کاهش تولید بنزین پالایشگاه‌های بورسی و دولتی

رئیس هیات مدیره صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی با اشاره به کاهش تولید بنزین پالایشگاه های بورسی و دولتی از احتمال از سر گیری واردات بنزین و گازوئیل خبر داد.

به گزارش بیدار بورس، حمید حسینی با اشاره به کاهش سهمیه بنزین با نرخ آزاد از ۲۵۰ به ۱۵۰ لیتر به ایلنا گفت: با توجه به اینکه مناطق مرزی ظرفیت بالایی برای قاچاق بنزین دارند، اقدام بجایی بوده ضمن اینکه ۶۰ لیتر بنزین یارانه‌ای و ۱۵۰ لیتر آزاد برای یک خانوار معمولی کفایت می‌کند.

وی افزود: تولید پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس ۱۱ درصد کاهش پیدا کرده که برای جبران آن یا باید پالایشگاه ساخت که ۳ تا ۴ سال طول می‌کشد یا باید واردات بنزین داشت یا به سمت تولید بنزین از پتروشیمی و یا کنترل مصرف و تقاضا رفت که قطعا سالم‌ترین و بهترین راه‌حل کنترل مصرف است.

این رئیس هیات مدیره ادامه داد: نمی‌توان به دلیل تجربیات تلخ سال‌های گذشته درخصوص افزایش قیمت فرآورده‌های نفتی، بنزین را با قیمت واقعی فروخت. اختلاف قیمت بنزین با دیگر کشورها بعضا چندین برابر است. بنابراین باید مجموعه‌ای از راهکارها را بکار گرفت تا این وضعیت را سامان داد که یکی از راهکارها مدیریت سهمیه بنزین خودروها است.

حسینی درباره احتمال افزایش قیمت بنزین تصریح کرد: اگر بنا باشد برای خودروهایی که بیش از ۲۵۰۰ سی‌سی مصرف دارند، کارت سوخت صادر نشود قاعدتا نرخ جدیدی به بازار تحمیل خواهد شد و صاحبان خودروهای لوکس مجبورند بنزین را با نرخ بالاتری خریداری کنند و این مقدمه‌ای می‌شود دولت حداقل بنزین سوپر را گران و آزادسازی کند.

وی اضافه کرد: تولید بنزین از ۱۰۵ به ۱۰۱ لیتر کاهش و مصرف افزایش یافته که احتمالا به دلیل افزایش قیمت‌های جهانی سوخت امکان قاچاق ۱۰ تا ۱۵ میلیون لیتر در روز وجود دارد. بنابراین این برنامه جلوی قاچاق را گرفته و مصرف را کاهش می‌دهد. علاوه بر این می‌تواند دلایلی که مصرف بنزین افزایش پیدا کرده را مشخص کند.

به گفته حسینی، احتمال اینکه دوباره واردات بنزین و گازوئیل از سر گرفته شود، وجود دارد. برای جلوگیری از این موضوع باید به سمت بهینه‌سازی مصرف سوخت خصوصا در خودروها حرکت کرد و یا اینکه با تغییر موتور خودروها مصرف را کاهش داد. دوم اینکه خودروهای فرسوده را که مصرف بالا داشته و آلوده‌کننده هوا هستند از دور خارج کرد. راهکار بعدی کنترل مبادی خروجی، هوشمند کردن سوخت و استفاده از سامانه سوخت است که مشخص شود هر خودرویی چه میزان، چگونه و در کدام شهرها سوخت دریافت کرده است. یک راهکار هم ساخت پالایشگاه و افزایش ظرفیت نیروگاهی است.

کد خبر 21369

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 8 =