قطع صادرات گاز روسیه به اروپا گسترش یافت

روسیه قطع صادرات گاز به اروپا را گسترش داد و گازپروم اعلام کرد عرضه به چندین کشور غیردوست که حاضر نشده‌اند سیستم پرداخت پول گاز به روبل را بپذیرند را متوقف خواهد کرد.

به گزارش بیداربورس، اقدام غول گازی روسیه جدیدترین حرکت تلافی‌جویانه علیه تحریم‌های غربی است که در واکنش به حمله نظامی مسکو به اوکراین وضع شده‌اند و جنگ اقتصادی روسیه با اتحادیه اروپا را تشدید کرده و قیمت‌های گاز در این بلوک را بالاتر می‌برد.

گازپروم روز سه‌شنبه اعلام کرد عرضه گاز به شرکت هلندی "گازترا" (GasTerra) را به صورت کامل متوقف کرده است. همچنین تا اول ژوئن، جریان گاز به شرکت‌های "اورستد" دانمارک و "شل انرژی"، برای قرارداد عرضه گاز به آلمان را به دلیل این که نتوانسته‌اند پرداخت به روبل انجام دهند را متوقف خواهد کرد.

این خبر پس از توافق روز دوشنبه سران اتحادیه اروپا برای قطع ۹۰ درصد از واردات نفت روسیه تا پایان سال میلادی جاری که شدیدترین تحریم تصویب شده از سوی اتحادیه اروپا علیه مسکو است، اعلام شد.

شرکت گازترا که به نمایندگی از دولت هلند، گاز خرید و فروش می‌کند، اعلام کرد دو میلیارد متر مکعب گازی که قرار بود از گازپروم تا اکتبر دریافت کند را از منبع دیگری تامین خواهد کرد. سخنگوی وزارت امور اقتصادی هلند اظهار کرد: هنوز تهدیدی برای تامین گاز مشاهده نشده است.

اورستد که اعلام کرده است هیچ ریسک فوری برای تامین گاز دانمارک وجود ندارد، گفت: برای پر کردن شکاف عرضه، به بازار گاز اروپا رجوع خواهد کرد.

مدیرعامل اورستد مدت کوتاهی پس از اعلام تصمیم گازپروم، در بیانیه‌ای اعلام کرد گاز برای دانمارک تا حدود زیادی در بازار گاز اروپایی خریداری خواهد شد. ما انتظار داریم این امر ممکن باشد.

بهای معاملات گاز ماه آتی بعدازظهر سه شنبه حدود پنج درصد صعود کرد و به ۹۱.۰۵ یورو به ازای هر مگاوات ساعت رسید اما از رکورد بالای ۳۰۰ یورو به ازای هر مگاوات ساعت که اوایل مارس ثبت شده بود، فاصله خود را حفظ کرد. جریان گاز روسیه به آلمان از طریق خط لوله نورد استریم روز سه شنبه افت کرد که تحلیلگران می گویند احتمالا به دلیل قطع عرضه گاز روسیه به هلند بوده است.

مسکو پیش از این، عرضه گاز طبیعی به بلغارستان، لهستان و فنلاند را به دلیل امتناع این کشور از پرداخت پول گاز به روبل روسیه قطع کرده است. با این حال شرکتهای آلمانی، ایتالیایی و فرانسوی اعلام کرده‌اند که برای حفظ دریافت گاز روسیه، با طرح مذکور تعامل خواهند کرد.

قطع عرضه گاز، رشد قیمتها را که در حال حاضر هم بسیار بالا هستند، تشدید خواهد کرد و به تورم دامن می‌زند. این وضعیت باعث شده است شرکتها و دولتهای اروپایی به دنبال منابع دیگر تامین گاز و توسعه زیرساخت برای متنوع کردن منابع واردات گاز طبیعی باشند.

اروپا برای پر کردن مخازن گاز خود پیش از فرا رسیدن زمستان، به دلیل نگرانی از قطع عرضه گاز طبیعی روسیه که حدود ۴۰ درصد از نیازهای این منطقه را تامین می کند، در تعجیل است. طبق آمار زیرساخت گاز اروپا، مخازن گاز هلند اکنون ۳۷ درصد پر است.

دولت هلند هفته گذشته اعلام کرد یارانه را به ۴۰۶ میلیون یورو افزایش می دهد تا شرکتها را تشویق کند تاسیسات برگرمر را که یکی از بزرگترین تاسیسات ذخیره سازی گاز در اروپاست، پر کنند.

بر اساس گزارش رویترز، وزیر انرژی دانمارک در نامه‌ای به پارلمان این کشور اعلام کرد مخازن گاز دانمارک در حال حاضر ۵۵ درصد پر است و اگر عرضه گاز از آلمان قطع شود، می تواند به مدت پنج ماه نیازهای گازی مشتریان دانمارکی و سوئدی را تامین کند.

کد خبر 17555

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 0 =