اندر حکایت تصمیمات دقیقه نودی وزارت صمت برای یک خودروساز خصوصی

پیش فروش آنلاین خودروی فیدلیتی پرایم در حالی قرار بود راس ساعت ۱۰صبح، روز هفدهم اردیبهشت سال ۱۴۰۱ توسط شرکت بهمن موتور صورت گیرد که به صورت ناگهانی با دستور وزارت صمت این فروش متوقف شد.

به گزارش بیدار بورس، این دستور ابتدا به صورت تلفنی و سپس به صورت مکتوب و در قالب نامه‌ای به شماره ۴۷۸۰۰/۶۰ توقف فروش از سوی شرکت بهمن موتور را خواستار شد.

توقف فروش ناگهانی و دستور آنی از سوی وزارت صمت در حالی صورت گرفت که پیش از این شرکت بهمن موتور در بیانیه‌ای اعلام کرده بود، با توجه به تعطیلی روز چهارشنبه ۱۴ اردیبهشت، پیش فروش آنلاین فیدلیتی پرایم در دو مدل پنج و هفت نفره با قیمت غیر قطعی و تحویل تا هفته آخر مرداد ۱۴۰۱، شنبه ۱۷ اردیبهشت انجام می‌شود.

نکته قابل توجه اینکه وزارت صمت به عنوان متولی ارائه مجوز فروش در صنعت خودروسازی پیش از اعلام خبر رسمی شرکت بهمن موتور مبنی بر پیش فروش محصول شرکت یاد شده تمامی مجوزات فروش را صادر کرده بود!

با اقدام و تصمیم خلق الساعه ای که وزارت صمت برای توقف فروش محصول شرکت بهمن موتور اتخاذ کرد، این پرسش مطرح است؛ اگر وزارت خانه مذکور نمی‌خواست فروش صورت گیرد چرا از چند روز قبل و پیش از اعلام رسمی خبر پیش فروش محصول بهمن موتور دستور لغو را نداد؟ اگر مجوز فروش داده شده چرا در دقیقه ۹۰ و لحظه آخر که تمامی مشتریان آماده ثبت نام بودند این مجوز را لغو کرد؟

حواشی پیش آمده و البته بهتر بگوییم الزامات تحمیل شده از سوی وزارت صمت برای شرکت بهمن موتور در حالی رخ می‌دهد که در چند روز گذشته وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامه‌ای به رئیس سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان، اعلام کرده است که خودروسازان بخش خصوصی هم باید وارد سیستم یکپارچه فروش شوند و از این مسیر آنچه که برقراری توازن میان عرضه و تقاضا می‌نامد، محقق سازند.

البته اینکه سیستم یکپارچه فروش دقیقا چه زمانی و با چه شرایطی در دستور کار و اجرا قرار می‌گیرد خود در هاله‌ای از ابهام است، چرا که تاکنون نه تنها هیچ کدام از وعده‌های سیدرضا فاطمی امین در صنعت خودروسازی به ویژه رفع مشکلات تولید، کیفیت و خصوصی سازی دو خودروساز بزرگ دولتی محقق نشده است بلکه این رویکرد و تصمیم گیری آقای وزیر حکایت از آن دارد که حال خودروسازی کشور به این زودی‌ها خوب نمی‌شود.

در ساماندهی سیستم یکپارچه فروش خودرو ذکر این نکته و پرسش نیز خالی از لطف نیست، متقاضیان برای شرکت در قرعه کشی ابتدا باید پول را به حساب درگاه وزارت صمت واریز نمایند؛ شاید این مسیر برای دو خودروساز دولتی که تمام تصمیم سازی هایشان توسط دولت محترم و شخص وزیر صورت می‌گیرد چندان از اهمیت خاصی برخوردار نباشد اما این مساله برای خودروساز خصوصی که تمام سیاست‌ها و برنامه‌هایش بر مبنای فروش محصول تولیدی‌اش تکیه زده است، قابل هضم نیست.

با اجرای چنین ساماندهی فروش خودرو چون بخش خصوصی باید برای دریافت مطالباتش چندین ماه و حتی چند سال منتظر مرحمت دولت بماند؛ از طرفی وقتی گردش نقدینگی حاصل از فروش محصول یک شرکت خودروساز خصوص در گام اول از روند این مجموعه خارج شود، بسیاری از برنامه ریزی های آن برای فروش محصولات در آینده، خرید قطعات، عرضه به موقع محصول به دست متقاضی، کاهش زمان عرضه خودرو بر هم می‌ریزد چرا که یکی از مهمترین موضوعات مهم در نظم و برنامه ریزی و کسب رضایت مشتری در نگرش بخش خصوصی تزریق به موقع نقدینگی و چرخش آن در عرصه تولید است که به خودی خود این نظم را وزارت صمت با اجرای این طرح بر هم می‌زند.

از طرفی این تصمیم دقیقا در تناقض با قانون تجارت اتخاذ شده است چرا که بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی اقتصاد باید در اختیار بخش خصوصی باشد و دولت فقط در زمینه سیاست گذاری و نظارت داشته باشد اما تصمیم وزیر صمت دقیقا خلاف اصل ۴۴ قانون اساسی است.

به هرحال این تصمیم ناگهانی آن هم دقیقا در زمان مقرر فروش محصول یک خودروساز خصوصی نه چهره خوبی از وزارت صمت برای مردم به نمایش می‌گذارد و نه کمک اثربخشی برای خصوصی سازی صنعت خودروسازی است که حکایتش معلوم نیست چه سرانجامی دارد.

کد خبر 16505

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 13 =