معرفی ۱۱ خودرو جدیدی که امسال به بازار خواهند آمد / از سیلک تا کادیلا

وزارت صنعت، معدن و تجارت در گزارش اعلام کرد که در سال جاری خودروهای جدید بر پایه پلتفرم اختصاصی داخلی و منطبق بر استانداردها به‌روز در کنار محصولات مونتاژی جدید به بازار عرضه خواهد شد.

به گزارش بیداربورس، وزارت صمت در گزارش سالانه صنعت خودرو اعلام کرد پس از اجرای گام نخست که به تثبیت جریان تولید اختصاص داشت، در گام دوم طرح تحولی تمرکز بر توسعه محصولات بومی باکیفیت بر اساس پلتفرم‌های جدید است و در سال جاری خودروهای جدید بر پایه پلتفرم اختصاصی داخلی و منطبق بر استانداردها به‌روز  به بازار عرضه خواهد شد. 

هچنین با ازسرگیری واردات و موازی با شفاف‌سازی عرضه در سامانه یکپارچه خودرو، پیش‌بینی می‌شود بازار خودروی کشور به سمت رقابتی شدن پیش برود.

شرکت های سایپا، ایران خودرو، کرمان موتور و سایپا سیتروئن از جمله شرکت هایی هستند که برنامه عرهض خودروهای جدید خود را تا پایان سال اعلام مرده اند که در این گزارش به معرفی این محصولات پرداخته‌ایم.

16769017509

۱- خودرو پاژ، نخست محصول اقتصادی سایپا بر پایه پلتفرم خودروی اقتصادی مشترک سایپا و ایران خودرو.

پاژ یک هاچ بک اقتصادی کلاس A است که با هدف ارائه یک خودرو ارزان قیمت روانه بازار خواهد شد. این خودرو بر اساس پلتفرم رنو کویید طراحی شده است و  قرار است این خودرو در زمستان ۱۴۰۲ وارد خط تولید سایپا می‌شود.

16769016778

پاژ قرار است با پیشرانه یک لیتری سه سیلندر تنفس طبیعی وارد بازار شود. این پیشرانه ۷۰ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۱۰۰ نیوتن متر تولید می کند و مجهز به جعبه دنده ۵ سرعته دستی است.

۲- خودروی ری را (کراس اور پلتفرم اختصاصی ایران خودرو)

Rira-MAIN

بر اساس اعلام گروه صنعتی ایران خودرو، کراس اوور «ری‌را» به موتور EF۷ پلاس توربوشارژ یا همان TC۷ پلاس مجهز شده است. این موتور ۱.۷ لیتری چهار سیلندر ۱۶ سوپاپ توربوشارژ، قادر به تولید ۱۶۰ اسب بخار قدرت در دور ۵۰۰۰ و ۲۴۰ نیوتن متر گشتاور در دور ۱۶۰۰ تا ۴۵۰۰ است.

ایران خودرو برنامه دارد تا در نیمه دوم سال ۱۴۰۲، عرضه رسمی  محصول ملی جدید را با نشان تجاری خود انجام دهد. 

۳- کادیلا، خودروی اختصاصی پارس خودرو بر پایه پلتفرم به‌روز شده ال۹۰ و قطعات کاملاً بومی

IMG_20230117_120653_283

تندر ۹۰ ایرانی با نام داخلی سایپا P۹۰ شناخته می‌شود. این پروژه در حال پیشرفت است و طبق گزارشات، نام  سایپا کادیلا  برای آن درنظر گرفته شده و اواخر سال آینده عرضه خواهد شد.

تصاویری از مراسم داخلی سایپا منتشر شده که نشان می‌دهد سایپا کادیلا به  پیشرانه ME۱۶  مجهز خواهد شد. این پیشرانه محصول جدید مگاموتور است و در نمایشگاه قطعات خودرو ۱۴۰۱ نیز معرفی شده بود. موتور ME۱۶ در واقع همان موتور TU۵ پلاس است که در برخی بخش‌ها، تفاوت‌هایی در قطعات دارد و همین باعث شده تا ME۱۶ بیش‌تر از تیوفایو پلاس به نمونه فرانسوی، نزدیک باشد.

۴- خودروی آریا اتومات (بر پایه مگا پلتفرم اختصاصی سایپا)

article_637973786465747906_thumb_960_542

بر اساس اطلاعات بدست آمده شرکت سایپا تصمیم دارد محصول آریا خود را با تغییرات اساسی نسبت به محصولی که در نمایشگاه های خودرو معرفی کرده است به بازار عرضه کند.

بر اساس اعلام سایپا خودرو آریا سال آینده وارد بازار می شود و قرار است این خودرو از یک پیشرانه  پیشرانه دو لیتری بهبودیافته سری ۴G۹۴ میتسوبیشی  که توسط کمپانی چینی DAE ساخته می‌شود استفاده کند.

پیشرانه جدید آریا سایپا نسخه بهبود یافته ۴G۹۴ است که احتمالا  به فناوری GDi مجهز بوده و می‌تواند ۱۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۰۴ نیوتن متر گشتاور تولید کند. این موتور به گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک متصل است و نیرو را به چرخ‌های جلو وارد می‌کند. به احتمال زیاد، گیربکس نیز محصولی از شرکت DAE‌ است.

پس از این قرار بود این خودرو به پیشرانه داخلی سازی شده پژو سیتروئن مجهز شود که در حال حاضر خودرو پژو ۲۰۰۸ از آن بهره می برد

همچنین ساپیا دست به تغییر اساسی داشبورد اولیه این خودرو زده است و قرار است در ساخت آن از مواد باکیفیت تر و نرم استفاده کند.

۵- خودرو TF۲۱ بر پایه پلتفرم به‌روزآوری شده ایران خودرو

256657_697

خودرو TF۲۱ در کلاس سگمنت B و یک خودروی کراس لوک است. در حال حاضر، مباحث مربوط به طراحی دیتیل دیزاین این خودروی نهایی شده است و شهریور ۱۴۰۲ به مرحله صنعتی سازی و تولید انبوه خواهد رسید.

سری اول TF۲۱ با موتور TU۵ پلاس که نسخه بهینه‌سازی‌شده و ارتقایافته TU۵ است تولید می‌شود.

خودروی TF۲۱ در زمینه امکانات ایمنی، فراتر از انتظار ظاهر شده و دارای تجهیزاتی اعم از سیستم کنترل پایداری الکترونیکی ESC، پایش فشار باد تایرها TPMS، راهنمای تعویض دنده (سیستم GSI)، سنسور نور و سنسور باران است. بدین ترتیب TF۲۱ به خوبی قادر به رقابت با رقبای مطرح وارداتی هم رده در بازار ایران است.

از جمله دیگر تجهیزات مدل لوکس خودروی TF۲۱ می‌توان به رینگ آلومینیومی ۱۵ اینچی، غربیلک فرمان با پوشش چرمی به همراه کلیدهای کنترلی روی فرمان، فرمان برقی، سیستم مالتی مدیا با نمایشگر لمسی هفت اینچی و سیستم ورود بدون کلید Keyless اشاره کرد.

۶-خودروی اطلس بر پایه پلتفرم به‌روزآوری شده ایکس ۲۰۰ سایپا

IMG_20230117_005959_608

سایپا اطلس در واقع نمونه فیس لیفت کوییک است که همراه با امکانات بیشتر و پیشرانه بازنگری شده به بازار می‌آید.انتظار می‌رود این خودرو اقتصادی طی سال ۱۴۰۲ به بازار عرضه شود.

ویژگی‌های اطلس عبارتند از طراحی تریم داخلی دورنگ (برای اولین بار در محصولات سایپا)، سانروف، سیستم ESC یا کنترل پایداری، تشخیص نقطه کور، سیستم‌های صوتی و تصویری به روز، کاهش صدای موتور، آنتن کوسه‌ای، صندلی‌های برقی برای بعضی تیپ‌ها، چراغ‌های LED جلو، طرح جدیدی در چراغ‌های عقب، سنسور باران، آینه‌های جانبی برقی با گرمکن، سیستم روشنایی اتوماتیک، چراغ‌های FOLLOW ME (چراغ‌های داخل کابین که بعد از خروج راننده از ماشین تا چند لحظه روشن می‌ماند و بعد خاموش می‌شود) و مانیتور ۷ اینچی. 

این خودرو  در ۴ تیپ تولید خواهد شد که دو تیپ آن با گیربکس دستی به صورت ساده و آپشن‌دار و دو تیپ آن با گیربکس اتوماتیک به صورت ساده و آپشن دار خواهد بود. 

۷- خودرو سهند بر پایه پلتفرم به‌روزآوری شده ایکس ۲۰۰ سایپا

IMG_20230117_101051_411

سایپا سدان جمع و جوری را با نام ساینا روانه بازار کرد تا جای پراید را بگیرد. این خودرو به نوعی فیس لیفت تیبا محسوب می‌شود و علاوه بر این، نسخه صندوقدار کوییک نیز به شمار می‌آید. دومین خودروساز بزرگ کشور، فیس لیفتی از سدان شهری خود را با نام سایپا سهند در نمایشگاه تحول صنعت خودرو معرفی کرد. طراحی ظاهری و داخلی، پیشرانه و آپشن‌های سهند مدرن‌تر از ساینا است و احتمالا سال ۱۴۰۲ روانه بازار می‌شود.

سایپا سهند از پیشرانه جدید و ارتقا یافنه M۱۵ با کد  M۱۵GSI استفاده می‌کند که با تغییراتی روی سرسیلندر، منیفولد و هدرز و مجهز شدن به سیستم زمان‌بندی سوپاپ و دریچه گاز برقی، ۳ اسب بخار و ۱۰ نیوتن.متر خروجی بیشتری از مدل قبلی تولید می‌کند. البته این به‌روزرسانی‌ها به گونه‌ای نیست که تفاوت چشمگیری روی شتاب، سرعت و مصرف سوخت سهند یا هم‌خانواده‌های X۲۰۰ داشته باشد.

یک گیربکس دستی ۵ سرعته قدرت پیشرانه را به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند و همچنین، خودروساز ایرانی قصد دارد نسخه‌ای از سایپا سهند را با گیربکس CVT تولید کند.

قرار است تیپ فول آپشن سهند با آپشن‌هایی نظیر کروز کنترل، فرمان برقی، تهویه نیمه اتوماتیک، صندلی برقی راننده، گرم‌کن صندلی راننده، دی لایت، اتولایت، دوربین عقب، سانروف و رادار نقطه کور به بازار عرضه شود.

۸- وانت آریسان سه ایران خودرو

article_637979845559054952_thumb_960_542

وانت آریسان به عنوان نسخه ارتقاء یافته و جایگزین باردو به بازار معرفی گردید و با طراحی زیباتر، کابین راحت‌تر و آپشن‌های رفاهی و ایمنی به مراتب بیشتر جانشین شایسته‌ای هم نشان میداد. بخصوص که در این محصول کپسول گاز به زیر کفی منتقل شده و به همین علت فضای قسمت بار ماشین بهبود چشمگیری را تجربه نموده است.

از دیگر مزیت‌های آریسان می‌توان به مواردی نظیر فرمان هیدرولیک، اتاق نسبتاً جادار، کیفیت سواری قابل قبول (البته به نسبت انتظاری که از یک وانت ارزان‌قیمت می‌رود) و هزینه نگهداری مناسب یاد نمود.

قرار است نسخه ارتقا یافته آریسان با به‌روزرسانی‌ و مطبق با استانداردهای جدید ایران خودرو امسال به بازار عرضه شود.

۹- وانت جدید گروه سایپا 

article_637737772367529754_thumb_960_542-768x434

دی ماه سال گذشته بود که سایپا برای نخستین‌بار نام تجاری جدید وانت ۲۵۱ خود را اعلام کردا. این وانت جدید سایپا، قرار است با نام «وانت سپر» راهی بازار کشورمان شود. قرار است وانت اختصاصی گروه سایپا با ارتقا استانداردها و فیس لیفت‌های محصولات جدید (مدل‌های سال) به بازار عرضه شود و احتمالا خودرو کار تجاری جدید گروه سایپا همان وانت سپر باشد.

بر اساس اطلاعاتی منتشر شده به دلیل اینکه وانت ۱۵۱ در سال‌های آینده، دیگر قادر به پاس کردن استانداردهای زیست محیطی نیست و به همین دلیل سایپا تصمیم گرفته تا محصول جدیدی جایگزین آن کند که این محصول با نام وانت سپهر سایپا و با کد کارخانه‌ای سایپا ۲۵۱ شناخته می‌شود. در وانت سایپا سپهر، ظرفیت باربری معادل ۶۰۰ تا ۶۵۰ کیلوگرم است درحالیکه این میزان برای وانت ۱۵۱ به حدود ۴۵۰ کیلوگرم می‌رسد. همچنین هم ابعاد خودرو بیشتر شده و هم فاصله محوری آن افزایش یافته. به همین دلیل نیز امکان تنظیم صندلی در این وانت جدید، فراهم شده است. 

Screenshot 2023-04-15 111140

بر اساس طرح های اولیه منتشر شده وانت سپر در نمای جلو شباهت بالایی به خودرو جدید کادیلا دارد.

۱۰_ خودروایگل، سدان بومی کرمان موتور 

ایگل-

در نمایشگاه تحول صنعت خودروی ۱۴۰۱، شرکت کرمان موتور اقدام به رونمایی از یک سدان کلاس C مطابق با پلتفرم جک J۴ کرد. درحال‌حاضر وزارت صمت نام این خودرو را ایگل اعلام کرده و در نیمه دوم سال ۱۴۰۲، باید شاهد ورود این خودرو به بازار باشیم. ایگل درواقع نام یک روستا و منطقه در استان تهران بوده که در گفتار و نوشتار ایگُل و ایگِل نیز نامیده می‌شود. به همین جهت باید اشاره داشت که نام ایگل برای سدان کرمان موتور علاوه‌بر داشتن مفهوم ایرانی، تا حدی در گفتار به معنی انگلیسی عقاب هم شباهت فراوانی دارد.

۱۱_سیلک؛ خودرو جدید سایپاسیتروئن

1496229389556

پروژه C۳-XR نیز با نام تجاری سیلک روانه بازار خواهد شد و این خودرو تحت برند سایپا سیتروئن متولی عرضه خواهد شد. کراس اوور سیلک اواخر سال ۱۴۰۲ رونمایی خواهد شد و از نظر ابعادی به پژو ۲۰۰۸ شباهت زیادی دارد.

کد خبر 28722

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 0 =