حذف خودروی تیبا و عرضه آریا در سال جدید

مدیر عامل سایپا از افزایش تعامل این شرکت با زنجیره تولید و از حذف خودروی تیبا و عرضه خودروی آریا در سال ۱۴۰۱ خبر داد.

به گزارش بیداربورس، محمدعلی تیموری مدیرعامل سایپا در همایش زنجیره خودروسازی در افق ۱۴۰۱ از افزایش تعامل این شرکت با زنجیره تولید و از حذف خودروی تیبا و عرضه خودروی آریا در سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: عرضه این خودرو در سال آینده صرفا برابر با تعداد ثبت‌نامی‌ها خواهد بود.

وی با ابراز امیدواری از تولید محصولات جدید به انضمام طراحی افزود: هیچ خودروسازی در دنیا بدون طراحی زنجیره تامین موفق نخواهد بود و افزایش هزینه‌ها در بخش R&D بدون زنجیره تامین سودی دربرنخواهد داشت.

مدیرعامل سایپا ضمن اشاره به اهمیت مشتری مداری و علاوه بر آن وجود یک میلیون سهامدار خرد در خودروسازی سایپا از تولید اقتصادی به عنوان محور برنامه‌های خود نام برد و گفت: سهام این شرکت در چند سال اخیر برای سهامداران خرد سودآوری نداشته اما با حرکت در مسیر تولید اقتصادی، کیفیت، قیمت و تحویل به موقع که از پارامترهای بقای یک محصول هستند، حاصل خواهد شد.

*زیان۷۷ میلیون تومانی سایپا در تولید تیبا

تیموری با بیان اینکه تلاش سایپا در سال ۱۴۰۱ حذف خودروی تیبا از زنجیره تولید است، ادامه داد: عرضه این خودرو در سال آینده صرفا برابر با تعداد ثبت‌نامی‌ها خواهد بود و دلیل آن نیز به زیانی معادل ۷۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در سود عملیاتی این شرکت بابت تولید هر دستگاه خودروی تیبا بازمی‌گردد.

وی با تصریح بر اینکه تمرکز سایپا در سال آینده تولید موتور بر اساس نقشه و مدارک خواهد بود و گفت: نخستین نمونه موتور توسط این شرکت بدون تبعیت از شیوه مهندسی معکوس به تولید رسیده و در مرحله تست قرار داد، ضمن اینکه هزینه تولید آن بر خریداران و قطعه‌سازان بار نمی شود. استفاده از روش مهندسی معکوس به زنجیره تامین آسیب وارد می‌کند.

مدیرعامل سایپا همچنین از عرضه خودروی آریا به بازار در سال ۱۴۰۱ خبر داد و افزود: علی‌رغم نواقص موجود در زنجیره تامین، طی ۴۰ روز گذشته با برگزاری جلساتی با زنجیره تامین به صورت هفته‌ای یک مرتبه بر ضرورت مشارکت این زنجیره در تولید خودروی آریا تاکید شد.

تیموری با اشاره به برخورداری قطعه‌سازان از دانش فنی ارتقای کیفیت بر اجرای آن در عمل تاکید کرد و گفت: فرآیندهای ارتقای کیفیت در گروه خودروسازی سایپا حداکثر تا اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ اصلاح شده و موانع آن برای زنجیره تامین برطرف خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه اخذ تاییدیه برای قطعه ساخته شده ۶ تا ۸ ماه زمان می‌برد، اتفاقی که ضمن اینکه هزینه‌بر است، در هیچ نقطه دنیا شاهد آن نیستیم و تصریح کرد: بر همین اساس اصلاح فرآیندها از طریق آموزش ضرورت دارد.

مدیرعامل سایپا با اشاره به پرسش‌هایی که در باب دلایل موفقیت کشور در صنایع موشکی و عدم حصول آن نتایج در صنعت خودروسازی مطرح می‌شود، با اشاره به تفاوت این دو حوزه از صنعت توضیح داد: صنایع موشکی و نظامی کشور از نیروهای متعهد، متخصص و ایثارگر بهره می‌برد و این روحیه می‌بایست در صنعت خودروسازی نیز تقویت شود. دومین اختلاف به تفاوت فضای کسب و کار در این دو صنعت و فقدان آرامش و تمرکز حداکثری بر تولید در خودروسازی‌ها، زنجیره قطعه‌سازی و همچنین بخش خدمات پس از فروش بازمی‌گردد. ضمن اینکه محصول خودرو می‌بایست از یک کالای سیاسی به یک کالای اقتصادی تبدیل شود. صنایع موشکی با امنیت مردم در ارتباط است.

تیموری  خاطرنشان کرد: در حال حاضر به رغم انعقاد قراردادهای ۹۰ روزه با سازندگان قطعه، پرداخت‌ مطالبات ۱۸۰ روزه هستند. به دنبال سیاست‌گذاری‌های وزارت صمت مبنی بر عرضه دارایی‌ها، انتقال پول آن به چرخه تولید به طور قطع محقق خواهد شد و گزارش آن نیز در اختیار دکتر نبوی مشاور وزیر صمت قرار گرفته است که امیدواریم طی این اقدام صنعت خودرو به ریل اصلی خود بازگردد. طی سال ۸۰ تیراژی معادل ۸۴۰ هزار دستگاه در خودروسازی سایپا محقق شد. بخشی از زیان امروز خودروسازی‌ها ناشی از خریداری سهام برخی از شرکت‌ها به جای تمرکز بر طراحی و تولید محصول بوده که این روند مورد اصلاح و بازنگری قرار خواهد گرفت.

کد خبر 14522

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =