بستر جدید برای تامین مالی شرکت‌های کوچک و متوسط

مدیر سرمایه‌گذاری جایگزین شرکت تامین سرمایه تمدن با بیان اینکه درخواست موافقت اصولی سرویس تامین مالی جمعی بهمن ماه سال گذشته به سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه شد، گفت: موافقت اصولی این سرویس در نهایت از سازمان اخذ و سپس کارهای طراحی سایت و قراردادهای لازم و سایر موارد مورد نیاز شروع شد.

به گزارش به گزارش بیدار بورس؛ مرتضی باقری افزود: اواخر اردیبهشت ۱۴۰۰ نیز مجوز تامین مالی جمعی در بستر آی‌بی‌کراد از سازمان دریافت شد و در نتیجه توانستیم نخستین شرکت تامین سرمایه‌ای باشیم که این پلتفرم را راه اندازی کرده و سرویس تامین مالی جمعی را برای شرکت‌های کوچک و متوسط مقیاس ارائه داده است.

وی ادامه داد: در این مدت تلاش شد تا ارتباطات شکل گرفته و بسترها و شرکت‌های دارای پتانسیل شناسایی شوند.

وی یادآور شد: اولین طرح تامین مالی جمعی در دی ماه امسال اجرای شد و توانستیم اولین تامین مالی جمعی به ارزش ۱۰ میلیارد تومان را را رقم بزنیم و گواهی‌های شراکت را منتشر کنیم. این عدد سقف تامین مالی جمعی است که از سوی سازمان بورس تعیین شده است.

به گفته باقری؛ شرکت داروسازی پارس حیان نخستین شرکتی بود که از طریق این ابزار تامین مالی شد. این شرکت در حوزه تولید محصولات بهداشتی و مکمل‌های دارویی و غذایی فعال است و به لحاظ رتبه بندی‌های اعتباری و اعتبارسنجی از رتبه خوبی برخوردار بوده و شرکت پر پتانسیلی به شمار می‌رود و قادر است بازده‌ای که مد نظر سرمایه‌گذاران است را برآورده کند.

مدیر سرمایه‌گذاری جایگزین شرکت تامین سرمایه تمدن درخصوص سود این اوراق گواهی نیز اظهار کرد: سود سرمایه گذاران به صورت علی الحساب ۲۵٫۵ درصد ماهانه و مدت گواهی شراکت دو ساله در نظر گرفته شده است. پس از دو سال با تایید عامل و انتشار گزارش حسابرس، سود قطعی شناسایی و میان سرمایه‌گذاران تقسیم می‌شود. تامین سرمایه تمدن نیز به عنوان رابط بین سرمایه گذار و متقاضی (سرمایه پذیر) متولی توزیع سود ماهانه است.

وی در بخشی از صحبت‌های خود عنوان کرد: پارامترهای کلیدی گواهی شراکت نظیر سودآوری، ضمانت نقدشوندگی، تعیین ریسک و مدت زمان گواهی اطلاع رسانی شده بود.

باقری گفت: گواهی مذکور از نوع عقود مشارکتی است به این مفهوم که سرمایه‌گذاران و متقاضیان در سود و زیان این پروژه شریک هستند. روش‌های اعتبارسنجی انجام و محصولات تولیدی، پیشینه و سوابق مالی شرکت مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که پروژه تعریف شده سودآور بوده و احتمال شکست آن بسیار پایین است.

وی درخصوص استقبال سرمایه‌گذاران از این سرویس گفت: در بستر آی‌بی‌شاپ و یک هفته قبل از تامین مالی جمعی، اطلاع رسانی مطلوبی صورت گرفت و از سوی دیگر بازاریابی تلفنی (Telemarketing) و بهره‌گیری از شبکه‌های اجتماعی (Social Network) نیز انجام شد و بدین ترتیب ۲۵ دی ماه که گواهی‌ها بر روی پلتفرم مربوطه قرار گرفت در ساعات ابتدایی عرضه و تنها ظرف سه ساعت تامین مالی ۶ میلیارد تومانی جذب شد و فردای آن روز با جذب ۴ میلیارد تومان دیگر سقف ۱۰ میلیارد تومان تامین مالی تکمیل شد.

باقری ضمن بیان اینکه حجم و ابعاد این تامین مالی نسبت به سایر پلتفرم‌ها خیلی بیشتر بود، اظهار کرد: این مورد با استقبال خوبی همراه شد و برخی نقطه نظرها مطرح شد که در طرح‌های بعدی این موارد مد نظر قرار خواهد گرفت تا دغدغه برخی سرمایه‌گذاران رفع و امکان حضور گستره‌تر آنها نیز فراهم شود.

مدیر سرمایه گذاری جایگزین شرکت تامین سرمایه تمدن یادآور شد: طرح‌های جدید دیگری هم به شرکت‌های SME که شرکت‌های سهامی خاص در حوزه‌های مختلف فعال هستند و سودآوری مطلوبی دارند ارائه شده و امیدواریم تا ماه‌های آینده که تعداد این طرح‌ها به ۳ یا ۴ مورد می‌رسد، به نتیجه کامل برسند.

وی ادامه داد: به طور قطع، تامین مالی این طرح‌ها با ساختار جدیدتر و مکانیزم جدیدتر صورت می‌گیرد تا سهم سرمایه‌گذاران خرد نیز در این بین افزایش یابد.

باقری در پاسخ به این سوال که سهم حقیقی‌ها و حقوقی‌ها در این تامین مالی چقدر بود، گفت: از این تعداد ۳۹ مورد اشخاص حقیقی و یک نفر حقوقی، شرکت داشت. میانگین سرمایه‌گذاری صورت گرفته ۲۰۴ میلیون تومان بود که حداقل آن ۲ میلیون تومان و حداکثر آن ۵۰۰ میلیون تومان بوده است و انتظار این است در طرح‌های آتی، تعداد شرکت کنندگان افزایش یابد.

باقری در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان طرح‌ها را برای سرمایه‌گذاران کم ریسک تر کرد گفت: در طرح‌های بعدی تضامینی که در نظر گرفته خواهند شد تضامین نقد شونده‌تری خواهند بود به گونه‌ای که هم ضمانت‌های بانکی، سهام وثیقه، ضمانت صندوق‌های پژوهش و فناوری و صندوق‌های ضمانت را مطرح کرده‌ایم و قرار است آنها را قبول کنیم.

مدیر سرمایه‌گذاری جایگزین شرکت تامین سرمایه تمدن ادامه داد: شرکت درخواست خود را برای افزایش سقف تامین مالی تا ۲۵ میلیارد تومان ارائه کرد اما با تغییرات اعضای کمیته تامین مالی فرابورس همزمان شد و متوقف شد.

باقری در پایان تاکید کرد: بستر این پلتفرم بسیار مناسب برای سهامی خاص است. تفاوت ما با بانک این است که برای دریافت تسهیلات از سوی اشخاص حقوقی، یکسری پارامترهایی برای بانک‌ها ازجمله گردش حساب، سودآوری و ماندگاری حساب مهم است اما این موضوعات در تامین مالی جمعی پارامتر کلیدی نبوده و بیشتر طرح و چشم انداز توجیه پروژه مهم است و بر روی آن تصمیم‌گیری می‌شود. بنابراین، بستر خوبی برای شرکت‌ها شکل گرفته تا جهت اجرای طرح‌های خود و حتی تامین ماشین آلات مراجعه و از این پلتفرم استفاده کنند.

کد خبر 12529

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 8 =