برنامه‌های وزارت نیرو برای تامین برق صنایع

سال گذشته قطعی های برق خسارات زیادی را متوجه بخش صنعت کشورمان کرده بود که امسال وزارت نیرو در دولت سیزدهم برنامه‌هایی تدوین کرده است که بر اساس آنها هرچه میزان همکاری صنایع با صنعت برق بیشتر شود، احتمال خسارت به حداقل ممکن کاهش خواهد یافت.

به گزارش بیدار بورس، پارسال ناترازی تولید و مصرف برق و نیز عدم تلاش مناسب برای افزایش توان تولید برق به بروز خاموشی‌های گسترده دامن زد و این خاموشی‌ها خسارت زیادی متوجه بخش صنعت کرد.

بر همین اساس وزارت نیرو در دولت سیزدهم مصمم شده با تدوین برنامه‌هایی امسال را به‌گونه‌ای مدیریت کند که با همکاری بیشتر بخش صنعت اگر خسارتی هم وارد شود حداقل ممکن باشد.

 وزارت نیرو در تابستان سال جاری باهدف حفظ پایداری جریان برق در کشور، اقدام به اجرای مجموعه برنامه‌هایی هدفمند کرده است که در بخش‌های مختلف اجرایی می‌شوند، برنامه‌های مدون صنایع بخشی از این برنامه‌ها است که متناسب با توانمندی و ظرفیت‌های هر صنعت انعطاف کافی در آن دیده شده است.

در بازه زمانی اوج بار شبکه سراسری و در بخش صنایع، برنامه‌های متفاوتی مانند «جابه‌جایی تعطیلات هفتگی از روز جمعه به یکی از روزهای هفته»، «کاهش بار برنامه‌ریزی شده در ساعات اوج بار شبکه»، «کاهش یا قطع برنامه‌ریزی شده ۲۴ ساعته» و نیز «تعیین ساعت کار برنامه‌ریزی شده» در نظر گرفته شده است.

همان‌طور که اشاره شد این برنامه‌ها متناسب با توان، ظرفیت و اهمیت صنایع و نیز توافق بین وزارت نیرو و مدیران هر مجموعه قابل انعطاف است که در ادامه به جزئیاتی از این برنامه اشاره می‌شود.

جابه‌جایی تعطیلات هفتگی از روز جمعه به یکی از روزهای هفته

یکی از امکان‌های مدیریت بار مصرف برق، انتقال روز تعطیلی هفتگی از روز جمعه به یکی از روزهای هفته است که دوره اجرای آن ابتدای تیرماه تا انتهای مردادماه در نظر گرفته شده و حداقل دوره همکاری باید ۴ روز غیرمستمر باشد.

در این طرح لازم است تا یک هفته قبل از آغاز عملیات، متن تفاهم‌نامه بین وزارت نیرو و شرکت موردنظر امضا شده و در مدیریت سامانه پیک مصرف ثبت شود.

البته برای اینکه صنایع در این بخش نهایت بهره‌برداری از انرژی برق را داشته باشند به آن‌ها اجازه داده شده است تا در ساعات شب تا ساعت ۸ صبح روز تعطیل نیز فعالیت خود را ادامه دهند.

صنایع مشارکت‌کننده در این طرح متناسب با نرخ خرید انرژی و نرخ خرید دیماند و بر اساس جدول مشخصی که به همین منظور طراحی شده است، در پایان دوره مشمول پاداش همکاری خواهند شد؛ پاداشی که به ساعات همکاری بستگی دارد و هرچقدر ساعات همکاری صنایع بیشتر باشد، میزان پاداش محاسبه نیز بیشتر خواهد بود.

کاهش بار برنامه‌ریزی شده در ساعات اوج بار مصرف

یکی دیگر از امکان‌های مدیریت بار مصرف که در اختیار صنایع قرار داده شده است، کاهش بار برنامه‌ریزی شده در ساعات اوج بار مصرف است.

دوره همکاری در این برنامه از ۱۶ خردادماه آغاز شده و تا ۱۵ شهریورماه حداکثر به مدت ۳۰۰ ساعت برای هر صنعت ادامه خواهد داشت.

در این طرح دو بازه ساعات همکاری موردنیاز ۱۲ الی ۱۸ و ۲۰ الی ۲۳ و به عبارتی ساعات اوج مصرف برق در شبکه در نظر گرفته شده که مشترک می‌تواند ساعات همکاری خود را درون این دو بازه زمانی انتخاب کند.

در این طرح نیز حداقل دوره همکاری پنج‌روز غیرمستمر است و همکاری در هر روز باید بیش از دو ساعت باشد که در این بازه زمانی صنایع باید میزان مصرف برق خود را بر اساس جداولی که به همین منظور و بر اساس متوسط دیماند مصرفی تهیه شده است، کاهش دهند.

مشترکان همکار در طرح فوق نیز بر اساس نرخ خرید دیماند و نرخ خرید انرژی و متناسب با ساعات همکاری مشمول پاداش همکاری خواهند شد؛ پاداشی که هر چه ساعات همکاری بیشتر باشد، افزایش خواهد یافت و در صورت همکاری مشترک در کل روزهای هفته در ماه‌های تیر و مرداد کل مبلغ پاداش تا ۴۰ درصد نیز قابل‌افزایش است که رقم‌های قابل‌توجهی خواهد بود.

برنامه‌های وزارت نیرو برای تامین برق صنایع

کاهش/ قطع بار برنامه‌ریزی شده ۲۴ ساعته

از دیگر امکان‌هایی که در تابستان سال جاری و به‌منظور مدیریت بار مصرف شبکه سراسری در اختیار صنایع قرار داده شده است، باید به کاهش یا قطع بار برنامه‌ریزی شده ۲۴ ساعته اشاره کرد که بازه زمانی اجرای آن ابتدای تیرماه الی ۱۵ مردادماه است و حداقل بازه زمانی همکاری نیز باید پنج‌روز غیرمستمر باشد.

این طرح نیز متناسب با توان و اهمیت هر صنعت انعطاف‌پذیر است و حداقل قدرت کاهش‌یافته برای هر مشترک همکار متناسب با متوسط دیماند مصرفی و ضرورت‌های موجود در آن صنعت در نظر گرفته خواهد شد.

به‌عنوان نمونه در صورت همکاری پنج‌روز مستمر و ۲۴ ساعته و کاهش ۸۰ درصدی مصرف، شرکت می‌تواند روز جمعه یا روزهای تعطیل رسمی را نیز به طرح اضافه کند و در این ایام نیز از انرژی برق کافی استفاده کند، همچنین مشترکان در صورت تمایل می‌توانند این همکاری را تنها از ساعت ۱۰ صبح تا ۲۲ اجرایی کنند.

نکته بسیار مهم این است که شرکت می‌تواند باتوجه‌به نیاز شبکه سراسری و شبکه محلی درخواست همکاری وزارت نیرو را تأیید و یا رد کند و در این باره شرکت تولیدی از اختیار عمل برخوردار است که در صورت همکاری شرکت همانند دو طرح دیگر مشمول پاداش همکاری خواهد شد.

 تعیین ساعت کار برنامه‌ریزی شده

از دیگر امکان‌های همکاری با صنایع در فصل گرم سال همچنین باید به تعیین ساعت کار برنامه‌ریزی شده اشاره کرد.

طرحی که بازه زمانی اجرای آن ابتدای تیرماه الی انتهای مردادماه است و برای صنایعی که دارای یک شیفت کاری هستند در نظر گرفته شده است.

در این طرح صنایع همکار باید ساعات کاری خود را از ساعت ۶ صبح و یا زودتر الی ۱۳ برنامه‌ریزی کنند و دیماند مصرفی شرکت‌ها باید از ساعت ۱۳ الی ۱۷ نسبت به ساعات کاری روز حداقل ۷۰ درصد کاهش یابد.

توضیح دیگر دررابطه‌با این امکان همکاری این است که حداقل بازه زمانی همکاری پنج‌روز مستمر است و به‌ازای هر روز همکاری، شرکت چهار ساعات پاداش همکاری دریافت خواهد کرد.

همان‌طور که مشاهده می‌شود، وزارت نیرو باهدف حفظ پایداری جریان برق شبکه سراسری آن هم با یک برنامه مدون و البته منعطف در حوزه صنایع به استقبال روزهای اوج بار مصرف رفته است و پیش‌بینی می‌شود که در صورت همکاری مطلوب صنایع با این برنامه دوران اوج بار مصرف امسال با کمترین خسارت و آسیب ممکن سپری شود.

چنان‌که علی‌اکبر محرابیان وزیر نیرو نیز پنج‌شنبه شب در یک برنامه زنده تلویزیونی با اشاره به آمار مشترکان صنعتی کشور اعلام کرد: بر اساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت از ۶۳۰ هزار مشترک صنعتی در کشور، ۵۸۰ هزار مشترک بدون هیچ محدودیت و برنامه مدیریت مصرف، از انرژی کامل در اوج بار سال ۱۴۰۱ استفاده می‌کنند. این در حالی است که سال گذشته برق ۴۹ هزار و ۵۵۸ مشترک صنعتی هر روز هفته از ساعت ۱۱ صبح لغایت ۲۰ قطع می‌شد، اما در سال جاری این محدودیت به ۱۲ ساعت در هفته طی یک روز و تنها از ساعت ۱۱ تا ۲۳ رسیده است.

به گفته محرابیان، شرایط برای ۴۴۲ مشترک بزرگ صنعتی نیز به نحوی برنامه‌ریزی شده که میزان نیاز برق هر صنعت باتوجه‌به جنبه‌های متفاوت از جمله مدیریت بازار به نحوی رقم بخورد که در سه ماه محدودیت تنها یک ماه با مدیریت مصرف برق سروکار داشته باشند و طی دو ماه دیگر به طور کامل تأمین انرژی شوند.

وزیر نیرو شاخص کل بورس را به‌عنوان یک نمونه از فضای اقتصادی کشور طی فعالیت پس از شروع فصل گرم مورد اشاره قرارداد که از ۱۵ خرداد از میزان یک میلیون و ۵۱۴ هزار و ۳۳۱ در تاریخ ۱۶ خردادماه با افزایش ۳.۹ درصدی به یک‌میلیونی و ۵۷۴ هزار و ۶۵ رسیده است.

محرابیان این را نیز گفته است که در طول هفته قبل جلسات متعددی از جمله با صنعت فولاد و صنعت سیمان برگزار شده است که زمینه‌ افزایش هماهنگی میان صنعت برق و سایر صنایع را به دنبال داشته است.

براین‌اساس امید می‌رود با مدیریت مصرف برق صنایع در اوج بار، بخش مولد اقتصاد کشور با کمترین هزینه ماه‌های گرم سال را پشت سر بگذارد.

کد خبر 18191

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =