به گزارش بیدار بورس، سیداحسان خاندوزی در حاشیه آیین تجلیل از فعالان پیشتاز اقتصاد ایران، درباره نرخ ارز و تورم توضیح داد: چیزی که در واقعیت اقتصاد ایران پشتیبانی میشود نرخی است که در دو بازار نیما و متشکل حدود ۳۰ هزار تومان معامله میشود. یک انتظارات روانی وجود دارد که رسانهها باید کمک کنند جامعه اعتماد کند که کالا بر اساس کدام نرخ وارد شده است.
وی ادامه داد: اقتصاددانان واقعیتی که در اقتصاد ایران میگذرد و پشتیبانی میکند را می دانند نرخی که شاید سهم آن بالای ۸۵درصد باشد چه نرخی است و آن نرخی که در بازار القا میشود و بعضی از کالاهای قاچاق با آن نرخ وارد میشود و نرخی نیست که بگوییم واقعیت ندارد، زیرا خروج سرمایه از کشور با آن صورت میگیرد، چه نرخی است.
وزیر اقتصاد افزود: مانند بسیاری از سالها که در جامعه تنگنای عرضه داشتیم و در تنگنای عرضه به جای یک نرخ، دو نرخ در بازار وجود داشته است، یک نرخ موثر رسمی وارداتی و یک نرخ کمتر موثری که متاسفانه افرادی تلقین میکنند که این نرخ اصلی کشور است؛ جای اصل و فرع را نباید عوض کرد؛ نرخ اصلی ارز همان نرخ نیما و سامانه متشکل ارزی با قیمت حدود ۳۰ هزار تومان است.
** دلیل ماندن پروژه ها روی زمین
خاندوزی در ادامه درمورد تبصره ۱۸ قانون نیز اظهار کرد: تبصره ۱۸ دو مقدمه لازم داشت؛ یک تعیین تکلیف پروژهها، استانها، دستگاههای اجرایی و وزارتخانهها که در آییننامه ابلاغی انجام شد. یک تزریق منابع به پروژههایی که در کمیتههای استانی تصویب شده است و دستگاههای اجرایی هم قبول دارند، اهرم شوند و به نسبت چند برابر در پروژهها بنشیند. تبصره ۱۸ از دل منابع درآمدی تبصره ۱۴ یعنی هدفمندی نشات می گیرد که افزایش یارانه به ۳۱۵ هزار میلیارد تومان را درگیر خود کرده است و سازمان برنامه تاکنون در اختیار نداشته که برای تبصره ۱۸ تخصیص بدهد؛ به همین دلیل پروژهها روی زمین مانده است.
وی ادامه داد: امیدواریم با اجازههایی که اخذ شده در رابطه با افزایش سهم دولت از منابع درآمدی نفت ناشی از کاهش سهم صندوق توسعه ملی، هم به بخش عمرانی و هم تبصره ۱۸ وارد شود.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: همه موتورهای کنترل تورم اعم از کنترل نقدینگی و کسری بودجه مدیریت شده است. باید مساله ارز هم که بیشتر تاثیرات انتطاراتی دارد در اذهان مردم کنترل شود. هر سه موتور تورمی کشور در مسیر کاهش است به شرطی که اجازه ندهیم شایعات خارجی آنقدر زود تاثیرگذار باشند.
** آخرین وضعیت واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا
خاندوزی همچنین درمورد آخرین وضعیت واگذاری سهام ایران خودرو و سایپا توضیح داد: سند بین وزارت اقتصاد و صمت نهایی و رسما منتشر شده است. مقدماتی دارد که وزارت صمت بایدانجام دهد و مسیر تعامل با بخش خصوصی خریدار را مشخص کند تا هر متقاضی بداند چه آینده ای در انتظارش است.
وی همچنین در سخنرانی خود در مراسم امروز، با بیان اینکه یکی از مواردی که رئیس جمهور تقاضا داشت در تحقق عملی آن بکوشیم، تسهیل تولید و بخش مولد اقتصاد ایران است، اظهار کرد: در سالهای گذشته نظام پاداش و جزا به نفع تولیدکنندگان نبود، بلکه بیشتر سمت افرادی بود که در عرصه فعالیت غیررسمی و حتی محل کسب و کار ثبات اقتصادی بودهاند.
** نظام پاداش و جزا باید به سمت تولیدکننده تغییر کند
وی با تاکید بر اینکه باید عدم توازن نظام پاداش و جزا تغییر کند، گفت: پاداش بیشتر باید متوجه تولیدکنندگان باشد و هر چقدر تولیدکننده قانونمندتر باشد باید بیشتر قدر دانست. باید برای فعالان اقتصادی مانع کمتر ایجاد کنیم و مراجعه حضوری حذف شود.
** بیش از ۷۷ درصد اظهارنامههای مالیاتی ندیده پذیرفته شدند
وزیر اقتصاد با اشاره به نرخ مالیات عنوان کرد: در حوزه مالیاتی نه تنها برای اولین بار، بلکه برای دو سال پیاپی نرخ مالیات کاهش یافت و بیش از ۷۷درصد اظهارنامه ها ندیده پذیرفته شد.
خاندوزی در ادامه گفت: برای شناسایی فعالان پیشتاز اقتصاد ایران ۵۰ میلیون قلم اطلاعاتی ۵۰۰ هزار شرکت به کمک وزارت صنعت در سامانه تراز بررسی شد.
به گفته وی، از امروز دفتر پیگیری ویژه در وزارت اقتصاد ایجاد میشود که همه شرکتها از خدمات دفتر ویژه برخوردار شوند.
نظر شما