پیشبینی وضعیت بازار سرمایه در ۱۴۰۲/ سالی امیدبخش در پیش است

یک کارشناس اقتصادی درباره وضعیت بازار سرمایه در سال ۱۴۰۲ گفت: طبق شواهد و قرائن پیش‌بینی‌های امید بخش برای بازار سرمایه در سال ۱۴۰۲ وجود دارد.

به گزارش بیداربورس، برخی کارشناسان معتقدند از آنجایی که بازار سرمایه نسبت به سایر بازارهای موازی عقب‌ماندگی دارد می‌تواند سال آینده بازدهی بهتری داشته باشد.در این رابطه با علی اسدالهی کارشناس بازار سرمایه گفت و گو کردیم.

وی در پاسخ به این پرسش که در چند هفته گذشته بازار بورس ریزش و رویش‌های زیادی داشته است که عده‌ای معتقدند علت آن مرتبط با عرضه خودرو و تأثیر آن بر شاخص بوده است تحلیل شما در این باره چیست؟ گفت:  بازار سرمایه بعد از سال ۹۸-۹۹ دچار افت شد و به دوره رکود رسید. به هر حال این بازار هم مانند سایر بازارها متأثر از عوامل بنیادی و غیر بنیادی، دچار تغییرات می‌شود.

این کارشناس بورس با ابراز اینکه  در مهرماه امسال با توجه به آشفتگی بازار خودرو و روش‌های غیراستاندارد عرضه آن، بحث ورود خودرو و عرضه آن در بورس کالا مطرح شد و به‌عنوان ابزاری برای دسترسی بهتر مردم و انتفاع دولت و شرکت‌های خودروساز مطرح شد گفت: واضح است که شرکت‌های خودروساز با قیمت پایین‌تری در حال عرضه بودند و ورود آنها به بورس با توجه به عرضه مبتنی بر تقاضا، منجر به سود خوبی برای آنها می‌شد.

وی با ابراز اینکه  ضررهای هنگفتی که شرکتهای خودروساز به دلیل قیمت‌گذاری دستوری در سال‌های اخیر دچار آن شده بودند، در این مدت قدری جبران شد گفت: این نوید بسیار خوبی بود برای آنها و برآورد سهام‌داران این بود که با توجه به استقبال مردم این روند ادامه خواهد داشت.

اسدالهی افزود: جریان جدیدی توسط سایپا و ایران‌خودرو در بازار سرمایه ایجاد شد. این دو شرکت پیشرو در تغییر روند نزولی و بلاتکلیفی بازار شدند. با توجه به این که اعتماد سرمایه‌گذار بازگشته بود و بازار در حال رشد بود، ناگهان با تغییر مصوبه عرضه خودرو در بورس، شوک منفی به بازار وارد شد و سرمایه‌گذاران نسبت به آینده عرضه خودرو در بورس دچار تشکیک شدند و این به لحاظ روند معاملات، یک عامل منفی به‌حساب می‌آمد. افت فعلی، به دلیل تغییر نگرش سرمایه‌گذار بود که حاصل از عرضه و عدم عرضه خودرو بود.

این کارشناس بورس در مورد پیش‌بینی اش از وضعیت  سال آتی  بازار سرمایه چیست گفت:اولاً در خصوص خودرو، به نظر من نه اتفاق قبلی یعنی عدم عرضه و نه عرضه کامل در بورس روی نخواهد داد؛ بلکه یک روند بینابین و منطقی صورت خواهد پذیرفت. شرکت‌های خودروساز تا زمانی که تولید به میزان مناسب داشته باشند، باید عرضه در بورس ادامه یابد. در خصوص خود بازار سرمایه، با هر پارامتری که به صورت بنیادی، چه به صورت تکنیکال، در مقایسه با دیپر بازارها، بازار سرمایه در سال ۱۴۰۲ محکوم به رشد است و اگر ین رشد اتفاق نیفتد، ما دچار فروپاشی اقتصادی خواهیم شد. فرضاً در سال ۱۴۰۲ اگر بورس ما رشد نکند، نه تولیدکننده، تولید و نه خریدار، خرید خواهد کرد و این همان فروپاشی اقتصادی است. تنها عاملی که می‌تواند به بازار سرمایه ضربه بزند، بحث‌های سیاسی داخلی و خارجی است. اگر ما در این زمینه بحرانی نداشته باشیم، مشکلی نخواهد بود.

منبع: تسنیم
کد خبر 27916

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =