**حساب ارزی چیست؟
به حساب ارزی یا سپرده ارزی، حساب بدون مرز میگویند. در این نوع حساب میتوانید سرمایه خود را تبدیل به ارز کرده و در بانک (یا دیگر موسسات و کیف پولهای الکترونیکی) سرمایهگذاری کنید. سرمایه این حساب با حساب غیر ارزی شما متفاوت خواهد بود و پولهای این نوع سپرده به واحد پول یک کشور خارجی سپردهگذاری شده است. حتی میتوانید سایر داراییهای خود را علاوه بر پول نقد، به واحد ارزی کشورهای دیگر تبدیل کنید.
**نحوه افتتاح حساب ارزی
درصورتیکه متقاضی افتتاح حساب سپرده ارزی هستید، باید با مراجعه به شعبههای ارزی بانکهای عامل مانند بانک ملی، ملت، سامان و…، حساب سپرده بلندمدت ارزی (یکساله) یا حساب کوتاهمدت ارزی (۳، ۶ و ۹ ماهه) افتتاح کنید.
**برای افتتاح حساب ارزی چقدر واریز کنیم؟
- متقاضیان خرید ارز سهمیهای برای افتتاح حساب ارزی باید معادل ریالی ۱۰۰ دلار را به حساب خود واریز کنند.
"نکته: بانکها مکلفند جهت فروش و پرداخت ارز بابت سرفصل تأمین نیازهای ضروری (کد ۵۶) به صورت اسکناس، بنا به درخواست متقاضی نسبت به افتتاح حساب سپرده قرضالحسنه پسانداز ارزی بدون اخذ موجودی اولیه با رعایت مقررات مربوط اقدام نمایند."
**چهزمانی قادر به برداشت اسکناس خواهیم بود؟
- امکان برداشت اسکناس دلار از حساب ارزی، پنج روز کاری پس از خرید و واریز ارز به حساب ممکن است.
**وکیل متقاضی میتواند افتتاح حساب کند؟
- افتتاح حساب به درخواست وکیل متقاضی مجاز نیست و همچنین پرداخت به صورت اسکناس از محل حساب ارزی صرفاً به صاحب حساب (اصیل) امکانپذیر است.
**ارزسهمیهای شامل کدام ارزها میشود؟
- حسابهای مذکور صرفاً به ارزهای دلار/ یورو و با منشاء اسکناس و جهت استفاده برای واریز اسکناس موضوع سرفصل تأمین نیازهای ضروری (کد ۵۶) خواهد بود.
**کارمزد برداشت از حساب چقدر است؟
- کارمزد برداشت از حساب به صورت اسکناس معادل ۵ درصد معادل ریالی مقدار برداشت است. نرخ تسعیر برابر با نرخ فروش اسکناس دلار/ یورو سامانه معاملات الکترونیکی ارز به اضافه یک درصد در روز برداشت خواهد بود. دریافت هرگونه کارمزد از مشتری برای ارائه خدمات موضوع این دستورالعمل به جز موارد تعیین شده در دستورالعمل، ممنوع است.
**حسابارزی چند ماه باید مفتوح باشد؟
- حساب ارزی موضوع این دستورالعمل، باید حداقل به مدت شش ماه مفتوح بماند.
نظر شما