توجه حقیقی‌ها و حقوقی‌ها به کدام صنایع است؟

یک کارشناس بازارسرمایه در بررسی صنایع پرپتانسیل بورس، بیان کرد: صنایعی از جمله خودرو، فرآورده‌های نفتی و فلزات اساسی در روزهای اخیر به واسطه ریزشی که تجربه کره‌اند، مورد توجه قرار گرفته و با افزایش تقاضا به خصوص از سمت حقیقی‌ها مواجه شده‌اند. صنایع بیمه، بانک و شرکت‌های سرمایه‌گذاری این روزها به دلیل اینکه نسبت قیمت به خالص ارزش دارایی‌های آن‌ها کمتر از 60 درصد است، مورد اقبال حقوقی‌ها بوده‌اند. 

**دلیل از بین‌رفتن اعتماد در بازارسرمایه

ابراهیم سماوی، کارشناس بازارسرمایه در خصوص روند این روزهای بازارسرمایه به بیداربورس گفت: پس از عرضه‌های ناگهانی و یکجا در تاریخ 17 اردیبهشت ماه که به دلیل افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها بود، توالی رخدادها و اخبار منفی و از سویی دیگر رکود در بازارهای موازی موجب شد تا شاخص‌کل حمایت مهم و روانی دومیلیون واحد را از دست بدهد.

این کارشناس بازارسرمایه در ادامه خاطرنشان کرد: عواملی از جمله برگشت شناسایی سود پالایشی‌ها ناشی از تسعیر نرخ ارز، عوارض محصولات خام ونیمه‌خام، اخبار ضد و نقیض در خصوص عرضه خودرو در بورس‌کالا و همچنین اخبار پیرامون انحلال بورس‌کالا، جو بازارسرمایه را متشنج کرد و موجب از بین رفتن اعتماد در این بازار شد.  

او با اشاره به شایعه حذف مصوبه نرخ خوراک 7 هزارتومانی برای پتروشیمی‌ها، عنوان کرد: اینگونه خبرها می‌تواند به رشد بازارسرمایه دامن بزند و از سویی موجب افزایش تقاضا در نمادهای پتروشیمی‌ شود.

**دلار مهم‌ترین عامل رشد بازارسرمایه

وی با بیان اینکه دلار در هفته‌های اخیر در کانال 48 الی 50 هزار تومان روند نوسانی را تجربه کرده است، عنوان کرد: در تعطیلات اخیر شاهد این بودیم که دلار بار دیگر روند افزایشی به خود گرفت و حتی در محدوده‌های بالای 50 هزار تومان نیز قدم گذاشته است.

سماوی در ادامه گفت: دلار مهم‌ترین عامل رشد و تحرک بازارسرمایه بوده و به عبارتی بیش از 60 درصد بورس کامودیتی محور است و این مهم موجب می‌شود تا بازارسهام تابع این ارز باشد.

**شرط صعود ملایم بورس تا کانال دو میلیون و 300 هزار واحد

این کارشناس بازارسرمایه در پیشبینی روند روزهای آتی بورس، اظهار کرد: تازمانی که دلار روند نزولی نداشته باشد و محدوده 50 هزار تومان را حفظ کند، بازارسرمایه به تبع آن روند صعودی ملایمی تا کانال دو میلیون و 300 هزار واحد را تجربه خواهد کرد.

او در بررسی این موضوع که آیا رونق به بازارسرمایه بازگشته است یا خیر، خاطرنشان کرد: تازمانی که ارزش معاملات بالای 12 همت تثبیت نشود، نمی‌توان گفت که رونق به بورس بازگشته اما روند این روزها گویای این است که شرایط بورس متعادل و رو به بهود است.

وی با تاکید بر این موضوع که محرک اصلی بازار در شرایط فعلی دلار است و از سویی اخبار مربوطه به دلار جهت می‌دهند، گفت:   

سماوی معتقد است که افزایش نرخ دلار، محدودیت فعالیت صرافان و از سویی اخباری مبنی بر انحلال کانون صرافان از سوی بانک‌مرکزی نشانه جولان تلاطم در این بازار است؛ این موارد موجب می‌شوند تا در روزهای آتی شاهد متعادل شدن بازارسرمایه باشیم.     

این کارشناس بازارسرمایه در بررسی صنایع پرپتانسیل بورس، بیان کرد: صنایعی از جمله خودرو، فرآورده‌های نفتی و فلزات اساسی در روزهای اخیر به واسطه ریزشی که تجربه کره‌اند، مورد توجه قرار گرفته و با افزایش تقاضا به خصوص از سمت حقیقی‌ها مواجه شده‌اند.

سماوی در نهایت گفت: صنایع بیمه، بانک و شرکت‌های سرمایه‌گذاری این روزها به دلیل اینکه نسبت قیمت به خالص ارزش دارایی‌های آن‌ها کمتر از 60 درصد است، مورد اقبال حقوقی‌ها بوده‌اند. 

خبرنگار: نازنین درویشی

منبع: بیدار بورس
کد خبر 32629

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =