به گزارش بیداربورس، در این نظرسنجی از روش ارسال و دریافت پیامک استفاده شده است. از دو جهت، این روش انتخاب شده است: دلیل نخست آن که اعتبار نظرسنجی مبتنی بر اظهارنظر فعالان کارشناس بازار سرمایه است و دلیل دوم چند مرحلهای بودن نظرسنجی است. این دو خصوصیت از طریق نظرسنجی عمومی به شیوههای مرسوم در شبکههای اجتماعی قابل انجام نبوده است. گیرندگان پیامک سه روز مهلت داشتند تا به سؤالات پاسخ دهند. از بین گیرندگان پیامک تعداد ۴۲۷ نفر به سؤالات جواب دادند.
به طور بسیار مختصر میتوان چنین جمعبندی کرد که پاسخگویان موافق اختیاری بودن پیشبینی سود نیستند ولی در خصوص اینکه چه شخصی پیشبینی سود را به انجام رساند، پیشبینی سود در چه بازههای زمانی منتشر شود و در زمان انتشار موجب توقف یا تعلیق نماد بشود یا خیر، اختلاف دیدگاه وجود دارد.
خلاصه نتایج
برمبنای این نظرسنجی به طور خلاصه نتایج زیر حاصل شده است: در پاسخ به سؤال اول با عنوان «با کدام یک از موارد زیر درخصوص پیشبینی سود موافق هستید؟ »
۴۱ درصد از پاسخگویان معتقدند پیشبینی سود سالانه به صورت اطلاعیه جداگانه و در مقاطع میان دورهای منتشر شود. تعدیل آن نیز همراه با افشای اطلاعات بااهمیت و با توقف یا تعلیق نماد جهت رفع ابهام باشد. ۲۷ درصد پاسخگویان نیز موافق این گزینه بودهاند که پیشبینی سود به صورت اجماع تحلیلگران و نهادهای مالی ارائه شود. در جایگاه سوم، ۲۰ درصد اعتقاد داشتهاند به جداول خلاصه گزارش تفسیری مدیریت بر روی سایت کدال، جدول الزامی برآوردهای آتی درآمدها و هزینههای عملیاتی ناشر اضافه شود. همچنین الزامی نبودن پیشبینی سود، مورد اقبال قرار نگرفته و تنها ۹ درصد این دیدگاه را دارند. تعیین مشوق برای ناشر و اختیاری بودن پیشبینی سود نیز فقط ۳ درصد مدنظر بوده است.
در مرحله دوم از ۴۱ درصدی که اعلام کرده بودند پیشبینی سود سالانه به صورت اطلاعیه جداگانه و در مقاطع میان دورهای منتشر شود. تعدیل آن نیز همراه با افشای اطلاعات بااهمیت و با توقف یا تعلیق نماد جهت رفع ابهام باشد، پرسیده شد: «در صورت الزامی بودن پیشبینی سود از سوی ناشر، کدام رویه اجرایی را مناسب میدانید؟ » که ۳۶ درصد اعلام داشتند ناشر پیشبینی سود (زیان) را در سه سناریوی محتاطانه، متعارف و خوشبینانه و در قالب افشای اطلاعات بااهمیت افشا نماید و این در حالی است که در رقابت تنگاتنگی ۳۳ درصد عنوان داشتند پیش بینی سود (زیان) و تغییر بااهمیت در پیش بینی سود (زیان) در قالب اطلاعات بااهمیت منتشر شود و همزمان با افشای سایر اطلاعات بااهمیت، پیشبینی سود نیز بازنگری شود. این در حالی است که ۲۰ درصد معتقد بودند ناشر ملزم باشد صرفاً در مقاطع میان دورهای پیشبینی سود (زیان) را بازنگری کند و در صورت تغییر بااهمیت، اطلاعات پیشبینی را بازنگری کند و ۱۱ درصد نیز ابراز داشتند پیش بینیسود به عنوان اطلاعات با اهمیت منتشر شود و پس از افشای سایر اطلاعات با اهمیت، پیشبینی سود در قالب افشای اطلاعات با اهمیت و در اطلاعیه مجزا منتشر شود.
در ادامه از همه افرادی که هر یک از گزینههای سؤال دوم را انتخاب کرده بودند، پرسیده شد «در صورت الزام بر پیشبینی سود، نحوه توقف نماد به چه صورت باشد؟ » که ۶۸ درصد اظهار داشتند توقف نماد مانند رویههای توقف و گشایش سایر اطلاعات با اهمیت و در حالت طبیعی حداکثر تا دو روز کاری باشد. سایر گزینهها اختلاف زیادی با گزینه فوق دارند و در مجموع ۳۲ درصد نظرات را به خود اختصاص میدهند.
اما رتبه دوم در بین گزینههای سؤال اول (با کدام یک از موارد زیر درخصوص پیشبینی سود موافق هستید؟) با این گزینه بود که پیشبینی سود به صورت اجماع تحلیلگران و نهادهای مالی ارائه شود. در چهارمین سؤال نظرسنجی از افراد موافق با گزینه مزبور درباره ارزیابی در خصوص واقعی بودن و قابلیت اتکا این اجماع سؤال شده است که ۵۸ درصد میزان انطباق با واقع و قابلیت اتکا را زیاد و ۳۹ درصد متوسط ارزیابی کردهاند.
نتایج به دست آمده از سؤالات به این ترتیب است:
نظر شما