به گزارش بیداربورس، سید احسان خاندوزی، با اشاره عدم تمایل دولت به ارائه لایحه مالیات بر ارزش افزوده، اظهارداشت: در گفتوگوهایی که با رئیس سازمان مالیات و وزیر اقتصاد در این بار داشتیم هیچکدام وعدهای برای ارسال لایحه مالیات بر عایدی سرمایه به مجلس ندادند.
وی افزود: به همین جهت مجلس یازدهم تصمیم گرفت که خودش در این زمینه کاری کند ولی به دلیل اینکه به مطالعات و کار کارشناسی دولت احترام میگذاشتیم به صورت غیررسمی متن پیشنویس لایحه مالیات بر عایدی سرمایه که توسط دستگاههای اجرایی آماده شده بود را از آنها گرفتیم چرا که مساله الان سازمان مالیاتی نبود و لایحه به بالاترین سطوح اجرایی و تصمیمگیری رفت اما در آن لایه متوقف شد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: پیشنویسهای دوستان را گرفتیم و آن را در کمسیون اقتصادی با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس این طرح نهایی شد و سرانجام طرح مالیات بر عایدی سرمایه در کمیسیون اقتصادی مجلس به تصویب رسید و به صحن علنی مجلس ارسال شد.
وی با بیان اینکه خیلی دوست داشتم سال ۱۴۰۰ را به قانون مالیات بر عایدی سرمایه شروع کنیم چون حدود نیم قرن از کشورهای پیشرو در زمینه مالیاتی عقب هستیم، تصریح کرد: اما فعلا برخی طرحهای دیگر در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفته است و به همین دلیل نامهای با امضای ۶۰ نفر از نمایندگان تهیه و به هیات رئیسه ارسال کردیم تا طرح مالیات بر عایدی سرمایه در اولویت بررسی صحن علنی مجلس قرار بگیرد.
خاندوزی درپاسخ به این سوال که سرنوشت طرحهای قانون بانک مرکزی و طرح قانون بانکداری به کجا رسید، گفت: به این جهت که در کمیسیون اقتصادی احساس میکنیم کشور نیازمند پرکاری است تا حدی وظیفه کمیسیونی را انجام دادهایم و یکی از قوانین مهم بانکی کشور که قوانین مرتبط با بانک مرکزی است را در اولویت قرار دادیم.
این اقتصاددان افزود: ما به دو تا قانون مهم لازم داریم که یکی از آنها قانون بانک مرکزی است که در زمینه سیاستگذاری پولی و مهار تورم و تقویت نظارت بانک مرکزی و قانون دیگر مربوط به حوزه بانکها، عملیات بانکی، ساختار بانکها و مسائل شرعی است که به عنوان اولویت دوم در برنامه کمیسیون اقتصادی قرار دادیم. طرح اول که طرح قانون بانک مرکزی با همکاری کارشناسان و در جلسات متعددی که با حضور دستگاههای دولتی برگزار شد، بررسی و کلیات و جزئیات آن به تصویب کمیسیون اقتصادی مجلس رسید
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: طرح قانون بانک مرکزی به صحن علنی مجلس ارسال شده است و خوشبختانه میتوانم بگویم در این هفت الی هشت ماهی که در کمیسیون اقتصادی مجلس وقت داشتیم توانستیم دو، سه کار اساسی و موثر را انجام دهیم و گامهایی برداشته شود. اما خیلی تاسف میخوریم که چرا این طرحها زودتر در دستور کار صحن علنی قرار نمیگیرد تا هر چه زودتر این دو طرح به نتیجه برسد.
نظر شما