاتمه داد که در اواخر بازار شاهد افزایش عرضه‌ها از سوی سهامداران بودیم. شاخص کل همچنان در کانال یک میلیون و پانصد هزار واحدی است.

  • آیا اعتماد به بازار سرمایه باز خواهد گشت؟

    آیا اعتماد به بازار سرمایه باز خواهد گشت؟

    بازار در هفته های اخیر و پس از بحرانی چند ماهه که عموما به دلیل دخالت های مخرب صورت گرفت، روندی صعودی به خود گرفته که مهم ترین دلیل این روند گزارش های عملکردی سال قبل و رشد مجدد انتظارات تورمی ناشی از آمارهای پولی و تبعا رشد نرخ ارز بود. 

  • اوراق ودیعه؛ مهار تورم یا افزایش تورم؟

    اوراق ودیعه؛ مهار تورم یا افزایش تورم؟

    در هفته گذشته از اوراق ودیعه و قصد انتشار آن توسط بانک مرکزی شنیدیم. جدا از آنکه تصمیم انتشار این اوراق فعلا متوقف شده، ولی از آنجا که این گزینه بطور کامل از روی میز کنار نرفته است، بررسی موضوع همچنان می تواند استنباط ما از فضای اقتصاد کلان پولی را تقویت کند.

  • کمبود سیمان نداریم، کمبود ایمان داریم!

    کمبود سیمان نداریم، کمبود ایمان داریم!

    بنیانگذار صنعت نوین بتن در ایران در یادداشتی با اشاره به هزینه بر بودن تولید سیمان، صادرات هر تن از آن به قیمت ۱۲ تا ۱۴ دلار در دولت قبل را نوعی خیانت دانست.

  • ۶ راهکار برای اعتماد سازی بورس و نقش اجرای ۷ عامل در رونق بازار

    ۶ راهکار برای اعتماد سازی بورس و نقش اجرای ۷ عامل در رونق بازار

    کارشناس بازار سرمایه ۶ راهکار برای اعتمادسازی پیشنهاد کرد و گفت: تحقق راهکارها به همراه اجرای ۷ عامل باید در رئوس برنامه های کلی وزارت اقتصاد برای رونق بورس باشد.

  • اولویت بندی سیاست های پولی و مالی برای مقابله با رکود تورمی

    اولویت بندی سیاست های پولی و مالی برای مقابله با رکود تورمی

    رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی، همراه با افزایش سطح اشتغال، کنترل تورم و تعادل در تراز پرداخت ها به منظور افزایش رفاه، همواره از اهداف اقتصادی کشورها بوده است. در این یادداشت به اولویت های سیاست های پولی و مالی برای مقابله با رکود تورمی پرداخته شده است.

  • آثار فقدان شناخت ماهیت واقعی استانداردهای حسابداری

    آثار فقدان شناخت ماهیت واقعی استانداردهای حسابداری

    اصلی ترین نقطه ضعف نظام استاندارد گذار، ضعف مفرط در شناخت ماهیت واقعی استانداردهای حسابداری به عنوان بخشی از قوانین اقتصاد ملی و نزول آنها از سطح قوانین اقتصاد ملی به سطح آئین نامه ها و دستورالعمل های فنی و تکنیکی برای شناخت ، اندازه گیری ، طبقه بندی و گزارشگری انواع رویدادهای مالی است.

  •  نگران عرضه ها نباشید؛ اصلاح زیادی نخواهیم داشت

    پیش‌بینی یک کارشناس بازار سرمایه:

     نگران عرضه ها نباشید؛ اصلاح زیادی نخواهیم داشت

    یک کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: با وجود مقاومت پیش رو امکان افزایش عرضه در روز آتی را پیش بینی میکنم که  به احتمال زیاد این عرضه ها تداوم زیادی نداشته باشند و در مدت زمان کوتاهی شاخص کل موفق به عبور از سد مقاومتی در پیش رو خواهد شد.

  • خانه تکانی بورس با تعیین وزیر اقتصاد خبره 

    خانه تکانی بورس با تعیین وزیر اقتصاد خبره 

    وزیر پیشنهادی اقتصاد می تواند با بهره گیری از نخبگان علمی و اجرایی کشور بنیان‌گذار تحولاتی عمیق، پایدار و بلندمدت در اقتصاد کشور باشد. همچنین نگاه چند وجهی ایشان به اقتصاد و مشکلات اقتصادی کشور باعث شده که حداقل در مسئله شناسی، تقریبا تمامی نقاط آسیب‌زا و حساس اقتصادی را در برگیرد.  

  • اسیر هیجانات  بازار نشوید

    توصیه کارشناس بازار سرمایه به سهامداران:

    اسیر هیجانات بازار نشوید

    این روزها با افزایش ارزش معاملات سرانه خرید حقیقی در بازار کاهشی می باشد که این نشانه ورود پول های خرد و افراد جدید به بازار است.  سرمایه گذاران هنوز تجربه تلخ ریزش سنگین پارسال بازار بورس را از یاد نبرده اند، بنابراین لازم این روزها حتما با استراتژی و پرهیز از جو زدگی اقدام به سرمایه گذاری و خرید و فروش کنند.