پوریا خالدیان در ادامه در پاسخ به این سوال اما این ریسک ها که سبب ایجاد و تداوم این شرایط شده اند کداماند؟ به بیداربورس گفت: یکی از این ریسک ها بحث دخالت دستوری دولت در اقتصاد کشور است. یکی از مصادیق این دخالت ایجاد ارز ترجیحی و جلوگیری از آزادسازی قیمت در صنایع مختلف با شعار حمایت از مصرف کنندگان بوده است که علی رغم گذشت بیش از ۳ سال از این سیاست، نتیجه آن یعنی جلوگیری از افزایش قیمت مصرف کننده هرگز موفقیت آمیز و قابل قبول نبوده است و به گفته آمار و اطلاعات متشر شده از درگاههای رسمی عموماً سبب توزیع رانت و ایجاد فساد گردیده است.
وی در ادامه افزود: شرکتهایی که مشمول ارز ترجیحی هستند عموماً نمیتوانند افزایش نرخهای متناسب با افزایش هزینه های خود را دریافت نمایند که به نظر میرسد تداوم این روند میتواند در آیندهی نه چندان دور سودآوری این شرکت ها را با مشکلات متعددی همراه سازد.
خالدیان تصریح کرد: یکی دیگر از مصادیق دخالت دولت در بازار سرمایه بحث قیمت گذاری گاز خوراک و سوخت صنایع مختلف میباشد. آزاد سازی قیمت مواد اولیه شرکت ها به خودی خود یک فاکتور مثبت تلقی میگردد لیکن مشروط به دو شرط یک) امکان ازاد سازی قیمت فروش محصولات وجود داشته باشد و دو مبنای آن صحیح و منطقی باشد. که به نظر میرسد نسبت به این عامل اقدامهای لازم در حال پیگیری میباشد.
این مدیر تحلیل در پایان گفت: به نظر میرسد جهت بازگشت اعتماد از دست رفته فعالین و سرمایه گذاران در بازار سرمایه بهتر است نسبت به رفع و رجوع موارد داخلی ذکر شده اقدام به عمل آید تا به گذر زمان رویت تغییرات مذکور توسط سهامدران اعتماد از بین رفته آنها آرام آرام بازگردد و بتوانیم شاهد بازار سرمایهای در شأن کشور عزیزمان ایران باشیم.
مدیر تحلیل مشاورسرمایه گذاری خط اررش با بیان اینکه بازار سرمایه این روزها متاسفانه با ریسک ها و ابهامها متعددی دست و پنجه نرم میکند، گفت: همین موضوع مهم باعث افت چشمگیر ارزش معاملات و بی رمق شدن شده است. قیمتها در صنایع مختلف به سطوح بسیار ارزنده ای رسیده اند لیکن چندان خریداری در بازار پیدا نمیشود و عموماً متناسب با اخبار و حواشی شاهد چرخش پول در صنایع هستیم.
کد خبر 14110
نظر شما