به گزارش بیداربورس، آمار اداره کل گمرک چین نشان داد واردات نفت به چین در ماه میلادی گذشته، به ۴۸.۹۷ میلیون تن معادل ۱۱.۵۳ میلیون بشکه در روز رسید که در مقایسه با ۱۱.۱۳ میلیون بشکه در روز در سپتامبر، اندکی افزایش یافته است. واردات چین از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون، به ۴۷۳.۲۲ میلیون تن معادل ۱۱.۳۶ میلیون بشکه در روز رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۴.۴ درصد افزایش داشت.
اِما لی، تحلیلگر بازار نفت چین شرکت ورتکسا در سنگاپور، گفت: واردات نفت به چین در اکتبر بر مبنای ماهانه و بر مبنای سالانه، افزایش یافت و سهم اوپک از واردات نفت به چین، در ماه میلادی گذشته بهبود یافت.
مصرف داخلی بنزین و سوخت هواپیما در تعطیلات هشت روزه هفته طلایی که مسافران ۸۲۶ میلیون سفر داخلی در سرزمین اصلی چین انجام دادند، افزایش چشمگیری یافت و ۷۱.۳ درصد نسبت به سال گذشته و ۴.۱ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۹ که پاندمی کرونا آغاز نشده بود، رشد کرد.
صدور چهارمین دور سهمیههای واردات نفت و همچنین حاشیه سود مطلوب پالایش در سه ماهه سوم، مشوق واردات محمولههای بیشتری شد.
لین یه، تحلیلگر شرکت «ریستاد انرژی» اظهار کرد: چین از ماه مارس تا اوت سال میلادی جاری، تحت تاثیر قیمتهای پایینتر نفت، حجم زیادی نفت ذخیره سازی کرده است. با افزایش قیمتها، سرعت واردات نفت به چین کاهش پیدا کرده و احتمال برداشت از ذخایر نفت در ماههای آینده را تقویت کرده است
دادههای روز سهشنبه نشان داد که صادرات سوخت پالایش شده به ۵.۱۷ میلیون تن رسید که در مقایسه با ۵.۴۴ میلیون تن در سپتامبر کاهش داشت اما نسبت به ۴.۴۶ میلیون تن در اکتبر سال گذشته، افزایش۱۶.۰۷ درصدی داشت.
در ۱۰ ماهه سال میلادی جاری، صادرات سوخت چین شامل دیزل، بنزین، نفت سفید و سوخت دریایی، ۳۳.۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافت و به ۵۳.۰۹ میلیون تن رسید، زیرا پالایشگاههای دولتی، پالایش نفت را برای بهره بردن از کسب و کار سودآور صادرات افزایش دادند. به عنوان مثال، فروش خارجی پالایشگاه بزرگ دولتی سینوپک، در ۹ ماهه سال ۲۰۲۳، تقریبا ۳۰ درصد بر مبنای سال به سال افزایش پیدا کرد.
با وجود نزدیک شدن به فصل گرمایش زمستانی، واردات گاز طبیعی به چین که شامل گاز طبیعی مایع الانجی و گاز طبیعی از طریق خط لوله است، به ۸.۷۹ میلیون تن رسید که پایینترین میزان از فوریه بود.
دادههای ردیابی نفتکشهای کپلر نشان میدهد که واردات الانجی به چین در اکتبر به ۵.۴۴ میلیون تن رسید که پایینترین سطح از آوریل بود.
بر اساس گزارش رویترز، با این حال، آمار گمرکی نشان داد که کل واردات گاز طبیعی به چین از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون، به ۹۶.۵۱ میلیون تن رسیده که ۸.۸ درصد نسبت به دوره مشابه در سال ۲۰۲۲ رشد کرده است.
نظر شما