به گزارش بیدار بورس، «علی سعیدی» امروز (دوشنبه) در نشست آشنایی فعالان اقتصادی با سامانه بازار ارز تجاری اظهار داشت: این سامانه از پنجم شهریور به صورت آزمایشی شروع به کار کرد که نخستین معامله در سوم آذرماه رقم خورد و تاکنون چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان ارزش کل معاملات با انجام ۱۸۰ معامله بوده است.
وی افزود: ۴۴۳ مورد تعداد کل سفارش ها در سامانه بوده است و تعداد ۵۱ بازرگان در این سامانه حضور یافتند.
مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران ادامهداد: تاکنون ۱۷ بانک به سامانه متصل شدند و ۱۰ بانک نیز معامله انجام داده اند.
وی با بیان اینکه از سوم دی ماه معاملات در این سامانه اجباری خواهد شد، گفت: نیاز است تا فعالان اقتصادی با این سامانه آشنا شوند؛ در این راستا نیز جلساتی با فعالان و مرکز مبادله برگزار شده است.
سعیدی عنوانکرد: از سوم آذرماه همه صادرکنندگان مشمول بند (۲) ماده (۸) آیین نامه اجرایی تبصره (۶) بند (ح) ماده (۲) مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۱ هیات وزیران با اصلاحات و الحاقات بعدی، توانسته اند به عنوان متقاضی فروش، از طریق بانک عامل، ارز حاصل از صادرات خود را در بستر مرکز مبادله ایران به فروش رسانند.
وی بیانداشت:همه واردکنندگان دارای مجوز و تخصیص معتبر از محل تامین مرکز مبادله ایران باید به عنوان متقاضی خرید از طریق بانک عامل در بستر این مرکز اقدام به تامین و خرید ارز کنند.
مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران خاطرنشانکرد: این سامانه به تسهیل معاملات کمک می کند در این سامانه عرضه کنندگان و خریداران ارز حضور دارند.
وضعیت سامانه بازار ارز تجاری دغدغه فعالان اقتصادی است
«کیوان کاشفی» عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران در ادامه این جلسه بیان داشت: وضعیت کاری این سامانه دغدغه بخش خصوصی است هر چند در خصوص آشنایی فعالان اقتصادی با این سامانه جلساتی با مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار شده است.
وی ادامه داد: فعالان اقتصادی نیازمند همراهی مرکز مبادله در تسهیل معاملات در سامانه هستند.
نظر شما