پیش بینی درآمد ۵۰۰ میلیاردی از محل عرضه ملک دربورس

معاون مالی و اقتصادی شهری شهرداری تهران گفت هدف گذاری اولیه ما برای کسب درآمد از محل عرضه ملک در بورس تا پایان سال ۵۰۰ میلیارد تومان است.

به گزارش بیداربورس ابوالفضل فلاح با اشاره به عرضه دو ملک شهرداری تهران در بورس کالا گفت: این دو ملک یکی به ارزش ۹ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان و دیگری ۱۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان که در منطقه دو واقع شدند، عرضه شده است که پیشتر جزو خانه‌های سازمانی شهرداری تهران بوده‌اند.

وی تاکید کرد: در مرحله نخست این دو ملک، مسکونی عرضه شده اما در املاک آماده شده برای عرضه واحدهای تجاری و اداری نیز وجود دارد و تاکید داریم درآمد ناشی از فروش املاک در پروژه‌های عمرانی هزینه شود.

معاون شهردار تهران با اشاره به اینکه در چهار ماه نخست سال فروش ملک نداشتیم، گفت: تاکید ما فروش ملک به‌صورت شفاف، سالم و تقویت بازار تقاضا و مولدسازی دارایی‌های شهرداری تهران بود و نمی‌خواستیم با ابزارهای سنتی و غیرشفاف فروش ملک انجام دهیم. بنابراین تا نهایی شدن عرضه ملک در بورس، فروش ملک نداشتیم.

فلاح درخصوص پیش‌بینی میزان درآمد از محل عرضه ملک در بورس گفت: هدف‌گذاری اول ما تا پایان سال ۵۰۰ میلیارد تومان است.

معاون شهردار تهران درخصوص  این که فروش ملک از طریق مزایده با بورس چه تفاوت‌هایی دارد، گفت: آنچه که اکنون در حال اتفاق است درخصوص عرضه املاک شهرداری تهران در بورس کالا، تفاوت اساسی با آنچه در گذشته اتفاق می‌افتاد دارد. املاکی که برای فروش گذاشته شده است افراد حقیقی و حقوقی می‌توانند آن را بخرند و همزمان پیمانکاران ما نیز می‌توانند طلب‌های خود را تسویه کنند. همچنین می‌توان ابزاری برای تادیه مطالبات پیمانکاران باشد. این بخش دوم هم موضوعی است که برای نخستین بار شهرداری تهران در بورس کالا و املاک انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: مزایده فرایندی است که چندین ماه طول می‌کشد و فرایندهای آگهی و هزینه تبلیغات و غیره اتفاق بیفتد و روزی که پاکت‌ها بازگشایی می‌شود اگر به تعداد کافی شرکت کننده نداشته باشیم و قیمتی که اعلام می‌شود از قیمت کارشناسی اولیه بالاتر نباشد مزایده باید تجدید شود که دوباره همین روند سه ماهه، طول می‌کشد. اما در بورس کالا اجرا کننده فرایند حراج شخص ثالث است نه شهرداری. سه قوه و دستگاه‌های نظارتی روند آن را کنترل می‌کنند.

فلاح افزود: حراج این دو ملک در روز ۲۳ شهریور انجام می‌شود و اگر پیشنهادات به قیمت کارشناسی نرسید تا هفت روز تکرار می‌شود اما در مزایده باید تمام فرایندها تکرار شود.

وی درخصوص نحوه قیمت‌گذاری پایه نیز توضیح داد: قیمت‌گذاری بر اساس نرخ اعلام شده توسط کارشناس رسمی صورت می‌گیرد و فرایند انتخاب کارشناس رسمی را هم باید بورس کالا بپذیرد. روز حراج هر کسی که قیمت بالاتری را پیشنهاد بدهد او برنده است. در این حوزه نیز رقابت وجود دارد اما رقابت شفاف و آنلاین. در مزایده پیش‌بینی می‌کنید دیگران چه قیمتی می‌گویند و شما نیز قیمتی را پیشنهاد می‌کند که ممکن است از قبیمت کارشناسی پایین‌تر باشد یا اسناد کاملی ارائه نکند و زمانی که پاکت را باز می‌کنیم باطل شود و حتما فروش بالاتر از قیمت پیشنهادی است و نکته دیگر سرعت عمل است.

معاون شهردار تهران اضافه کرد: ما در ظرف زمانی مشخصی اقساط را تحویل می‌گیریم که به‌طور معمول ۱۰ درصد اولیه به‌صورت نقد و سه قسط ۳۰ درصد که در فاصله هر کدام یک هفته گرفته می‌شود و ملک تحویل می‌شود و کمتر از یک ماه ملک به خریدار تحویل داده می‌شود. کمتر از ۴۵ روز نیز سند به نام خریدار می‌شود. این اطمینان در اختیار وجود دارد که این ملک به فرد دومی فروخته نشده و معارض ندارد در حالی که بسیاری از املاکی که در سنوات گذشته به پیمانکاران به عنوان طلب‌هایشان داده شده و به‌صورت مزایده بوده معارض داشته یا ملک را تحویل نداده‌اند یا به فرد دیگری هم فروخته شده که به‌صورت پرونده قضایی دنبال می‌شود اما با این روش بورس تضمین‌کننده صحت معامله است.

فلاح اضافه کرد: پیش‌ از این پیمانکاران از طریق کارگزاری‌ها املاکی را به عنوان طلب‌هایشان می‌گرفتند که روند آن کمتر از چهار ماه نبود و تا انتقال سندی صورت بگیرد کمتر از یکسال زمان نمی‌برد اما در این فرایند ظرف یک ماه ملک به پیمانکار تحویل داده می‌شود. همچنین در این روش معمولا قیمت ملک که در توافق کارگزار و پیمانکار بود زیر قیمت کارشناسی یا دست کم بر اساس قیمت کارشناسی بود اما اینجا در این روش قیمت واقعی‌تر است. به لحاظ تضامین نیز خیال پیمانکار راحت است.

وی تصریح کرد: یکی از مزیت‌های این روش شفافیت است و دیگر حیاط خلوتی در حوزه املاک نداریم و تمام املاک در بورس کالا به‌صورت شفاف عرضه می‌شود. در گوشی دیگر نداریم. ملکی را بخواهند بفروشند و تنها افراد خاصی از آن مطلع شوند یا مزایده را بگذارند در روز پنج‌شنبه‌ای که کسی آن را نبیند، وجود ندارد یا به پیمانکاری ملک خوب بدهند یا به دیگری ملک مرغوبی ندهند. در روش کارگزاری ممکن است مناطق برخوردار ملک در اختیار داشته باشند که به پیمانکار بدهند اما این امکان در مناطق کم برخوردار وجود نداشته باشد. پیمانکاران مناطق برخوردار به طلب‌هایشان می‌رسند و غیربرخوردار نمی‌توانند. اما در بورس کالا حواله پیمانکاران همه مناطق قابل عرضه است.

کد خبر 21052

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 11 =