به گزارش بیداربورس به نقل از ایسنا، علیرضا عسگریان با اشاره به اینکه طرح امنیت غذایی یکی از بهترین طرحهایی است که به صورت اعتباری بهروی شبکه ملی اعتبار پیادهسازی شده است، بیان کرد: در این طرح ارتباط تنگاتنگ و عمیقی میان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت بهداشت ایجاد شده تا دیگر کودکی نیازمند تغذیه مضاعف نباشد. این کار از طریق ساختار فعال وزارت بهداشت از قبیل درمانگاهها و خانههای بهداشت انجام شده است.
وی افزود: بعد از تولد نوزادان، این مراکز به سرپرستان خانوار کارت سلامت کودک که دارای نمودار سلامتی است ارائه میدهد. در این کارت، شاخصهای مختلفی از جمله اندازه دور سر، وزن و قد کودک در نظر گرفته میشود و اگر کودکی استانداردهای لازم را نداشته باشد، مختصات سلامتی او زیر خط سلامت قرار میگیرد و نیازمند توجه ویژه خواهد بود. بخشی از توجه شامل مشاوره سلامتی و بخشی شامل تغذیه است.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه قاعدتاً برخی خانوادهها توان تامین امنیت غذایی کودکشان که نیازمند امنیت غذایی است را ندارند، اعلام کرد: در حال حاضر ۱۴۰ هزار کودک دچار مشکل امنیت غذایی در سطح کشور شناسایی شدهاند.
به گفته عسگریان، در این راستا ۱۴۰ هزار کودک به وزارت رفاه اعلام شده و وزارت رفاه نشانی سرپرست خانوار این کودکان را پیدا کرده است. از این ۱۴۰ هزار نفر، ۱۵ هزار نفر در دهک درآمدی بالای هفت قرار داشتهاند که به آنها مشاوره داده شده است. اما ۱۲۵ هزار نفر از این کودکان در دهک یک تا هفت درآمدی قرار هستند که در این راستا از این کودکان حمایت میشود.
وی با اشاره به اینکه دولت بودجه خوبی برای رفع مشکل کودکان ۶ تا ۵۹ ماه دارای مشکل تغذیه تامین کرده است، تصریح کرد: به ازای هر کودک شناسایی شده توسط وزارت بهداشت که نیازمند تغذیه مضاعف باشد، مبلغی برای خرید از اقلام سبد غذایی تعریف شده به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود، به طوریکه برای کودکان دهک درآمدی یک تا پنج، یک میلیون تومان و برای کودکان با دهک درآمدی ۶ و هفت، ۶۰۰ هزارتومان واریز میشود.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ۱۱ قلم کالای سبد غذایی کالابرگ افزود: طرح کالابرگ فقط شامل ۱۱ قلم بوده است، اما در این طرح، خانوار مشمول میتوانند علاوه بر ۱۱ قلم کالابرگی، خرما، سیب، هویج، کدو سبز، پیاز، گوجه فرنگی، عدس و مغزدانه نیز خرید کنند. اقلام سبد دارای پروتئین و ویتامین و... است و قدرت تبدیل شدن به پوره را نیز دارد. مشمولان این طرح تنها در شرایطی میتوانند از اعتبارشان استفاده کنند که از میان ۱۶ قلم کالای غذایی خرید کنند.
عسگریان تاکید کرد: در این طرح افراد باید از این اقلام خریداری کنند و نمیتوانند خطایی انجام دهند، چراکه هر ۶ ماه یکبار وزارت بهداشت کارت سلامتی کودک را بررسی میکند. اگر نمودار سلامتی کودک بهبود پیدا کرده باشد این کمک ادامه پیدا میکند در غیر این صورت این کمک قطع شده و مشاوره به خانواده ارائه میشود و با تایید وزارت بهداشت، مجددا واریز انجام میشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این طرح مستقل از طرح کمیته امداد که برای رفع سوء تغذیه مادران باردار و کودکان دچار مشکل تغذیه اجرا میشود، است؟ اینطور پاسخ داد: این طرح به صورت مستقل است. طرح امنیت غذایی حمایت مستقیم دولت با هماهنگی و کار میدانی کمیته امداد و مشارکت وزارت بهداشت است. کمیته امداد تعداد زیادی مددجو دارد که ذیل آن فعالیتهای مختلفی عرضه میکند.
براساس اعلام معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکنون ۵۰ هزار خانوار از طرح امنیت غذایی استفاده کردهاند.
نظر شما