تولید غلات کشور ۲۲ درصد رشد کرد

بر اساس آمارها، میزان تولید غلات شامل گندم، جو، برنج سفید و ذرت دانه‌ای، در سال زراعی «۱۴۰۰-۱۳۹۹» ۱۵.۷ میلیون تن بود اما در سال زراعی «۱۴۰۲-۱۴۰۱» به ۲۱ میلیون تن افزایش یافته است.

به گزارش بیدار بورس به نقل از فارس،  بر اساس آمارها، میزان تولید غلات شامل گندم، جو، برنج سفید و ذرت دانه‌ای، در سال زراعی «۱۴۰۰-۱۳۹۹» ۱۵.۷ میلیون تن بود اما در سال زراعی «۱۴۰۲-۱۴۰۱» به ۲۱ میلیون تن افزایش یافته است.

سال ۱۴۰۱ تولید غلات نسبت به سال قبل از آن ۲۲ درصد رشد کرد. میزان تولید غلات شامل گندم جو برنج سفید و ذرت دانه ای در سال زراعی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ و پایان دولت دوازدهم ۱۵٫۷ میلیون تن بود اما در سال زراعی ۱۰۲-۱٤۰۱ به ۲۱ میلیون تن افزایش یافت.

دولت سیزدهم در دو سال فعالیت خود با چالش‌های جدی مواجه بود؛ اما با این حال از تمرکز دولت بر حل مسائل و مشکلات مردم کاسته نشد و مسیر تحول و پیشرفت ادامه پیدا کرد. اکنون با گذشت حدود دو سال از فعالیتهای دولت و به بهانه دومین سالگرد انتخابات فرصتی مناسب برای بررسی و ارزیابی دستاوردهای حاصله و مسیر طی شده در راستای تحول و پیشرفت فراهم آمده است.

در این دولت رشد ۲۲ درصدی تولید غلات نسبت به سال ۱٤۰۰ محقق شد و میزان تولید غلات شامل گندم، جو، برنج سفید و ذرت دانه‌ای، در سال زراعی «۱۳۹۹-۱٤۰۰» (پایان دولت دوازدهم) ۱۵٫۷ میلیون تن بود اما در سال زراعی «۱۴۰۱ - ۱٤۰۲» به ۲۱ میلیون تن افزایش یافته است.

** ایران بزرگترین صادرکننده لبنیات در آسیا

سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در گزارشی از وضعیت تولیدات کشاورزی ایران اعلام کرد: ایران سیزدهمین تولید کننده بزرگ گندم دنیا، سیزدهمین تولیدکننده بزرگ برنج و یازدهمین تولید کننده بزرگ گوشت در آسیا و همچنین بزرگترین صادرکننده محصولات لبنی در این قاره بوده است.

پیش بینی شده است تولید غلات ایران در سال ۲۰۲۳ به ۱۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تن برسد. گندم برنج و جو سه غله مهم تولیدی ایران در این سال خواهند بود بر اساس این گزارش انتظار می‌رود ۱۳ میلیون تن گندم در ایران طی سال زراعی جاری تولید شود که نسبت به تولید ۱۳ میلیون تنی سال قبل افزایش یا کاهشی نخواهد داشت. با این وجود ایران در سال گذشته سیزدهمین تولیدکننده بزرگ گندم دنیا شناخته شد.

آمارهای فائو نشان می‌دهد ایران سیزدهمین تولید کننده بزرگ برنج در آسیا طی سال ۲۰۲۲ بوده است. این گزارش همچنین پیش بینی کرده است تولید شیر و لبنیات در ایران طی سال جاری به ۷ میلیون و ۸۲۰ هزار تن برسد. بر اساس آمار فائو، ایران صادرکننده خالص شیر و لبنیات در سال ۲۰۲۲ بوده است. ایران در این سال ۸۶ هزار تن شیر و لبنیات وارد کرده و در مقابل ۱ میلیون و ۵۸۳ هزارتن شیر و لبنیات صادر کرده است. در واقع ۱۳ درصد شیر و لبنیات تولیدی ایران در این سال به کشورهای دیگر صادر شده است.

** افزایش ۳۱ درصدی خرید تضمینی گندم

از ابتدای فصل برداشت یعنی اواخر اسفند ۱۴۰۱ تاکنون خرید تضمینی گندم به بیش از ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسیده که این میزان خرید تضمینی نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن ۳۱ درصد رشد نشان می‌دهد تاکنون از سطح یک میلیون هکتار اراضی آبی و ۶۸۰ هزار هکتار اراضی دیم گندم برداشت شده است.

جهاد کشاورزی پیش‌بینی کرده است تا پایان سال زراعی ۱٤۰۲-۱٤۰۱ در مجموع ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم در کشور تولید شود که از این میزان تولید ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تن آن شامل خرید تضمینی میشود این در حالی است که میزان تولید گندم در سال ۸۰۱٤۰۰ میلیون تن و در سال ۱٤۰۱ به ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسیده بود.

تعیین نرخ خرید تضمینی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی در سال گذشته منجر به رشد خرید تضمینی گندم شد به طوری که میزان خرید تضمینی ٤ میلیون و ۷۰۰ هزار تنی گندم در سال ۱۴۰۰ را به ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال ۱٤۰۱ رساند. برآوردها برای سال زراعی ۱٤۰۲ ١٤٠١ حاکی از آن است که میزان خرید تضمینی گندم به بیش از ۸ میلیون تن برسد.

* افزایش ۲ برابری تسهیلات تجهیز مکانیزاسیون کشاورزی

میزان تسهیلات پرداختی تجهیز ادوات کشاورزی و مکانیزاسیون در سال گذشته ۵ هزار میلیارد تومان بود که این رقم برای امسال با افزایش دو برابری ۱۰ هزار میلیارد تومان تعیین شده است.

سال گذشته ۱۸۸ هزار میلیارد تومان اعتبار به بخش‌های مختلف کشاورزی تخصیص داده شده است این رقم در مقایسه با عدد سال قبل آن ۷۰ درصد رشد داشته و امسال نیز متناسب با میزان و صولی ها و تجهیز منابع بانک توزیع اعتبارات صورت میگیرد.

در حال حاضر ۷.۵ هزار میلیارد تومان از سوی بانک مرکزی اجازه تسهیلات دهی برای بانک کشاورزی صادر شده و تا پایان سال با افزایش منابع از محلهایی که اشاره شد میزان پرداخت تسهیلات افزایش می یابد.

کد خبر 31321

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =