بابک سالاروند در گفتوگو با بیداربورس افزود: یکی از راههای تامین مالی که دولت در پیش گرفته است، تامین مالی با p/e ۴/۲(اخزا) است در صورتی که p/e بازار در حدود ۷/۸ میباشد، این در حالیست که فعالین بازار سرمایه به (Forward P/E) یا P/E تحلیلی توجهی ندارند و فقط این سوال رو مطرح میکنند که بازار در سال آینده چقدر ریسک دارد؟
سالاروند در ادامه گفت: یکی دیگر از آشفتگی های بازار سرمایه تصمیمات دفعتی و خلق الساعه توسط دولت است. به عنوان مثال چون حاشیه سود فلان صنعت بالاست نرخ گاز را به یکباره تغییر دهیم. این تصمیمات باید کارشناسی و تخصصی صورت بگیرد و تمام جوانب آن باید مورد بررسی کارشناسی شود
این کارشناس بازار سرمایه عامل دیگر وضعیت کنونی بازار سرمایه را عدم زیر ساخت های مناسب دانست و گفت: بازار سرمایه بزرگتر شد بدون اینکه زیر ساخت های تکنولوژی و آموزشی تخصصی فراهم باشد و اینکه متناسب با وسعت بازار سرمایه به آن نسبت نقدینگی وجود ندارد که عمده نقدینگی در اوایل ریزش بازار درسال گذشته رخ داد که آن هم باید مورد بررسی و تفحص قرارگیرد که چرا این نقدینگی خارج شد ومنشا کجا بوده. که قرار بوده تحقیق صورت بگیرد ولی تاکنون نتیجهای دیده نشده.
سالاروند گفت: یکی از راههای برون رفت از این وضعیت، میتوان به نقش مجلس اشاره کرد که همانا پیگیری کانون سهامداران حقیقی است با توجه به اینکه ۵۰میلیون سهامدار عدالت وجود دارد و ازدیگر راههای برون رفت این است دولت داراییهای غیر مولد را مولد کند، بدهی وای از بدهی اش را کنترل کند. همچنین بورس کالا و انرژی را تقویت کند و مهمترین مسئله اینکه با برنامهریزی تخصصی و حساب شده و استفاده از کارشناسان زبده بازار سرمایه و بازارهای مالی برای تغییر قیمت از جمله نرخ گاز، فرآورده های نفتی و برق و...به بهبود وضعیت فعلی کمک کنند
وی در پایان گفت: تا وقتی که این معضلات بر طرف نشود و راههای برون رفت پیش گرفته نشود چشم انداز بازار سرمایه، چشم انداز روشنی نخواهد بود.
کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه وضعیت کنونی بازار سرمایه ناشی از عوامل مختلفی است که باعث میشود خروج نقدینگی و نزولی بودن شاخص کل را شاهد باشیم گفت: عمده مسئله بازار سرمایه این است که اقتصاد در شرایط و وضعیت بسیار بحرانی است ودولت مجبور به تامین هزینههاست. واین که منابع مالی بانکها بجای اینکه به بخش های مولد سرازیر شوند بگونه ای بوده که تولید کنندگان واقشار جامعه را بدهکار کرده است و منابع به سمت امور بازرگانی، ملک وهزینه کرد رفته است.
کد خبر 12693
نظر شما