پتروشیمی‌ها از هفته آینده وارد سامانه ارز تجاری می‌شوند

احمد مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی، گفت: قطعا با حرکت قیمت ارز به سمت واقعی‌تر شدن، صادرکننده ارز خود را بهتر فروخته و این به نفع صنایع پتروشیمی است چرا که سود آن‌ها را افزایش می‌دهد.

به گزارش بیدار بورس، احمد مهدوی ابهری، درباره سهم پتروشیمی‌ها در ورود ارز به کشور، گفت: بزرگ‌ترین عرضه کننده ارز در سامانه با روش جدید، یعنی در بازار توافقی یا بازار ارز تجاری، پتروشیمی‌ها هستند.

**عرضه ۶۰۰ میلیون دلار ارز پتروشیمی در ۱۶ روز

او با اعلام این‌که از ۲۴ آذرماه امسال تاکنون، پتروشیمی‌ها نزدیک به ۶۰۰ میلیون دلار در سامانه عرضه کرده اند، توضیح داد: سامانه ارزی مرکز مبادله همانند قبل دستوری نیست بلکه عرضه کننده قیمت‌گذاری می‌کند.

** ورود به سامانه ارز تجاری از هفته آینده

مهدوی ابهری اضافه کرد: پتروشیمی‌ها هنوز وارد سامانه توافقی یا ارز تجاری نشده‌اند. پیش‌بینی می‌شود از هفته آینده وارد سامانه ارز تجاری شویم.

** نرخ ارز پتروشیمی‌ها

او در پاسخ به این پرسش که نرخ ارزی که این روزها پتروشیمی‌ها به سامانه تزریق می‌کنند، چقدر است؟ گفت: قیمت‌گذاری طبق مکانیزمی است که پتروشیی‌ها آن را تعیین می‌کنند اما با نگاهی به آخرین معامله روز قبل، کاهش و یا افزایش قیمت‌ها داده می‌شود که نرخ فروش دلار پتروشیمی‌ها تقریبا بین ۶۰ تا ۶۴ هزار تومان بوده است.

** واقعی شدن نرخ ارز به نفع پتروشیمی‌ها

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی تاکید کرد: قطعا با حرکت قیمت ارز به سمت واقعی‌تر شدن، صادرکننده ارز خود را بهتر فروخته و این به نفع صنایع پتروشیمی است چرا که سود آنها را افزایش می‌دهد.

** ارقام فروش دلار پتروشیمی‌ها

او توضیح داد: در مجموع امسال، ۷ درصد در تناژ صادرات، ۱۲ درصد در مقدار و ۵ درصد در قیمت سبد ارزی با رشد مواجه بودیم. همچنین طی ۸ ماه گذشته، ۷ درصد افزایش در فروش نیما داشته ایم.

** اثر تعدیل نرخ ارز بر پتروشیمی‌ها

مهدوی ابهری با تاکید به اینکه بازار توافقی بر افزایش ورودی ارز پتروشیمی‌ها تاثیر بسیار مثبتی داشته است، گفت: پتروشیمی‌ها همگام با بانک مرکزی، منظم و هماهنگ به تعهدات ارزی خود عمل کرده اند. لذا بازار ارز تجاری و توافقی در آینده باعث خواهد شد که ارز ورودی به کشور و سامانه افزایش داشته باشد.

او در پایان تاکید کرد: خوشبختانه پتروشیمی‌ها هر چه که صادر می‌کنند ارز آنها بر می‌گردد و نیازمند افزایش انگیزه نیستند. انگیزه می‌بایست به سایر صنایع داده شود.

کد خبر 38842

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 8 =