به گزارش بیداربورس، علی ربیعی در نشستی خبری درباره مصوبات ستاد عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا اظهار داشت: مسئله بورس در یکسال اخیر از موضوعات مورد توجه دولت قرار داشته و بازار سرمایه به عنوان یک مسیر درست برای سرمایه گذاری مردم حتی در سطح سرمایه های خرد و کمک به تولید و جلوگیری از تورم بوده است.
وی افزود: این بازار در دراز مدت رشد ۱۵۰ درصدی را نشان می دهد و به تعبیر یکی از سران قوا هیچ بازاری چنین رشدی را تجربه نکرده است. البته عدهای از هموطنان به قصد انتفاع در کوتاه مدت وارد این بازار شده و به علت نوسان دچار زیان شدند. یکی از نگرانی ستاد اقتصادی دولت همواره این دسته از هموطنان بخصوص آنهایی است که نمادهای دولتی را خریداری کردهاند. ۱۰ تصمیم مهم در ستاد اقتصادی دولت اتخاذ شد که تصمیم گیری در مورد بخشی از آنها از اختیار دولت خارج بوده و نیازمند اصلاح قوانین است.
این مقام مسئول ادامه داد: بنابراین به دو علت طولانی بودن فرایند قانونگذاری و نیز زمان دار بودن برخی از قوانین، مصوبات و تصمیمات ستاد اقتصادی دولت در خصوص بازار سرمایه در جلسه ستاد عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا نیز مطرح شد که با نگاه حامیانه رییس قوه قضاییه و رییس مجلس با اصلاحات جزیی به تصویب رسید.
ربیعی عنوان کرد: طبق مصوبات مقرر شد ۸۰ درصد از مالیات نقل و انتقال سهام در سال ۱۴۰۰ به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شود. همچنین با انتشار ۲۰ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی توسط صندوق تثبیت بازار سرمایه و صندوق سرمایهگذاری مشترک توسعه بازار سرمایه با تضمین دولت موافقت شد. از دیگر مصوبات می توان به حمایت بانکها و موسسات اعتباری از بازار سرمایه در چارچوب اشاره کرد.
وی تصریح کرد: به منظور تشویق حمایت از بازار سرمایه مقرر شد، مالیات بر درآمد شرکتهایی که از سهام خود یا شرکتهای زیر مجموعه حمایت کنند در سال جاری امهال و به سال بعد موکول شود. همچنین شرکت هایی که سود تقسیم نشده سال ۱۴۰۰ آنها به حساب سرمایه منتقل میشود، مشمول مالیات با نرخ صفر خواهند بود. در مصوبه ای دیگر به صندوق توسعه ملی اجازه سرمایه گذاری در بازارهای پولی و مالی داخلی از جمله بورس داده شده است.
ربیعی اضافه کرد: مقرر شد زیان محقق شده آن دسته از خریداران واحدهای سرمایهگذاری صندوق قابل معامله پالایش یکم که تاکنون به فروش نرساندهاند از طریق اعطای سهام جبران شود. این تصمیمات در کنار مجموعه مصوبات ستاد اقتصادی دولت، مدیریت بورس را برای جلوگیری از نوسان و زیان سرمایه داران خرد امکان پذیر میکند. ستاد اقتصادی دولت همه پیشنهادها و نظرات در خصوص بورس را بصورت مداوم مورد بررسی قرار داده و همچنان موضوع حمایت از بازار سرمایه را در جلسات دنبال و پیگیری خواهد کرد.
نظر شما