به گزارش بیدار بورس، علی تسبیح، ضمن انتقاد از اعمال سیاستهای حمایتی اشتباه در صنعت خودرو، توضیح داد: خودروسازان با دو چالش بزرگ مواجهاند. از طرفی با قیمتگذاری دستوری اجازه نمیدهیم به اندازهای که هزینه متحمل میشود، قیمت خودرو افزایش یابد. از طرفی نیز جلوی واردات و رقابت خودروسازها را گرفتهایم که موجب شده بازار خودرو انحصاری باشد؛ همین دو عامل باعث وارد آمدن ضرر به صنعت خودروسازی شده است.
معاون تامین مالی گروه رسام با بیان اینکه صنعت خودرو تحت تاثیر عوامل متعددی زیانده شده است، ادامه داد: در حالی شاهد قیمتگذاری دستوری هستیم که قیمت تمام شده خودرو با نرخ تورم، نرخ دلار و سایر متغییرهای اقتصادی در حال افزایش است.
او با بیان سایر دلایل زیانده بودن خودروسازان، گفت: رشد هزینههای تامین مالی، که به شرکت های خودروساز تحمیل شده، خودروسازان را وارد چرخه ای میکند که نمیتوانند تامینمالی کنند، در نتیجه هزینه تامینمالی بالا میرود، که این موضوع روی افزایش قیمت خودرو بیتاثیر نیست. افزون بر این خودروساز در تهیه مواد اولیه و تولید خودرو دچار مشکل می شود، در نتیجه عرضه کم شده و نسبت عرضه و تقاضا به هم خورده و قیمت خودرو در بازار بالا میرود.
تسبیحی با تاکید بر اینکه انتظار معجزه و اصلاح یک شبه صنعت خودروسازی وجود ندارد، گفت: بورس کالا گزینه مناسبی برای استارت اصلاح عرضه خودرو است. طبق آماری که در سابقه پیشین عرضه خودرو در بورس کالا وجود دارد، مجموع ارزش ریالی خودروهای معامله شده در بورس کالا در سال ۱۴۰۱، ۴۱۶ همت بود که ۱۵۸ همت سهم خودروساز شد. از این عدد ۱۵۸ همت سود تولید کننده و ۹۶ همت هم سود مصرف کننده بود. همچنین در این بین ۱۴ همت هم دولت توانست مالیات بر ارزش افزوده دریافت کند. پس این تجربه نشان میدهد در صورت استمرار عرضه خودرو در بورس کالا به مرور شاهد اصلاح این صنعت خواهیم بود.
نظر شما