قیمت ۱.۳ میلیارد تومانی چانگان در طرح واردات خودرو

محمد علی تیموری مدیرعامل سایپا گفت: قیمت تمام شده چانگان بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون تومان نخواهد بود و این در حالی است که قیمت این خودرو در بازار حدود دو میلیارد و پانصد میلیون تومان است.

به گزارش بیداربورس، محمد علی تیموری مدیرعامل امروز در نشستی خبری در پاسخ به پرسشی درباره قیمت چانگان های وارداتی و زمان عرضه آنها به بازار گفت: قیمت تمام شده درب گمرک چانگان حدود ۹۰۰ میلیون است که با توجه به سود ۱۵ درصدی در نظر گرفته شده و محاسبه تمام هزینه ها از جمله عوارض و ارزش افزوده و غیره، قیمت تمام شده آن بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون تومان نخواهد بود و این در حالی است که قیمت این خودرو در بازار حدود دو میلیارد و پانصد میلیون تومان است.

وی افزود: تمرکز ما امسال تحویل خودروها در زمانی به نسبت کمتر از پارسال است و برنامه ریزی ما برای تحویل خودرو زیر یکصد روز است. 

 *امسال قیمت تمام شده خودروها گران تر می شود 

 تیموری در پاسخ به این سوال که علاوه بر افزایش قیمت فعلی آیا در سال جاری مجدد افزایش قیمت خواهیم داشت، گفت: امسال سعی می کنیم که تمام خودروهایی که عرضه می کنیم دارای استانداردهای ۸۵ گانه باشد به همین دلیل قیمت تمام شده خودروها گران تر می شود زیرا بخشی از زیرساخت این خودروها اصلا در ایران وجود ندارد و لذا باید ۱۰۰ درصد قطعات خریداری شود. 

مدیرعامل سایپا در مورد افزایش قیمت های اخیر خودرو اظهار داشت: با توجه به شرایط حساس فعلی و تاکید بر موضوع مهار تورم ما از مبنای افزایش قیمت ها راضی هستیم ضمن اینکه از شورای رقابت و سازمان حمایت نیز تشکر می کنیم.

وی با بیان اینکه هر کشوری در صنعت خودرو موفق شده که قیمت گذاری دستوری ندارد، اظهار داشت: افزایش اخیر قیمت خودرو در مقطع کنونی را به فال نیک می گیریم زیرا این افزایش قیمت بعد چندین ماه اعمال شد.

* بورس کالا زیر ساخت عرضه یک میلیون و ۶۰۰ هزار خودرو را ندارد

تیموری درباره عرضه خودرو در بورس کالا اظهار داشت: بورس کالا زیر ساخت عرضه یک میلیون و ۶۰۰ هزار خودرو را ندارد بلکه برای کشف قیمت خودرو در حدود مثلا ۵ هزار دستگاه خودرو است. ضمن اینکه گستردگی سامانه های فروش سایپا، ایران خودرو و وزارت صمت که برای همه در سراسر کشور قابل دسترس است در بورس کالا وجود ندارد بنابراین وقتی وزیر صمت دستور عرضه خودرو را در بورس دادند ما استقبال کردیم ضمن اینکه الان هم علاقمندیم اما ساز و کار لازم برای عرضه خودرو را ندارد. 

وی اظهار داشت: عرضه کالاهایی مانند فولاد و پتروشیمی در بورس کالا با خودرو متفاوت است زیرا خریدار این کالاها کارخانه ها هستند نه مردم و لذا عرضه آن کالاها در بورس کالا امکان پذیر است اما بورس زمینه عرضه خودرو را ندارد. 

*تمام خودروهای تولید سایپا ۲ تا ۴ هزار دلار ارزبری دارند

وی با بیان اینکه تمام خودروهای تولید سایپا حدود ۲ تا ۴ هزار دلار ارزبری دارد، افزود: ساینا و کوئیک در بندر به قیمت ۶۵۵۰ دلار فروخته می شود. ضمن اینکه با توجه به عدم دریافت تعرفه صادراتی و همچنین ۳ درصد جایزه صادراتی و معاف بودن این خودرو از سایر هزینه ها مانند ارزش افزوده و یا هزینه پلاک گذاری پولی که از صادرات یک خودرو مانند ساینا و کوئیک عاید خودروساز می شود حدود ۷ هزار و ۲۵۰ دلار است که این قیمت از قیمت های جدید نیز برای خودروساز بیشتر است و لذا خودروساز برای صادرات انگیزه پیدا می کند سریعا خط مونتاژ ونزوئلا و ... را ایجاد کند. 

تیموری با اشاره به فروش قسطی خودروهای تولید ایران بصورت قسطی در کشور عراق اظهار داشت: این موضوع ارتباطی به شرکت سایپا ندارد زیرا ما خودرو را با قیمتی بیش از قیمت داخلی به کشورهای دیگر می فروشیم و آنها هر طور که علاقمند باشند می توانند خودروهای خریداری شده از ما را به فروش برسانند. هزار خودرو به ونزوئلا فروخته شده و پول آن به صورت پالتی در سفارت ونزوئلا در ایران دریافت شد. 

وی افزود: به ونزوئلا اعلام کرده ایم که خط تولید در این کشور راه اندازی می کنیم اما از آنها خواسته ایم که به ما اختیار بدهند که خودرو را به شیوه خودمان بفروش برسانیم و در مقابل دلار دریافت کنیم. ساینا در ونزوئلا به قیمت ۱۴ هزار ۷۵۰ دلار آمریکا فروخته می شود.

*مذاکره تولید خودروهای سایپا در روسیه

تیموری با بیان اینکه بسیاری از کشورهای منطقه از جمله روسیه آرزو دارند که صنعت خودروی ایران را داشته باشند، تصریح کرد: با روسیه مذاکراتی انجام شده که برخی محصولاتمان را در خطوط تولید روسیه تولید کنیم. 

وی با بیان اینکه تحقق تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار خودرو در سال جاری ۱۰۰ درصد امکان پذیر است، اظهار داشت: بحران های ۱۴۰۰ تمام شد بطوری که در سال گذشته حدود ۴۸۰ هزار خودرو تولید و بیش از ۵۰۰ هزار دستگاه در سایپا تحویل داده شد و تعداد خودروهای ناقص کف پارکینگ صفر بود ضمن اینکه پیش بینی می شود در پایان فروردین ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۴۰ درصد افزایش تولید داشته باشیم. همچنین در سال گذشته بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار خودرو در کشور تولید و مونتاژ شد. 

مدیرعامل شرکت سایپا بیان داشت: سال گذشت در ایران حدود ۵۰ همت پول توسط دلالان تولید شده است در حالی که این پول می توانست وارد تولید یا خودروسازی شود. ما تلاش می کنیم با افزایش تولید خودرو تورم بازار را کاهش دهیم. 

تیموری اظهار داشت: امیدوار هستم که امسال سایپا زیان ده نباشد و همچنین با همکاری وزارت اقتصاد در صورت امکان مالیات بر تجدید دارایی پرداخت نکنیم تا زیان انباشته از محل دارایی ها صفر شود.

وی با اعلام اینکه در هفته جاری رو نمایی از مدرن ترین خط تولید موتور را خواهیم داشت که این موتور بر روی دو خودرو نصب می شود، گفت: در سال جاری خودروهایی نظیر اطلس، آریا ، سهند و پی ۹۰ و همچنین خودروی پاژ به عنوان خودرو اقتصادی عرضه می شود که امیدواریم نمونه اولیه این خودرو در اسفند ماه تحویل داده شود. علاوه بر این خودرو آریا در خرداد ماه، سهند در مرداد، شاهین پلاس در تیرماه عرضه می شود. 

کد خبر 28740

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 7 =