بررسی تاثیر کرونا در بازار کامودیتی‌ها

بازارهای کامودیتی را می‌توانیم از دو زاویه بررسی کنیم. این دو شامل تاثیر کرونا بر مقدار تولید و مقدار تقاضا است. برخی از کالاها در دنیا به سبب کرونا با کاهش تولید مواجه شدند اما تقاضا برای آنها تقویت شده است. برخی کالاها در بخش تولید مشکلی نداشته‌اند و اتفاقا تقاضا به سبب کرونا، محدود شده است، ازین زاویه حذف کرونا، تاثیرات مختلفی بر قیمت کامودیتی‌ها خواهد داشت.

کدام کامودیتی ها از کرونا سود کردند؟

به گزارش بیداربورس، مس و سنگ آهن به سبب کرونای کنترل نشده در کشورهای تولید کننده، با کاهش عرضه مواجه هستند اما تقاضا برای آنها به سبب عبور از کرونا در چین و پس ازآن آمریکا، تقویت شده است. این مساله به معنای آن است که عبور از کرونا به نفع قیمت این دو کامودیتی نیست.

کامودیتی ها در دنیای پساکرونا

در خصوص زغالسنگ، روی، آلومینیوم و ورق فولادی وضعیت به این شکل است که مسائل زیست محیطی، تا حدی بر تولید آنها اثر گذاشته اما پس از کرونا هم، این تاثیر و تاثر وجود دارد. به طور مثال، چین تولید زغالسنگ و آلومینیوم را کاهش داده و این کاهش ادامه دارد است. در فولاد، چین تولید را بالا برده اما بحث‌های کربن‌زدایی باعث شده تا تغییراتی در سیاست‌های مالی پولی این بخش ایجاد کند. ضمن اینکه تقاضا برای لوازم خانگی و خودرو در دنیا بالا رفته و این مساله به نفع ورق فولادی و روی شده است. همچنین بهای تمام شده تولید روی در دنیا به سبب کاهش عیار معادن در دنیا افزایش یافته که پس از کرونا نیز به همین شکل است لذا زغالسنگ، روی، آلومینیوم و ورق فولادی در دنیای پساکرونا هم نسبت به مس و سنگ آهن، وضعیت بهتری خواهند داشت.

مس چه میشود؟

در بلند مدت، مس مجددا تجدید قوا می‌کند چون دنیا با طرح‌های توسعه و تغییرات در تکنولوژی ساخت خودرو، به مس بیشتری احتیاج خواهد داشت لذا در کوتاه مدت مس، تضعیف می‌شود اما در بلند مدت چند ساله، رو به تقویت است.

تاثیر کرونا بر محصولات نفتی

در نفت، اگر تکنولوژی‌های جدید به سرعت توسعه نیابند، عدم سرمایه‌گذاری جدید در نفت باعث تقویت قیمت آن در بلند مدت می‌شود. هرچند تمام کشورهای توسعه یافته به سمت سوخت‌های جدید می‌روند اما به واقع کاهش عرضه نفت می‌تواند از قیمت آن پشتیبانی کند. حال، بخشی از قیمت مواد پتروشیمی به نفت وابسته است و بخش دیگر به مصارف آن. هم‌اکنون کاهش تولید مواد غذایی به همراه مشکلات حمل و نقل، از قیمت مواد غذایی-کشاورزی حمایت می‌کند و در این میان اوره تقویت شده است. برای محصولات پلیمری-اولفینی بالا دست همچون اتیلن، پروپیلن، پلی اتیلن و نظایر آن نباید انتظار افت با اهمیت قیمت داشت اما در پایین دست، مشکلات عرضه وجود داشته که مرتفع می‌شود به عبارتی کرونا تقاضا را در پایین دست پتروشیمی تقویت کرده و عرضه را مختل! عبور از کرونا به نفع پایین دست پتروشیمی نیست اما بالا دست پتروشیمی نباید نگران عبور از کرونا باشد و حتی ممکن است تقاضا در بخش های تقویت شود.

کد خبر 4350

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 9 =