گرانی جهانی مواد غذایی به‌دنبال خشک شدن مزارع در سراسر دنیا

خشکسالی و شرایط جوی نامساعد در برخی از بزرگ‌ترین مناطق کشت دنیا از آمریکا گرفته تا حوزه رودخانه یانگ‌تسه در چین، تولید جهانی محصولات غذایی را پایین آورده و این مسئله باعث افزایش قیمت و ناامنی غذایی در سراسر دنیا می‌شود.

به‌گزارش بیداربورس به نقل از بلومبرگ، خشک‌سالی در حال کاهش تولید محصولات کشاورزی در سراسر دنیا از کمربند کشاورزی آمریکا گرفته تا حوزه رودخانه یانگ‌تسه در چین است. بدین‌ترتیب ترس از گرسنگی جهانی افزایش‌یافته و دورنمای تورم را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

دنیا در احیای ذخایر غلات که به‌خاطر اختلال در تجارت از طریق دریای سیاه و شرایط جوی نامساعد در برخی از بزرگ‌ترین مناطق کشت دنیا از بین رفته‌اند، مستاصل شده‌است. طی هفته گذشته، گزارش‌های بسیاری از مزارع کشاورزی در آمریکا رسیده که خبر از نابودی محصولات به‌خاطر گرمای شدید و کمبود آب می‌دهند.

دراین‌بین، خشک‌سالی به اروپا، چین و هند هم رسیده‌است، آن‌هم در شرایطی که دورنمای صادرات غلات از اوکراین که یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان ذرت و روغن‌های گیاهی بوده به‌خاطر حمله روسیه بسیار نامطمئن است.

جو گلابر، یکی از اقتصاددان‌های ارشد وزارت کشاورزی آمریکا و یکی از محققان برتر مؤسسه بین‌المللی تحقیقات سیاست غذا در واشنگتن می‌گوید:«حتی قبل از گزارشات اخیر در مورد از بین رفتن محصولات کشاورزی در آمریکا، من نگران عدم توانایی برای احیای ذخایر تا ۲۰۲۳ بودم. بازگشایی بنادر اوکراین نشانه خوبی خواهد بود، اما ذخایر غلات همچنان بسیار پایین‌تر از سطح طبیعی می‌ماند».

تاجران همواره از نزدیک پیش‌بینی وضعیت هوا را زیر نظر دارند، اما شرایط در سال جاری سخت‌تر شده‌است. درحالی‌که قیمت ذرت، گندم و دانه‌های سویا کمی پایین آمده، قیمت فروش آنها در آینده بسیار بی‌ثبات است. شرایط نامساعد جوی تا پایان فصل برداشت می‌تواند قیمت غلات را دوباره بالا ببرد.

شاخص قیمت غلات و دانه‌های سویا ۴۰ درصد بالاتر از متوسط پنج‌ساله است و این افزایش قیمت یکی از عوامل اصلی تورم جهانی است.

شاخص سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در ماه گذشته کاهش یافت اما هنوز هم ۱۳ درصد بالاتر از همین دوره در سال گذشته میلادی است.

درحال‌حاضر پیش‌بینی می‌شود تولیدات کشاورزی آمریکا ۴ درصد پایین‌تر از پیش‌بینی رسمی دولت باشد.

تحلیلگران عقیده دارند گرمایش جهانی زمین تولید محصولات کشاورزی در سال‌های آینده را پایین می‌آورد.

اروپا در سال جاری میلادی به‌شدت درگیر خشک‌سالی بوده و پیش‌بینی می‌شود تولید ذرت این قاره ۱۵ درصد پایین‌تر از متوسط ۵ ساله باشد که تاثیر مخربی بر صنایع غذایی خواهد گذاشت.

خشکسالی شدید در چین بر مناطق مختلفی در سرتاسر رودخانه یانگ تسه و حوزه سیچوان تاثیر گذاشته و محصول برنج این کشور را کاهش داده‌است.

کشت برنج در هند هم ۸ درصد به‌خاطر کمبود بارندگی در برخی مناطق کاهش‌یافته است. دولت هند در فکر محدود کردن صادرات برنج شکسته‌ است که در هند از آن بیشتر برای غذای حیوانات و تولید اتانول استفاده می‌شود. خریداران اصلی برنج هند عبارتند از چین که از آن برای غذای دام استفاده می‌کند و همچنین کشورهای آفریقایی که آن را برای تغذیه مردم وارد می‌کنند.

هند ۴۰ درصد از تجارت جهانی برنج را در اختیار دارد و بزرگ‌ترین صادرکننده برنج دنیاست.

کد خبر 20913

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 5 =