به گزارش بیداربورس، حسینی معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی در نشست خبری که در وزارت اقتصاد برگزار شد با اشاره مجموعه سیاستهای مبتنی بر شفافیت، گسترش عدالت و حمایت از تولید، گفت: دو رکن تخصیص تسهیلات شبکه بانکی مرتفع ساختن نیازهای عمومی در زمینه وام خرد و همچنین تامین نیازهای مالی واحدهای تولیدی است.
به گفته اینمقام مسئول، نقدینگی در پایان خرداد ماه به ۵۱۰۰ همت رسیده است، مانده کل سپرده های شبکه بانکی حدود ۵۸۰۰ هزار میلیارد تومان است. ۵۰۰۰ میلیارد تومان مربوط به سپرده ریالی و مابقی حوزه ارزی است. ۴۴۰۰ همت مانده تسهیلاتی جاری و غیر جاری است که تاپایان خرداد پرداخت شده است. بر این اساس بیش از ۸۰ درصد از مانده سپرده های بانکی به مردم پرداخت شده است. مانده تسهیلات غیر جاری ۳۶۱ هزار میلیارد تومان رسیده است که ۸ درصد کل تسهیلات است.
حسینی گفت: تا پایان خرداد ماه حدود ۵ درصد از کل تسهیلات پرداختی مربوط به بهش کشاورزی، ۳۳ درصد بخش صنعت، ۵ درصد مربوط به بخش ساختمان، ۱۰ درصد به بخش بازرگانی و ۳۷ درصد به بخش خدمات تخصیص یافته است. این درحالی است که خانوارها ۱۱ درصد کل تسهیلات را به خود اختصاص داده اند. ۳۷۷ همت تسهیلات توسط بانکها پرداخت شده که در دو ماه اول سال نسبت به دوره مشابه سال قبل، حدود ۴۰ درصد رشد کرده است.
وی افزود، در دو ماه اول سال مانده سپرده های قرض الحسنه ۳۳۴ هزار میلیارد تومان است. از طرف دیگر ۱۰۵ درصد آنچه که سپرده قرض الحسنه شده، تسهیلات قرض الحسنه پرداخت شده است.
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به انتشار صورتهای مالی بانکهای دولتی از حمله بانک ملی، بیمه مرکزی و بیمه ایران در شهریور ماه سال قبل، گفت: تا قبل از پایان سال ۱۴۰۰ بحث انتشار ابربدهکاران در شبکه بانکی پیگیری شد، بر این اساس تهیه فهرست بدهکاران شبکه بانکی در دستور کار قرار گرفت، به این ترتیب مقرر شد، اسامی ابربدهکاران بانکی که بدهی آنها مشکوک الوصول شده، در تارنمای بانکهای دولتی منتشر شود.
وی با اشاره به اینکه ۶۵ درصد بودجه عمومی در اختیار شرکتهای دولتی است، گفت: انتشار صورتهای مالی این شرکتها نیز در دستور کار وزارت اقتصاد قرار گرفت.
معاون وزیر اقتصاد تاکید کرد، در هفته دولت انتشار صورتهای مالی بانکهای دولتی که حسابرسی آنها انجام شده، صورت میگیرد.
حسینی با اشاره به دستور رئیس جمهور در خصوص تسهیل پرداخت وامهای خرد کمتر از ۲۰۰ میلیون تومان به مردم، گفت: تا پایان مرداد ماه حدود ۲۱ هزار میلیارد تومان وام خرد به حدود ۵۹۵ هزار نفر پرداخت شده است. همچنین سرانه پرداخت این تسهیلات خرد ۳۱ میلیون تومان بوده است. در بهمن و اسفند نیز حدود ۶ هزار میلیارد تومان پرداخت شده بود.
نظر شما