تشریح توسعه بازار ارز توافقی و ایجاد مرجعیت نرخ/ کل نیازهای ارزی واردات و صادرات به بازار  توافقی منتقل می‌شود 

رییس کل بانک مرکزی گفت: همچنین با راه اندازی بازار ارز توافقی که در واقع بازار ارز تجاری است تلاش می‌کنیم کل نیازهای واردات و صادرات به این بازار منتقل شود تا نرخ شکل بگیرد و بجای بازار غیررسمی علامت دهی کند.

به گزارش بیدار بورس محمدرضا فرزین؛ رئیس کل بانک‌مرکزی بیان کرد: سیاست اصلی ما سیاست تثبیت اقتصادی است و در بازارهای رسمی تلاش میکنیم نیازهای ارزی را به خوبی تامین کنیم، در دو سال اخیر هم همین روند را طی کردیم.

او افزود: یکی از ابزارهای ما برای تنظیم گری بازار طلا و ارز استفاده از مرکز مبادله ایران است که عملکرد آن با عرضه شمش و سکه و تامین ارز مشاهده شد.

 فرزین گفت: بخشی از تامین ارز مرتبط به کالاهای اساسی و دارو است که با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان تأمین می‌شود و از ابتدای سال تا کنون به ۱۰ میلیارد دلار رسیده است.

او اضافه کرد: بخش دیگر در سامانه نیما و نرخ حدود ۵۰ هزار تومان تامین می‌شود که شامل ۵۰ درصد نیاز ارزی کشور است.

فرزین اظهار کرد: همچنین با راه اندازی بازار ارز توافقی که در واقع بازار ارز تجاری است تلاش می‌کنیم کل نیازهای واردات و صادرات به این بازار منتقل شود تا نرخ شکل بگیرد و بجای بازار غیررسمی علامت دهی کند.

رییس کل بانک مرکزی گفت: البته نرخ غیررسمی در برخی از کالاها به ویژه دارایی‌ها علامت دهی می‌کند و بر عمده کالاهای کشور تأثیر ندارد.

او افزود: نرخ بازار غیررسمی بیشتر تحت تاثیر قاچاق و فرار سرمایه است اما بازار ارز توافقی تحت تاثیر تجارت واقعی کشور خواهد بود.

کد خبر 38504

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =