به گزارش بیدار بورس، جدول تغییرات سود بین بانکی نشان می دهد این متغیر مهم از ۱۹.۷۶ درصد اردیبهشت به ۱۸.۵۴ درصد پایان خرداد و ۱۸.۴۶ درصد روزهای نخست تیر کاهش یافته است.
البته نرخ سود بین بانکی از ماه گذشته به کمتر از ۱۹ درصد رسید و در کانال ۱۸ درصدی در نوسان بود. این نرخ در ۲۰ و ۲۷ خرداد به ۱۸.۵۴ و ۱۸.۴۲ درصد کاهش یافت. نرخ سود بین بانکی براساس عرضه و تقاضا است و نوسان دارد و با افزایش تقاضا برای دریافت وام بین بانکی و از سوی دیگر عدم عرضه متناسب با آن نرخ سود بالاتر میرود و برعکس.
به گفته برخی کارشناسان اقتصادی، کاهش نرخ سود بانکی میتواند نقش مهمی در حرکت نقدینگی از بانک به بازار سرمایه داشته باشد. در حالی که برخی دیگر مخالف کاهش نرخ بهره بین بانکی هستند. زیرا اثرات تورمی شدیدی دارد و موجب کاهش سود سپردههای بانکی میشود. بازار بین بانکی یکی از ارکان بازار پول محسوب میشود که در آن بانکها و مؤسسات اعتباری برای تأمین مالی کوتاه مدت و ایجاد تعادل در وضعیت نقدینگی با یکدیگر معامله میکنند.
وجود چنین بازاری موجب میشود بانکها برای تأمین نقدینگی به بانک مرکزی مراجعه نکنند. همچنین تغییرات نرخ سود بین بانکی میتواند در افزایش و کاهش نرخ سود بانکی مؤثر باشد.
نظر شما