سپهر سعادت، مدیر پرتفو سبدگردان داریوش با اشاره به اینکه روند منفی امروز بازارسرمایه موجب شد شاخص کل کانال یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد را از دست بدهد به بیداربورس گفت: بازارسرمایه ریزش بیشتری را تجربه نخواهد کرد و ریزشهای فعلی هم ناشی از ضعف تقاضا و نبود نقدینگی در بازار است.
به گفته وی این روند که بازارسرمایه در سطحی ارزنده ریزش دارد و بعد از آن رشد ۱۰ درصدی را تجربه میکند و بار دیگر برای مدتی رنج میشود، الگویی که از تیر ماه شاهد آن هستیم.
دلیل ریزش بورس چه بود؟
او ادامه داد: اما منفیهای امروز بازار را میتوان به دلیل ریزش قیمتهای جهانی و افت قیمت نفت برنت به زیر ۹۵ دلار دانست.
سعادت با بیان اینکه بازار کامودیتیها بازاری نگرانکنندهای است، ادامه داد: بحث رکودجهانی قطعی شده اما اینکه چقدر زمان ببرد، هنوز مشخص نیست.
مدیر پرتفو سبدگردان داریوش با تاکیدبرآنکه چین محرک بازار کامودتیها است، تصریح کرد: چین به دلیل بازار مسکن خود محرک اصلی کامودیتیها در جهان است و حالا باتوجه به بحرانی که در بازار مسکن چین رخ داده شاخص قیمت مسکن چند ماهی است که روندی نزولی در پیش گرفته و حتی بستههای حمایتی دولت نیز برای سرمایهگذاری در زیرساختها تاثیری نداشته است.
وی افزود: از طرفی شاهد توقف تولید برخی کارخانهها ازجمله اوره، سیمان و شیشهسازی به دلیل قطعی گاز هستیم که بدون شک این مهم بر قیمتهای جهانی تاثیرگذار است.
تاثیر منفی نرخ بهره بین بانکی بر بورس
او در خصوص افزایش امروز نرخ بهره بینبانکی اظهار کرد: دولت قصدی برای افزایش نرخ بهرهبین بانکی ندارد چرا که این افزایش منجر به افزایش نرخ سود سپردهها خواهد شد.
سعادت همچنین گفت: افزایش نرخ بهره قطعا در ریزش امروز بازارسرمایه دخیل بوده و اگر در روزهای آتی این نرخ مجددا افزایش پیدا کند بازهم بر بازار تاثیر منفی خواهد گذاشت.
بورس از اتفاقات سال ۹۴ میترسد
به عقیده مدیرپرتفو سبدگردان داریوش بازارسرمایه بیشتر از اینکه نگران موارد ذکر شده باشد از اتفاقات سال ۹۴ میترسید چرا که آن زمان با حصول برجام نرخ بهره بالا رفت و دلار پایین آمد.
وی ادامه داد: فکر نمیکنم دولت بار دیگر اشتباهات سال ۹۴ را تکرار کند و یا به عبارتی به واسطه فروش نفت و دلارهای نفتی به قیمتی زیر ارزش بازار نرخ دلار را سرکوب کند چرا که با این اتفاق تولید و صادرات کاهشی و واردات افزایشی خواهد شد.
به گفته او از دیگر اشتباهاتی که در سال ۹۴ رخ داده بود افزایش نرخ بهره و در نتیجه کاهش سرمایهگذاری در بخش اقتصاد بوده است.
سعادت معتقد است که دولت این اشتباهات را دیگر تکرار نخواهد کرد و شهود آن را میتوان از نرخ دلار نیما دید چرا که قیمت کنونی آن ۲۶ هزار تومان است و دولت این نرخ را پایین نبرده است و احتمالا کف قیمتی آن تا پایان سال ۲۶ هزار تومان باشد و دلار آزاد نیز در حوالی ۲۹ هزار تومان خواهد بود.
مدیرپرتفو سبدگردان داریوش کلیت بازارسرمایه را به قیمت دانست و بیان کرد: انتظار رشد برای بازارسرمایه وجود ندارد چرا که قیمتهای جهانی چشمانداز مثبتی ندارند و به همین دلیل کلیت بازار به خصوص نمادهای بزرگ و کامودیتی محور فعلا در سطح رنجی نوسان میکنند و انتظار رشد یا افت خاصی وجود ندارد مگر اینکه اتفاقخاصی در پارامترهای ذکر شده رخ دهد.
به گفته او افزایش ۳۰ دقیقهای معاملات فرابورس اتفاق خوبی است اما به شرطی که این افزایش برای تمامی نمادهای بازارسرمایه باشد تا بتواند به نقدشوندگی بازار کمک کند.
نمادهای پرپتانسیل را بشناسید
وی در خصوص نمادهای جذاب بازارسرمایه با دید بلندمدت بیان کرد: نمادهایی مانند تاصیکو، کرماشا، شکام، سپید و کزغال که طرحهای توسعه دارند و یا میخواهند محصول جدیدی را روانه بازار کنند پرپتانسیل خواهند بود چرا که با حصول برجام و رفع تحریمها وارد کردن دستگاهها و اجرای طرحهای توسعهای سهولت مییابد و شاهد رشد حقیقی نه اسمی آنها خواهیم بود.
خبرنگار:نازنین درویشی
نظر شما