انتخاب سهام بنیادی برای سرمایه‌گذاران با دید بلندمدت

وضعیت صورت مالی شرکت، نوع مدیریت آن، میزان سودآوری، چشم‌انداز، وضعیت صنعت و شرایط اقتصاد کشور از جمله فاکتورهای تاثیرگذار بر ارزش ذاتی یک سهم است که در تشخیص سهام بنیادی باید به آنها توجه کرد.

به گزارش بیدار بورس، مدرس و کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازار سرمایه رفتار سیکلی دارد،  گفت: حرکت‌های صعودی و نزولی بازار براساس چرخه‌های منظم خاصی هر چند سال یکبار به وجود می‌آیند و بدون هیچ تغییری همواره تکرار می‌شوند.

محمود مرادی در این باره گفت: قبل از برداشتن اولین گام در بستر پر سود و البته پر ریسک بازار سرمایه ضمن گذراندن آموزش های لازم باید بتوان بازار را تحلیل کرد.

به گفته این کارشناس؛ متاسفانه نگاه برخی افراد نسبت به آموزش نادرست است و نگاه برخی هم به آموزش، نگاه کنکوری است و این موضوع افراد را به مقصد واقعی نمی‌رساند.

وی با بیان اینکه افراد برای ورود به بازار باید ضمن فراگیری آموزش‌های متعدد، باید قدرت تحلیل بالا هم از وضعیت بازار و خرید سهم داشته باشند، عنوان کرد: تحلیل فاندامنتال یا بنیادی یکی از تحلیل‌هایی است که به‌کارگیری آن به شکلی اثربخش، نیازمند صرف مدت زمان زیادی است زیرا مسائل عمیق و مختلفی همچون سودآوری، بدهی‌ها، نرخ‌گردش، وضعیت فروش کالای تولید شده و دارایی‌های شرکت و بسیاری از مفاهیم را در برمی‌گیرد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: هدف از تحلیل بنیادی این است که با ارزیابی شرایط مالی شرکت، ارزش واقعی و پتانسیل سهام را محاسبه کرده و با مقایسه آن با ارزش جاری، تصمیم درست در مورد ورود یا خروج از آن سهم به افراد ارائه می‌شود.

مرادی با بیان اینکه برای انتخاب و یافتن یک سهم مناسب باید فاکتورهای مهمی مورد بررسی قرار گیرد، تصریح کرد: سرمایه‌گذاران فعال در بورس، سهم‌ها را از دو جنبه تکنیکالی و بنیادی تحلیل می‌کنند تا به این نتیجه برسند که بر روی آن سرمایه‌گذاری کنند یا نه.

وی افزود: معمولا افرادی که برای سرمایه‌گذاری خود دید بلندمدت دارند سهام بنیادی انتخاب می‌کنند چرا که این سهم‌ها در بلندمدت سودآوری قابل قبولی دارند و از ریسک پایینی نیز برخوردارند.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: در انتخاب و تشخیص سهام بنیادی؛ این ارزش ذاتی سهم است که مورد بررسی قرار می‌گیرد. هر متغیری که بر ارزش ذاتی سهم تاثیر داشته باشد در تحلیل بنیادی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

به گفته مرادی؛ وضعیت صورت مالی شرکت، نوع مدیریت آن، میزان سودآوری، چشم‌انداز، وضعیت صنعت و شرایط اقتصاد کشور از جمله فاکتورهای تاثیرگذار بر ارزش ذاتی یک سهم است که در تشخیص سهام بنیادی باید به آنها توجه کرد.

وی ادامه داد: در تحلیل سهم به روش بنیادی سعی می‌شود که یک ارزش و قیمت ذاتی برای سهم کشف شود و سپس آن را با قیمت فعلی مقایسه کنند. اگر قیمتی که برای یک سهم کشف می‌شود بیشتر از ارزش فعلی آن باشد، آن را باید به چشم یک فرصت نگاه و اقدام به خرید کرد. اما اگر بر اساس تحلیل بنیادی به قیمتی کمتر از قیمت فعلی برسید، یعنی این سهم بالاتر از ارزش واقعی معامله می‌شود و ارزش آن کمتر است. بنابراین باید از آن سهم خارج شد.

مرادی گفت: تحلیلگران حرفه‌ای بنیادی اعتقاد دارند که هر افزایش یا کاهش قیمت سهم به علت تغییر در وضعیت سودآوری آن شرکت است. تحلیل بنیادی تنها مطالعه و بررسی رقم‌های ترازنامه یک شرکت نیست و یک تحلیلگر حرفه‌ای باید به فراتر از آن نیز توجه کند.

این کارشناس خاطر نشان کرد: برای اینکه تشخیص دهیم سهمی از نظر بنیادی مناسب است باید فاکتورهای مختلفی را چون بررسی سودآوری شرکت، وضعیت EPS سهم(سود هر سهم)، نسبت P/E و P/S، سود تقسیمی هر سهم، میزان استهلاک شرکت، بررسی ساختار تامین مالی، پرداخت سود سریع، شفافیت اطلاعاتی، وضعیت سود خالص شرکت و قدرت نقدشوندگی سهم بررسی کنیم.

وی یادآور شد؛ در مجموع باید به این نکته نیز توجه کرد که در تحلیل سهم‌های مورد نظر خود به هیچ عنوان سلایق و حالات روحی خود را دخالت ندهید.

مرادی با اعلام اینکه بازار سرمایه بخشی از اقتصاد است و باید به بازار سرمایه نگاه کلان و کلی داشته باشد، اظهار کرد: زمانی که در بازار سرمایه سهمی را انتخاب می‌کنیم روندهای اقتصادی آن را هم باید مورد توجه قرار دهیم و اگر در روندهای نامناسب وارد بازار شده و انتظار داشته باشیم بازار بازده خوبی نشان دهد، این کار غیر ممکن است.

منبع: سنا
کد خبر 12142

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 5 =